Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2014, 12:25   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.08.2014
Posty: 3
Pietrazz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem PS2 SWAP MAGIC.

Witam.
Mam otóż taki problem, posiadam PS2 Slim i do niego Swap Magic, problem pojawił się gdy przełączyłem konsolę z płaskiego telewizora do telewizora starego typu. Niektóre gry pojawiają się na połowie ekranu, niektóre są czarno białe, na płaskim telewizorze konsola była podłączona trzema kabelkami (czerwony, biały, żółty) a na tv starego typu przez przelotke na eurozłącze ( która jest od xbox360 xd ). W czym może być problem? Czy chodzi o tą przelotkę, czy może o region gier (PAL, NTSC) ?
Proszę o pomoc.
Pietrazz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.08.2014, 21:30   #2
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Po pierwsze wywal Swap Magica i zainstaluj FMCB Po drugie sprawdź ustawienia wyświetlania w konsoli (np ustawienia proporcji ekranu).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2014, 12:21   #3
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Gdyby problem był z regionem gry to miałbyś skaczący obraz. Przelotka z RCA na SCART też nie ma znaczenia, to tylko przelotka - czy jest na niej logo Xbox'a czy Magnavox Oddysey to nie ma znaczenia bo działa tak samo.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2014, 14:49   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.08.2014
Posty: 3
Pietrazz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
szczuru - jak mam to zainstalować? nie znam się na tym, ja jak miałem Ps2 dawniej to oddawało się to do przeróbki i nic z tym nie kombinowałem, wkładałem płytę i grałem. Jakbyś mógł mi przetłumaczyć co to jest, jak to zainstalowac to byłbym bardzo wdzięczny.
Pietrazz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2014, 14:54   #5
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pietrazz Podgląd Wiadomości
szczuru - jak mam to zainstalować? nie znam się na tym, ja jak miałem Ps2 dawniej to oddawało się to do przeróbki i nic z tym nie kombinowałem, wkładałem płytę i grałem. Jakbyś mógł mi przetłumaczyć co to jest, jak to zainstalowac to byłbym bardzo wdzięczny.
Zapoznaj się dokładnie z tą lekturą

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2014, 15:21   #6
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.08.2014
Posty: 3
Pietrazz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
znalazłem sobie poradnik video jak to zrobić i będe próbował. chciałem się zapytać czy jest może polska wersja FMCB?
Pietrazz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2014, 15:36   #7
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pietrazz Podgląd Wiadomości
znalazłem sobie poradnik video jak to zrobić i będe próbował. chciałem się zapytać czy jest może polska wersja FMCB?
Polska jako tako nie - ale jeśli chodzi i wpisy w meny głównym konsoli to możesz je dowolnie zmienić (wszystkie prócz "Browser" i "System Configuration").
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
swap magic 3 pomocy stemp Hardware 11 20.07.2009 19:56
Swap Magic 3.8 silverek33 Homebrew 26 13.01.2009 13:04
Swap Magic 3.8 CD dziala a SWAP 3.8 DVD nie dziala !!! grudziadz1 Hardware 12 24.04.2008 21:58
Swap magic 3.8 problem... lukasz117 Homebrew 1 30.08.2007 22:24
Launch PS2 .ELF Files with Swap Magic v3.8 on PS3 hakerus123 Homebrew 1 20.08.2007 14:45


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO