Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2019, 15:29   #1
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problemy z PFS HDD Manager i POPStarterem

Cytat:
Napisany przez Jolek Podgląd Wiadomości
Wyszła nowa testowa wersja V0.29.16.13.

Changelog:


Pobieralnia (należy rozwinąć "Assets"):
Witam wszystkich serdecznie. Po znalezieniu PFS HDD Manager założyłem konto na tym forum bo mam problem z wgrywaniem plików na dysk ps2, na przykład chce zrobić nowy folder i mam taki o to problem:Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

************** Tekst wyjątku **************
System.NullReferenceException: Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
w PS2HDD.PFS_MkDir(File A_0, String A_1) w F:\dev\PFS_HDD_Manager_VS\PFS_HDD_Manager\PS2HDD.c pp:wiersz 251
w PFSHDDManager.MainForm.NewFolderToolStripMenuItem_ Click(Object sender, EventArgs e) w F:\dev\PFS_HDD_Manager_VS\PFS_HDD_Manager\MainForm .cpp:wiersz 449
w System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Obje ct key, EventArgs e)
w System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem.OnClick(Eve ntArgs e)
w System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(Eve ntArgs e)
w System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(M ouseEventArgs e)
w System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEven tArgs mea)
w System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.OnMouseUp(M ouseEventArgs mea)
w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.WndProc(Mes sage& m)
w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3815.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
PFS_HDD_Manager
Wersja zestawu: 0.0.0.0
Wersja Win32: 0.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/RUM/Desktop/Release/PFS_HDD_Manager.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3815.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3801.0 built by: NET48REL1LAST_B
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Core
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3815.0 built by: NET48REL1LAST_C
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
System.Xml
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
mscorlib.resources
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/mscorlib.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/mscorlib.resources.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
Wersja zestawu: 4.0.0.0
Wersja Win32: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------

************** Debugowanie w trybie JIT **************
Aby włączyć debugowanie w trybie just in time (JIT), plik .config tej
aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
debugowaniem.

Na przykład:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.


, szukam informacji w intranecie ale jakoś nic na ten temat nie mogę znaleźć, mam Windows 10, i najnowszy net framework... Nie mam pojęcia co dalej robić...
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2019, 19:38   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,223
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Probowales przy pomocy winhiip ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2019, 20:42   #3
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Probowales przy pomocy winhiip ?
Z winhiip'em nie mam żadnego problemu, ale o to chodzi że chce dograć okładki gier i też gry z PSXa...
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2019, 21:41   #4
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,000
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jak duży masz ten dysk?
Podłączyłeś go bezpośrednio pod PATA, czy jakimś adapterem USB?

Próbowałeś może pfsshell?
Niedawno wyszła wersja 1.0:
https://github.com/uyjulian/pfsshell...ses/tag/v1.0.0.

Mały poradnik:
https://bitbucket.org/ShaolinAssassi.../wiki/pfsshell.

Okładki możesz wrzucić na pendriva i skopiować np za pomocą wLe na dysk w konsoli.

Na razie nie miałem czasu na testowanie tego programu (PFS HDD Manager),
ponieważ sprawiał on trochę problemów (miał problemy z tworzeniem partycji, itp).
Jak chcesz to mogę wrzucić twój problem na GitHuba, może autor by coś pomógł:
https://github.com/leyed0/PFS_HDD_Manager_VS.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2019, 22:56   #5
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem jest tego typu że chcą wgrać okładki przez USB to wchodząc w ten katalog w ten sposób jak pisałeś to jak by ten katalog znika (+opl), w taki sposób wgrałem na dysk przez oryginalny n/a i dysk 320gb I to działa, a teraz chcę wgrać tak na dysk 500gb WD green, przez chiński N/A na SATA, mam wgrane około 170 gier i jak by nie chce mi się go zerować dla okładek, bo dla mnie takie kasowanie wszystkiego i znów wgrywanie to trochę katowanie dysku... I dlatego próbuje wgrać przez komputer bezpośrednio i też pojawia się taki problem jak opisałem, myślę że tak czy inaczej trzeba coś z tym zrobić, bo chyba się nie da wgrać przez USB gry z ps1 w formacie VCD, a tu już przy próbie utworzenia folderu wyskakuje mi taki błąd...
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2019, 06:54   #6
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,000
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Próbowałeś sprawdzić pare wersji wLe:
https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-wl...kow-2tb-95899/.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2019, 12:42   #7
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sprawdzałem na 3 wersjach i zawsze jest tak że jak dam w folderze +opl wklej to się nic nie dzieje i jak wejdę i wyjdę w ten folder to znika jego zawartość po naduszeniu wklej...
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2019, 13:31   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,223
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ciesz sie ze jeszcze ci systemu pilkow nie rozwalilo
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2019, 17:05   #9
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Ciesz sie ze jeszcze ci systemu pilkow nie rozwalilo
Spokojnie WinHIIP ma opcje naprawy systemu plików...
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2019, 18:17   #10
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,000
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Masz tam jakiegoś modchipa?
Może FMCB+modchip?
Niektóre klony chipów gryzą się FMCB, pokazywana jest lista aplikacji
ale po jej wybraniu jest tylko czarny ekran (BSOD) lub jakieś inne problemy.
Ostatecznie możesz sprawdzić uLe 4.42d ponieważ ta wersja powinna być bardziej "odporna":
http://psx-scene.com/forums/f113/uno...v4-42-a-37242/.

Ewentualnie spróbuj jeszcze tego nowego pfsshella.

To że masz problemy z klonem NA jakoś mnie nie dziwi, dziwi mnie natomiast, że coś się kaszani na PC.
Więc jak podpinasz ten dysk?
Aplikacja odpalasz w wersji 32 czy 64 bit?
OS 32 czy 64 bit.
Net framework w jakiej wersji?
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2019, 20:38   #11
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Net framework mam wszystki wersje, a program w x64 no a konsola nie ma żadnego chipa, już wiem czemu się tak dzieje dodam że na innym dysku też tak mam (40gb) mogę wgrywać pliki czy tworzyć foldery jednak że nie mogę bezpośrednio na dysku, a na jakimś folderze co program w ps2 utworzył i na ps2 tak sam nie mogę dodawać bezpośrednio plików na hdd tylko jak jakiś program utworzył folder i do tego folderu mogę dopiero wgrywać pliki, jak możesz to też sprawdź czy tak masz...
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2019, 15:34   #12
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,000
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie za bardzo cię zrozumiałem...
Np za pomocą wLe tworzysz nowy folder bądź partycję i masz problem z dostępem do niego\niej?

Ja dysk formatowałem za pomocą wLe i nie mam jakiś problemów.
To znaczy, mogę kopiować okładki z USB na HDD, bez problemu.
Mam oficjalny adapter NA (bez żadnych modyfikacji).
Gry wgrywałem za pomocą HDLGameInstaller.

Wszystko u mnie bangla.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2019, 17:28   #13
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem jak CI to wytłumaczyć, mógł bym zrobić fotki, ale mam za mało postów, po prostu wchodząc na dysk i standardowo jak bym chciał utworzyć nowy folder bezpośrednio na dysku no to nie mogę i na konsoli i też na komputerze, z tego co pamiętam to oryginalnym N/A też tak mam w sensie że do dopiero jak jestem w jakimś folderze to mogę w nim utworzyć następny lub zapisać jakieś pliki, i te foldery co są utworzone przez jakiś program na ps2 to też nie mogę ich usunąć na ps2 ani na PC, ale w tych folderach mogę wgrywać pliki/katalogi ale bezpośrednio na dysku to nie mogę na tej głównej partycji, czy roocie czy jak chcesz to nazwać...
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2019, 18:06   #14
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,000
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
O ile dobrze pamiętam (nie mam teraz dostępu do PS2 z HDD) to jak wejdziesz poprzez w\uLe w hdd0:

To są tam pokazane partycje nie foldery, więc żadnego nowego folderu tam nie dodasz\utworzysz.
Partycję możesz dodać lub usunąć w MISC -> HDD manager.

Jak wejdziesz na jakąś partycję to dopiero wtedy możesz utworzyć jakiś folder.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2019, 23:11   #15
RUM67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.09.2019
Posty: 17
RUM67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Więc te żółte teczki to nie foldery? Więc skoro to są partycje to i tak nie mogę w tym programie od którego jest temat na forum to mam problem, bo mogę utwożyć partycje jak już to pokazuje że max 2mb..

Ostatnio zmieniany przez RUM67 : 30.09.2019 o godz. 23:13
RUM67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[PS2] PlayStation 2 HDD Checker Jolek Homebrew 24 13.04.2019 17:26
XBOX wymiana hdd wiele sposobów - z każdym problemy szubiennica Hardware 10 21.08.2015 22:41
stary komp - problem z hdd gallus Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 22 30.05.2005 18:12
mały problemik z 80 gb hdd Adik Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 9 28.01.2003 00:12
Mam problem z HDD ! +++LeWaP+++ Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 34 15.10.2002 22:57


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.