Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.03.2013, 14:11   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.03.2013
Posty: 8
piecka21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Open PS2 loader steaming

Witam
Otóż od jakiegoś czasu zachciało mi się podłączyć ps2 slim pod PC tak, aby móc odbierać gry z dysku komputera, czytałem wiele tutoriali, jak to zrobić ale zawsze efekt był ten sam, czyli OPL nie widział dysku PC. Mam Windows XP Media centre edition i router od vectry EPC3925(do którego podłączam kabel wychodzący z gniazda konsoli). Doradźcie mi jak to zrobić aby działało poprawnie. Dodam że do podłączenia używam oryginalnego kabla od xbox'a 360.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Open PS2 loader steaming-forum.jpg  
piecka21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2013, 14:27   #2
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,327
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A udostępniłeś jakiś folder na PC? (Poczytaj o SMBA).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2013, 14:28   #3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.03.2013
Posty: 8
piecka21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Owszem udostępniłem, gry również znajdują się w tym folderze.
Może muszę coś zmienić w konfiguracji router'a

Ostatnio zmieniany przez piecka21 : 24.03.2013 o godz. 16:00
piecka21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2013, 22:18   #4
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,902
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
To jeszcze nie wszystko udostepnic folder tam musza byc odpowiednie foldery o nazwie CD i DVD ,oraz nazewnictwo czego nie ma w tutku temat natomiast opanowalem tutaj masz link do mojego tematu o tym samym jest na 2 stronie tego dzialu internet wlaczyles w OPL-u ?

http://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-usb...xa-jaki-90885/

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 24.03.2013 o godz. 22:22
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2013, 16:26   #5
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.03.2013
Posty: 8
piecka21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Foldery także stworzyłem DVD do niego wrzuciłem .iso ze zmienioną nazwą, a także robiłem przez USBUtil (tego nie wsadzałem do folderu DVD), te same metody testowałem na pendrive i normalnie widzi gry. Internet jest, bo robiłem to w SMS i z pomocą programu ps2client-gui filmy ps2 widzi.
piecka21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2013, 22:38   #6
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,902
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Zasadnicze pytanie czy inny laptop/PC jest w stanie zobaczyc ten udzial w sieci ? czy wlaczyles internet w OPL? jakiego kabla urzywasz do laczenia PS2 z routerem (zkrosowany ,prosty itd.) ? USButil nie ma sensu uzywac bo tylko szatkuje pliki na 0.99gb i nic po za tym nie robi a jak poszatkujesz pliki na 0.99gb to musisz dodac plik ul.cfg inaczej nie bedzie widzial tych poszatkowanych/podzielonych ISO.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2013, 14:26   #7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.03.2013
Posty: 8
piecka21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tego routera używam w całym mieszkaniu telefon, laptop i xbox 360(podłączony przez ten sam kabel którym próbuje się łączyć z PS2) i działa. Kabla używam tak jak pisałem, czyli oryginalnego od xbox 360 z tego co wiem to jest to scrossowany kabel. A co masz konkretnego na myśli z tym internetem w opl? W OPL wpisywałem takie dane, w Ip Ps2 192.168.0.17, w masce wiadomo, a w bramce 192.168.0.1, zas w ip PC 192.168.0.12. I teraz kliknąłem na właściwości 1394 Connection(zdjęcie na górze), dalej właściwości TCP/IP i tam wpisałem ip 192.168.0.16 a 2 kolejne tak samo jak w OPL. Ip u mnie zaczyna się od 192.168.0.10. Możliwe że nie w tym połączeniu wpisuje dane.

Ostatnio zmieniany przez piecka21 : 27.03.2013 o godz. 14:32
piecka21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2013, 10:01   #8
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,902
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Hehe no i wszystko jasne 1394 to jest przylacze firewire w kompie i NIE ma nic wspolnego z siecia LAN , a w OPL w ustawieniach jest siec manual ,automatic ,Off ,ma byc na automatic.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2013, 11:25   #9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.03.2013
Posty: 8
piecka21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam manual, ustawiałem też na automatic, ale to bez większego znaczenia, to powiedz mi w takim razie do ktorego połaczenia powinienem wpisać te dane. Skoro Local Area Connection to jest moja karta sieciwa do ktorej podłaczony jest router i ma juz przypisane Ip, a Połączenie lokalne 6 to w ogole jakieś dziwne jest bo ciągle pisze że odłączone, ale do niego też juz probowałem
piecka21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2013, 12:50   #10
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,902
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ktore dane ty chcesz wpisac i gdzie ?, Musisz udostepnic Udzilal sieciowy badz Folder w sieci z danymi albo jeden z dyskow z folderami lub jak kto woli zrobic serwer ktory dziala na SMB . Jaki system masz ? z tego co piszesz to OPL nie widzi gier bo nie sa udostepnione w sieci pisz na GG bedzie szybciej bo w ten sposob zejdzie nam do swiat bozego narodzenia uruchomienie tego
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2013, 00:04   #11
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 101
Meanthord zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja mam pytanie z nieco innej beczki, ale nie chce zakładać nowego tematu.
Czy w Open Loaderze istnieje możliwość automatycznego uruchomienia konkretnej gry po odpaleniu OP-a? Lub może jest jakiś inny sposób odpalenia z automatu jednej konkretnej gry po włączeniu konsoli? Płyty cd/DVD odpadają.

Pozdrowka.
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2013, 09:38   #12
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,902
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Dlaczego cd/dvd odpadaja ? jak laser jest dupa to wymnien na ebay kupsz za 5euro z darmowa wysylka, z tego co mi wiadomo nie ma w opl czegos takiego jak autostart gry w opl.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2013, 10:13   #13
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 101
Meanthord zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Napęd jest trafiony (PS2 fat). Autoodpalanie gry jest mi potrzebne do automatu, którego sercem jest właśnie PS2.
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2013, 22:25   #14
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,902
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Meanthord Podgląd Wiadomości
Napęd jest trafiony (PS2 fat). Autoodpalanie gry jest mi potrzebne do automatu, którego sercem jest właśnie PS2.
Sprecyzuj jak tarfiony ?
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2013, 10:16   #15
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 101
Meanthord zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po prostu nie działa .
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
gry, internet, ip, opl, pc, ps2, router, smb

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Open PS2 Loader (OPL) skkn Homebrew 403 11.08.2017 21:40
Open PS2 Loader dla kazdej PS3 arcade Homebrew 23 09.11.2016 21:34
HDloader, USBAdvance, OPL - Open PS2 Loader kaczakat Homebrew 9 09.08.2010 22:58
Open PS2 Loader mwerminski Homebrew 1 23.01.2010 20:31
Problem Open Ps2 Loader Azgrim Hardware 2 15.01.2010 20:37


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO