![]() |
hmm, mam pewien problem, link odsyła mnie do strony głównej, kopiuję cały adres i nic, znowu strona główna. Zarejestrowałem się ale nadal nie ma konkretnego pliku do ściągnięcia... Coś nie tak ze mną czy z linkiem ;) ?
OK. Znalazłem, ten plik waży 100kb? taki mi się ściągnął. Pytanie: Gdzie go mam odpalić w ps3 ;)? MultiMAN czy w XMB? Sorry, doczytałem już. W międzyczasie trochę grzebię, więc na bieżąco będę podsyłał info z postępów. Więc zainstalowałem ten plik .pkg. W kolumnie z grą pojawił mi się plik do instalacji, tak jak pisałeś przez kilka sekund był czarny ekran, ale dalej mam czarny ekran i zawiesza się ps3 po przejściu przez to menu które się włączało.... Jakieś sugestie :)? Edit: sprawdzałem teraz Demon Soul's, tam z kolei czarny ekran pojawia mi się wcześniej niż poprzednio, od razu po wybraniu nowej gry, bez możliwości ustawienia jasności czy jakiś tam opcji :) |
Ściągnij i zainstaluj to:
http://ps3.dashhacks.com/system/file...w_CFW_3.55.pkg Uruchom, przez kilka(naście) sekund będziesz miał czarny ekran po czym albo wróci do XMB albo zresetuje sie konsola. Po takim zabiegu spróbuj odpalić grę ;) |
Witajcie. Podłączyłem do neta (czasem sprawdzałem w multiMAN'ie update gier dla łatek z trofeami), zaktualizowałem tego multi do wersji 4.0, zmieniłem też w opcjach z 1080 na 720, bo wyczytałem gdzieś, że nie obsługuje 1080. Dalej czarny ekran i zawiesza.
Co do tego fix'a? Trzeba coś przy tym kombinować? jest opcja, że to pomoże? |
GoW Collection wymaga 3.01 ;) Przynajmniej mój import z USA :P
|
Twoje konta na konsoli to konta użytkownika, ale CellOS nadaje prawa wyłącznie roota wszystkim plikom, które nie zostały utworzone/wgrane przez XMB. Kiedyś był taki program jak "Fix permissions", obecnie można zrobić to z poziomu multiMANa.
Nie wiem, pisałem z pamięci i wydawało mi się że to jest właśnie gra dla 3.56. GoW Collection się już dawno pozbyłem (wymieniam gry, zostawiam tylko ponadprzeciętne jak np. Demon's Souls). Gdyby wymagany fw był za wysoki to gra zaproponowałaby update czego oczywiście robić nie wolno. ;] Wersja "02.09.02" (coś nie tak z tymi numerkami ;]) to ostatnia oficjalna, tworzona przez DeanK. Kolejne, v3 to modyfikowana przez Team Cobra, a v4 przez nich razem. Obie te gry na pewno chodzą na Twojej wersji MM. |
Podłącz konsolę do neta, skonfiguruj połączenie i odpal MultiMana. Wciśnij R3 to włączy Ci sie jego aktualizacja bo używasz już archaicznej wersji ;)
|
multiMan 02.09.02, konto moje na ps3, zapewne zwykły użytkownik, CFW 3.55.
MultiMAN nie proponował żadnych zmian, czyli muszę sobie coś pokombinować rozumiem. W końcu odpowiedź, która zawiera konkrety. Dzięki serdeczne |
A jaki jest właściciel plików? Root czy zwykły użytkownik? Jakiego Backup Managera używasz (konkretnie, MM też jest kilka)? Na jakim fw? CFW czy OFW z dongle'm, a jeśli tak to z jakim payloadem?
W każdym razie GoW Collection jest dla 3.56 i trzeba zmienić mu w PARAM.SFO informacje o wymaganym fw na 3.55 (np. multiMAN sam zaproponuje zmianę). Demon's Souls natomiast nie wymaga żadnych kombinacji. I tak jak pisałem, chodzą tylko z dev_bvd na payloadach Hermesa i KaKaRotoKsa. Z app_home się wieszają. Nie wiem jak wyglądają pirackie releasy tych gier, ale z PS3BD-ROM problemu nie ma (jak zawsze :P). |
nigdy nie uruchamiałem przez app, zawsze z ikony płyty. Pierwszy raz zgrywałem grę z PC, i w obydwu przypadkach ten sam problem :)
|
Po wybraniu gry w Multimanie i powrocie do XMB (menu konsoli) zamiast Obliviona powinieneś widzieć swoją grę dwa razy w zakładce "Gra":
-jako folder app_home -jako "grę na płycie" Domyślam się, że odruchowo uruchamiasz przez "app_home" a powinieneś przez ikonę płyty. Sprawdź i daj znać ;) |
Problem w tym, że w napędzie mam cały czas Obliviona, więc automatycznie jak odpalam zawsze ps3 jest oblivion, włączam grę z multimana oblivion znika i wskakuje docelowa gierka... Czyli źle skopiowałem te 2 gry? bo teraz niebardzo wiem już o co chodzi :). Aktualizacji nie ma, a po włączeniu GOW I lub II z ekranu gry jest czarny ekran i nic dalej. W Demon Souls problem taki że po ustawieniu opcji wstępnych po kliknięciu zakładki nowa gra , ustawiam jasność jakieś pierdoły, daje dalej i muzyka leci i czarny ekran, muzyka oczywiście powtarza się motyw zacięta jak w tych opcjach. W obu przypadkach gry chodzą ale jakby do momentu rozpoczęcia rozgrywki, w każdym przypadku trzeba resetować konsolę... Jakieś rady ?
|
Zgadza się. Pamięć już zaczyna zawodzić. ;]
|
Cytat:
A dev_hdd0/GAMES jak i dev_hdd0/GAMEZ to dwie główne ścieżki, w których backup managery szukają gier ;) |
Te gry nie chodzą poprawnie "dev_hdd0/APP_HOME/" tylko "dev_bdvd/".
Innymi słowy, musisz włożyć jakąś PS3BD-ROM do napędu i wtedy zamiast tej gry pojawi się gra, którą montujesz za pomocą multiMANa. W "dev_hdd0/games/" XMB szuka gier np. tych instalowanych z paczek PKG. |
Witam, otóż problem mam taki, skopiowana gra na ps3 cfw 3.55, na multimana God of war collection i demon souls, skopiowałem pliki z komputera (BLESjakieś tam cyfry[god of war], BCUS02934-[Demon Souls] i zgrałem do folderu w ps3 hdd/GAMES, tam gdzie znajdują się już jakieś inne gry, tyle że mam je zgrane z oryginalnych płyt które nadal posiadam i ładnie chodzą. Problem w tym, że i w przypadku GOW i DS gra się ładuje, w menu wybieram wszystko i przypuszczam że gdy dochodzi do momentu ładowania nowej gry, pokazuje się czarny ekran i tylko idzie zrobić reset ps3 za pomocą klawisza zasilającego z tyłu. Ma ktoś jakiś pomysł? nie bardzo wiem co zrobić, może coś źle skopiowałem, jest jeszcze inny folder w ps3 games małymi literami, tam mam wszystkie te gry, które są w GAMES, oprócz tych które skopiowałem z komputera, ma to znaczenie???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:16. |