![]() |
Witam mam modbo 760 wypaliłem na płycie Verbatim z 4x w programie ImgBurn i PS2 po włożeniu płyty wywala do biosu może mi ktoś powiedzieć co robię źle?Za pomoc z góry dziękuje.
|
Nie używasz interpunkcji. To tak na początek. ;)
|
Ja jako zwolennik wnikliwych opisow, ktorych wartosc logiczna rowna jest "1" odpowiadam :
Wszystko robisz dobrze. |
Skoro wszystko ok. to dlaczego płyta nie odpala.Nie chce marnować za dużo płyt.
|
Kiepska jakość nagrywarki i/lub płyt co przekłada się na jakość wypalenia co zależnie od stanu lasera w konsoli daje różne rezultaty. Wybierz sobie. Możliwe combo kombinacje. ;)
|
Temat zamarł, ale ja mam pytanie. Otóż kiedy uruchamiam FMCB i próbuję zainstalować, to najpierw informuje mnie, że brak w folderze INSTAL pliku "BOOT.ELF" i pyta czy kontunuować. Jeśli daję dalej, to wywala błąd przy "Signing DVDELF". Co robić?
|
Cytat:
|
Przeczytałem :) Jedyne na co wpadłem to to, że nie spatchowałem obrazu, bo pracuję na konsoli z chipem i chcę zgrać FMCB na moją kartę pamięci. Czy to może pomóc?
|
Fakt, nie ma. Pomyliłem z readme do nowego ELF Packa. ;p
Przekopiuj folder z FMCB na "mass:/" i z stamtąd odpal instalator. Wtedy znajdzie zewnętrzne zasoby. Chciałem to kiedyś zrobić na RadShellu, ale nie chce mi na nim działać napęd (oczywiście ładuję wszystkie potrzebne moduły ;]). PS: Nie musisz odpatchowywać, chyba że modchip robi coś z Macrovision albo rozpoznaje płytę jako DVD-Video. Wtedy mogą być problemy z uruchomieniem (nie spotkałem się jeszcze z tym). |
Niestety, dalej nie idzie, wyrzucając błąd przy "Signing DVDELF for Memory Card 1". Czy może być to wina karty pamięci? Jest nieoryginalna, 64 MB.
|
Karta nie wspiera Magic Gate, masz pecha bo nie wiele jest takich. Spróbuj z inną, ewentualnie spróbuj kilka razy - podróbki bywają bardzo wolne i to też powoduje różne błędy nie zawsze związane z komunikatem.
|
Ok, podłubałem i pogrzebałem, i w końcu FMCB na kartę wszedł. Teraz inne pytanie - w menu pojawiają mi się tylko opcje "launch disc", bez możliwości wybrania programów, które razem z nim miałby być (ESR, SMS, itp.). W dodatku, kiedy wkładam płytę z ELFpackiem i daję "launch disc" nic się nie dzieje, po chwili czarnego ekranu wracam do menu. Co robię źle?
|
Uruchom uLE jako RESCUE.ELF i wypisz jaką masz strukturę plików i katalogów na karcie.
|
Wygląda to tak:
-> BEEXEC-SYSTEM -> osd100.elf -> osd110.elf -> osd120.elf -> osd130.elf -> osd140.elf -> osd150.elf -> osd160.elf -> osd170.elf -> osd180.elf -> osd190.elf -> osd200.elf -> osd210.elf -> osd220.elf -> osd230.elf -> osd240.elf -> osd250.elf -> osd260.elf -> osd270.elf -> osd280.elf -> osd290.elf -> osd2main.elf -> osd2sys.elf -> FMCB.icn -> icon.sys -> BOOT -> boot.icn -> icon.sys -> SYS-CONF -> FREEMCB.cnf -> icon.sys -> sysconf.icn -> uinstall.dat Pierwsza strzałka to nazwa folderu, reszta to zawartość, trzy foldery oddzielone enterem |
Czyli za mało. To jest goły FMCB. Nie masz nawet modułów do obsługi USB. Tak wygląda zainstalowany FMCB jeśli nie znalazł zasobów o czym wyżej pisałem.
Ale nie reinstaluj bo nie ma sensu tylko sobie samemu dograj. Programy, które nie używają zewnętrznych zasobów takie jak np. ESR wrzuć sobie do "mc0:/BOOT/", pozostałe do root karty, moduły USB i mój FREEMCB.CNF do "mc0:/SYS-CONF/". Wszystko to jest na płycie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33. |