Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 29.10.2007, 14:28   #1
variu
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2007
variu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Modyfikacja nie przerobionej ps2

Posiadam PS2 dużą oraz hdd 160gb samsunga no i oczywiście NA. Konsola NIE jest przerobiona. Z tego powodu mam kilka zasadniczych pytań:

1) Czy HD Loader z MC jest na tyle samo skuteczny co te patchowane z neta? (czy wgrywa tyle samo gier)

2) Czy jest możliwe zgranie tak oprogramowania na nie przeroboną konsolę abym przy samym starcie konsoli miał do wyboru co chcę robić? (trójkąt: HD loader Kwadrat: zgrywanie zarządzanie savami między karta=flash, kółko: Odtwarzacz mp3 itp itd) Jeżeli NIE to:

3) Czy na nie przerobionej konsoli da się wgrać jakieś ciekawe oprogramowanie na dysk HDD i z niego je odtwarzać? Chodzi mi mianowice o to bym najpier odpalał z MC HD Loadera a później z dysku oprogramowanie które jest dostępne na tą konsolę. Zależało by mi mianowicie na odtwarzaczu mp3, dvd, oraz programie do zgrywania Saveów na Flasha lub na hdd. Jeżeli się da coś z tym zrobic to proszę o jakieś namiary.

4) Czy da się (nie wiem... np uaktualnić biosa) by PS2 wykrywał całe 160gb?

Z góry pisze że dopiero zaczynam przygodę z modyfikacją PS2 jednak na prawdę się staram Przejrzałem już wiele materiału na temat samego HD Loadera i exlopita i na ten przykład samo zgranie HD loadera na MC nie powinno stanowić problemu. Gozej gdy chodzi o wgrywanie innego oprogramowania i stąd proszę o pomoc i jakieś nakierowanie.
variu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: