Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.08.2013, 20:06   #1
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,818
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Najszybsza metoda na przeniesienie duzej ilosci danych z PS3 na zewnetrzny HDD

Wiec tak mam 40 cos gier na hdd w ps3 chcem je przeniesc na zewnetrzny hdd probowalem mutiman-a copiuj/wklej folder games z zewnetrznym dyskiem na usb ale gdzies w polowie sie wywala dajac blad "operation failed or was canceled" :/ pomijajac fakt ze wyskoczyl jakis kosmiczny czas 2000 cos minut ,nie chce mi sie znowu kopiowac gier z BD na zewnetrzny hdd ani pojedynczo folderow bo zejda wieki ,gdzies widzialem program cos z backupem ale to bylo dawno temu i marnie z pamiecia u mnie juz i nawet nie wiem czy byl do tego kazde wskazowki mile widziane
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.08.2013, 20:26   #2
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Podłącz hdd pod PC i ściągaj pliki via FTP
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2013, 20:48   #3
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,818
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ftp tez sie krzaczylo mi i to nie raz po przeslaniu duzej ilosci danych mam do przeslania prawie 1TB ,ftp zajmie jeszcze wiecej niz usb :/ , nie napisal jakis madry czlek programu do backupu ?
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2013, 21:39   #4
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...odszyfrowanie/

Użyj programu do odczytu hdd na pc
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2013, 22:46   #5
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,818
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wszystko pieknie slicznie ale jak mam skopiowac dysk 1TB na partycje c: ktora ma 50gb , jest opcja zmiany sciezki docelowej zapisu ? udalo mi sie juz to uruchomic ale ciagle mi zapisuje do dysku c a jak wrzuce do dysku H i odpale z dysku odcelowego czyli H lub jakiego kolwiek innego niz c: pluje sie bledami i sie nie uruchamia :/

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 19.08.2013 o godz. 23:01
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2013, 23:18   #6
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Błędami? Tzn?
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.08.2013, 10:46   #7
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,818
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Juz sobie poradzilem , wychodzi na to ze nie mozna go odpalic bezposrednio z root dysku tylko z folderu w root byle jakiego ,inaczej pluje jakies kosmiczne bledy
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.08.2013, 22:33   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,818
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
20 godzin sie przesylalo ale jest zrobione i bez bledow , jedno mnie zastanawia czy ten program sam dzieli pliki wieksze od 4gb przy przesylaniu na fat32 ,jako ze zapisywalem na ntfs no nie wiem jak to wyglada ?
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.08.2013, 23:17   #9
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Na 99,9% nie dzieli plików.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.08.2013, 13:17   #10
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Juz sobie poradzilem , wychodzi na to ze nie mozna go odpalic bezposrednio z root dysku tylko z folderu w root byle jakiego ,inaczej pluje jakies kosmiczne bledy
To znaczy jakie... Taka informacja nic nam nie daje... "Jakieś błędy"...

Czy zastosowałeś się do:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...ie/strona1.php

Cytat:
Zanim uruchomisz PS3 HDD Reader, umieść go w dowolnym miejscu na dysku twardym (koniecznie bez spacji w nazwach). Pamiętaj też aby ilość wolnego miejsca na tej partycji była wystarczająca dla danych, które chcesz skopiować z dysku twardego PS3. Pamiętaj również, aby skopiować "eid_root_key" do katalogu z programem. Bez tego pliku nie odszyfrujesz żadnych danych!
Cytat:
czy ten program sam dzieli pliki wieksze od 4gb przy przesylaniu na fat32
A dlaczego miałby dzielić? To jest program, który zajmuje się odszyfrowaniem danych, to użytkownik ma myśleć i znać specyfikację FAT32 (skoro używa jeszcze tego zabytku na swoim HDD w komputerze - chyba że sobie wymyśliłeś kopiowanie od razu na USB - to i tak nie ma sensu bo szybciej skopiujesz z BD na HDD niż HDD na USB, w drugą stronę.).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 22.08.2013 o godz. 13:20
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.08.2013, 13:29   #11
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Berion, jak już wspomniał misiozol - program się wysypuje jeśli odpala się go BEZPOŚREDNIO z roota dysku. Może warto by dodać takową informację do poradnika?

Sprawdzałem przed chwilą u siebie (bez podłączonego dysku).

Program uruchamiany z C:\1\

Kod:
C:\1>ps3_v3
PS3 HDD(fat/slim) READER FOR WINDOWS
please note:
all paths must begin in root.
if you path contains whitespace, put him in quotes

usage:

command "dir" or "ls" show the content of a dir:

ps3 ls /
show the root dir of dev_hdd0

ps3 dir /home
to see you userfolder content

command "copy" or "cp" copy a file or folder to the program folder:

ps3 copy /home/0000000X/exdata/act.dat
copy the file act.dat into your program folder

ps3 cp /home/0000000X/exdata
copy the whole exdata folder into your program folder

credits go to ALL involved, specially to graf, glevand, naehrwert and flatz
no ps3 hdd found !
Program uruchamiany bezpośrednio z C:\

Kod:
C:\>ps3_v3
      0 [main] ps3_v3 5656 C:\ps3_v3.exe: *** fatal error - add_item ("ŃŻť?", "/
", ...) failed, errno 22
Stack trace:
Frame     Function  Args
00288988  6102749B  (00288988, 00000000, 00000000, 00000000)
00288C78  6102749B  (61177B80, 00008000, 00000000, 61179977)
00289CA8  61004AFB  (611B1584, 0028BCCC, 00000016, 0003000A)
0028CCD8  6107DACA  (60FC000C, 61200FD0, 0028CD58, 610713B0)
60FC0000  610BE17D  (00000000, 00000000, 00000000, 00000000)
End of stack trace
W obydwu przypadkach uruchomiony z prawami admina.
__________________

Ostatnio zmieniany przez szczuru : 22.08.2013 o godz. 13:34
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.08.2013, 17:57   #12
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,818
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Dokladnie to samo mialem takie same bledy ,wysypuje sie po odpaleniu z root dowolnego dysku musi byc zaglebienie przynajmniej o jeden folder inaczej dupa . O dzielenie co 4Gb mi chodzi jak robisz backup swojego dysku to upierdliwe jest przenoszenie bo musisz przeniesc na ntfs a potem na fat32 zeby konsola go widziala jak chcesz powrocic do gry ,co z tego ze multiman obsluguje ntfs jak i tak musisz skopiowac z powrotem na konsole z dysku ntfs aby zagrac , upierdliwe nieprawdaz

Props kopiowania to mam w laptopie 4 zatoki sata i podlaczam 2 dyski jednoczesnie wiec usb mi zbedne , i fat32 uzywam tylko ze wzgledu na konsole bo to prawdziwy dinozaur .

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 22.08.2013 o godz. 18:07
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2013, 18:47   #13
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ok, w poradniku zmieniłem.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Cobra ODE nadchodzi ! Na wszystkie modele konsol Ps3 ! frog Homebrew 42 29.06.2014 17:34
Projekt Freeware Calme Komputery 0 16.05.2005 20:31
problem z tmpg fati DVD-Video 1 11.12.2004 23:24
XBOX - zrzucanie plików z DVD na HDD Mark24 Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 4 22.10.2004 21:08
przegrywanie z CD na HDD - zwis X-Men Off topic 0 28.02.2002 00:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.