Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.02.2015, 17:03   #61
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobra, upewnij się jaki jest blocksize, jak masz 4kb to będziemy dalej kombinować.
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2015, 17:09   #62
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jest 4kb, może i nie jestem fanem linuxa ale musiałem się nauczyć go obsługiwać. XD
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 17:21   #63
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wierzę ja tam kocham linuxy a szczególnie LUbuntu dzięki któremu mogę nadal używać swojego starego lapa ale wracając do tematu... jaką pojemność ma Twój pen? Masz tam tylko jedną partycję, czy może obok jest fat32?
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 17:29   #64
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jedna partycja, testowane 2x16gb i 1x1gb.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 17:35   #65
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Masz tam linki symboliczne? Linki twarde? Nazwa pliku jest poprawna? Biały ekran masz od razu po uruchomieniu gry, czy może dopiero po utworzeniu jej mapy w pamięci? (mapa tworzy się dynamicznie za każdym razem jak uruchamiasz grę, trwa to chwilę)
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 17:39   #66
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jeżeli chodzi o tego OPL to od razu wykrywa grę, kilka kolorowych 'plansz' przed i white screen. Mogę normalnie się poruszać po menu wyboru gry. Zauważyłem jeszcze że po formacie do ext2, OPL nie ma dostępu do pena, tj. nie może zapisać ustawień. Dodam jeszcze że wywaliłem stare konfiguracje z 'klasycznego' OPL.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 17:47   #67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OPL nic nie zapisze na pena bo implementowałem jedynie odczyt, zapis może później... Czyli z tego co mówisz to gra się odpala i po chwili widzisz biały ekran? Masz znaznaczoną opcję żeby OPL informował jak giera jest za bardzo pofragmentowana? Komunikat "game is fragmented" ogólnie nie powinien mieć miejsca, to moje zabezpieczenia jakby coś poszło nie tak podczas tworzenia mapy sektorów gry. Jak dokładnie nazywa się plik z grą?
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 17:56   #68
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Plik z grą to jedyny mi znany format dla CD. ul.C0DAF96F.SLES_506.49.00 no i oczywiście ul.cfg. Gra to Taz Wanted, raz mi się udało odpalić poprawnie, jeden jedyny raz.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 18:14   #69
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wszystko jasne, czytałeś README? Pozwól że zacytuję sam siebie:
Cytat:
Only ISO images are supported, even if 8GB in size, there is no need to split it like when using FAT32. E2OPL supports large ISO files.
Nie odpalisz gry z formatu USBeXtreme, nie jest wspierany, musi być obraz .ISO. Po co dzielić plik na części skoro E2OPL wspiera duże rozmiary plików? Gra może mieć >= 8GB nawet, ale to musi być .ISO
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 18:31   #70
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No ale raz działało a poza tym MGS2 Substance też wiesza na white screen. No i inne gry DVD z ISO też. Poza tym gra z CD w ISO? Nie będzie problemu z muzyką? Dlatego używam formatu USBExtreme dla gier CD jak coś testuje na penie.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 22.02.2015 o godz. 18:55
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 19:02   #71
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem jakim cudem Ci to działało, za to wiem jaką nową funkcję dodam do E2OPL 0.2 - sprawdzanie formatu gry, czy ISO czy inny muzyka z gier jest handlowana przez OPL więc powinna normalnie działać, z resztą gry na PS2 zwykle nie miały muzy w formacie AUDIOCD, o ile dobrze się orientuje. Wrzuć plik .ISO z grą do katalogu CD i sprawdź czy zadziała.

Ostatnio zmieniany przez s0ck3t : 22.02.2015 o godz. 19:10
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 19:36   #72
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zrobiłem i komunikat o fragmentacji. Już sam nie wiem co robić... gra działa na pewno.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 19:41   #73
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Trafiłeś właśnie na błąd na który sam poluje kilka osób ma ten sam problem ale poza samą informacją nie jestem w stanie nic z tym zrobić, nie mogę tego zreprodukować po swojej stronie. To błąd w E2OPL. Umiesz go zreprodukować na tym penie 1GB?
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 19:48   #74
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zreprodukować? Nie wiem co masz na myśli. Pewno coś z systemem plików bo jak wrzucam z pod linuxa (cholernie ciężko przez uprawnienia...) i format z pod linuxa to działa.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2015, 19:57   #75
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2015
Posty: 49
s0ck3t zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Teraz to ja zgłupiałem czyli jak wrzucasz z linuxa to działa? Nie ma tego komunikatu o fragmentacji? Zreprodukować - w IT to oznacza "zrobić tak, żeby błąd pojawił się znowu" czyli robisz wszystko dokładnie tak samo żeby zobaczyć ten komunikat "Game is feagmented" ale na tym penie 1GB

Ostatnio zmieniany przez s0ck3t : 22.02.2015 o godz. 20:06
s0ck3t jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Open PS2 Loader (OPL) skkn Homebrew 403 11.08.2017 20:40
Open PS2 Loader dla kazdej PS3 arcade Homebrew 23 09.11.2016 20:34
HDloader, USBAdvance, OPL - Open PS2 Loader kaczakat Homebrew 9 09.08.2010 21:58
Open PS2 Loader mwerminski Homebrew 1 23.01.2010 19:31
Problem Open Ps2 Loader Azgrim Hardware 2 15.01.2010 19:37


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO