Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.08.2014, 09:11   #16
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika luk2
 
Data rejestracji: 24.08.2014
Lokalizacja: warszawa
Posty: 18
luk2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chyba powinienem do adaptera dostac plyte ze sterownikami
luk2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.08.2014, 09:59   #17
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie będzie żadnej płyty ze sterownikami ponieważ one nie istnieją, to nie jest przelotka dla PC tylko PS3, a po drugie żaden system operacyjny na PC nie obsługuje systemu plików jaki jest na karcie pamięci do PS2 (dlatego potrzebny jest program mca-tool, który się tym zajmuje i m.in wgrywa FMCB na tę kartę).

Kopii save'ów też nie zrobisz, chyba że po wgraniu sterowników będzie się dało zrobić posektorowy obraz całej karty pamięci. Możesz za pomocą mca-tool skopiować, ale tracisz wtedy daty utworzenia/modyfikacji, a niektóre gry używają tego jako zabezpieczenia (kopie save'ów robi się na PS2 za pomocą uLE eksportując do formatu *.psu lub na PC za pomocą myMC wczytując obraz karty i eksportując do *.psu).

Żadnego z tych chińskich adaptorów nie obsługują napisane, scenowe sterowniki. Misiozol wie że dzwoni tylko nie wie w którym kościele.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 25.08.2014 o godz. 10:02
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2014, 11:44   #18
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika luk2
 
Data rejestracji: 24.08.2014
Lokalizacja: warszawa
Posty: 18
luk2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
swap na allegro jest za 100 zł...
luk2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2014, 11:51   #19
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To poczekaj aż będzie tańszy albo kup kartę i nie marudź. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2014, 12:11   #20
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,071
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Misiozol wie że dzwoni tylko nie wie w którym kościele.
Zapewne w tym obok mnie

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
To poczekaj aż będzie tańszy albo kup kartę i nie marudź. ;]

misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2014, 12:13   #21
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A nie prościej jest zrobić swap jakiegoś spreparowanego Demo dysku?
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2014, 12:27   #22
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika luk2
 
Data rejestracji: 24.08.2014
Lokalizacja: warszawa
Posty: 18
luk2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
A nie prościej jest zrobić swap jakiegoś spreparowanego Demo dysku?
co to jest demo dysk

Ostatnio zmieniany przez luk2 : 25.08.2014 o godz. 13:03
luk2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2014, 19:11   #23
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika luk2
 
Data rejestracji: 24.08.2014
Lokalizacja: warszawa
Posty: 18
luk2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ogólnie już mam adapter i ps3mca tool sie łączy ale jak włoże karte to mam błąd -13 a jak wyjme to -11 więc się łączy z komputerem ale nie z kartą...
na psx-scene zobaczyłem że na oryginalnych adapterach karty datela nie działają a tym bardziej na tym adapterze

Ostatnio zmieniany przez luk2 : 25.08.2014 o godz. 19:31
luk2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2014, 22:43   #24
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Do PS2 była dołączana płyta DVD z demami gier (takie jak np można było kupić z czasopismem Official Playstation Magazine). Trzeba zrobić obraz takiej płyty, podmienić jakieś emo na instalator FMCB, odpalić oryginalny demo dysk z zablokowanymi czujnikami otwarcia klapki (takimi jak od Swap Magica - da rade samemu zrobić) i podmienić oryginalną płytę na tą spreparowaną z instalatorem FMCB,
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2014, 14:12   #25
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika luk2
 
Data rejestracji: 24.08.2014
Lokalizacja: warszawa
Posty: 18
luk2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety kupowałem używaną konsole i przy okazji okazuje sie że karty datela sie do adapterów nie nadają (nawet tych oryginalnych)
luk2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
fmcb

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS2 - A dysk przez USB. ethar Homebrew 7 12.09.2009 09:56
Problemy z kartami pamięci dla PS2 Berion Hardware 0 23.02.2008 13:47
Karta pamieci 64mb Ps2 Problem Bomaw Hardware 6 03.02.2008 11:00
ELF-Pack - obraz z programami dla PS2 (uLE, SMS, HDL, OPL, ESR, FMCB etc.) Berion Homebrew 0 01.01.2008 17:51
Odtwarzanie filmów AVI przez Swap Magic3 na PS2 Majin DVD-Video 0 19.06.2006 10:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO