Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Open Backup Manager, Multiman, Gaia itp. (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-open-backup-manager-multiman-gaia-itp-86865/)

chris996 30.09.2011 00:13

Chyba nie było o tym mowy, to napiszę, że do multiMAN v02.08.00 weszła bardzo ciekawa opcja z supportem dla gier PS1:

* Added: Support for launching PSX games from CD-R discs (XMMB Game Column and other display modes)
* Added: Launching directly ps1_emu.self or ps1_netemu.self from file manager will make multiMAN assign your Memory Cards properly, too
* Added: Options to set preferred Video Mode for PAL and NTSC PSX titles (default/480/576/720/1080)

Do tego władować Cobra USB i mam gierki z 3 konsol :D

Berion 10.07.2011 18:10

>> http://forum.cdrinfo.pl/f106/co-tam-...a-dysku-87830/

Cytat:

niestety mam wrazenie ze tak skopiowane pliki. tzn z poziomu MM nie sa wykrywane przez gry.
Rozwiń myśl. Bo to, że sobie skopiowałeś to trochę mało informacji... No i w powyższym temacie. Nie tutaj. ;]

Diabolique 10.07.2011 16:27

dobra prawie okielznalem sytuacje. winne bylo fixpermission. patchy nie instalowalem zeby nie poglebic problemu.
zrobilem znowu backup i tym razem zadzialal, ale to pewnie przez to ze nie bylo 90% rzeczy. raptem kopia 2gb. czyli da sie.
a tak przy okazji gdzie jest katalog uzytkownika. savy, trophy itp?

//znalazlem w FAQ. niestety mam wrazenie ze tak skopiowane pliki. tzn z poziomu MM nie sa wykrywane przez gry.

Berion 10.07.2011 15:59

To zależy od używanego syscalla. Dla 8 i dla 36 ustawia się inne prawa do plików. Trójkąt na grze i tam wybierasz fix permission.

A może sobie zaaplikowałeś patcha z kluczami do 3.60? Wtedy to za Chiny ludowe nie odpalisz gry... Ostania wersja dla fw 3.55 to 1.08 albo 1.09, sprawdź sobie.

frog 10.07.2011 15:39

fixa sie juz nie uzywa bo multiman nadaje odpowiednie uprawnienia... Moze byly tam jakies pliki podmieniane lub modyfikowane w tym GT5, no chyba ze to z org plytki to dziwne...

Diabolique 10.07.2011 15:33

nie moge dojsc do ladu z moim pudlem.
sformatowalem dysk, wgralem KMEAW, BDEMU, MM 2.2 wrzucilem przez multimanowego ftpa GT5 i nie moge odpalic.black screen. czy fixpermission nadal sie uzywa? za czasow multimana 1.16 uzywalem ale stopniowo przestalem. wszystko dzialalo. kiedys wrzucalem przez blackboxa teraz przez MM.

Berion 06.07.2011 16:57

To jest upierdliwe przy więcej niż 2 elementach. :D

Diabolique 06.07.2011 15:22

zrobilem tak przed napisaniem posta :szczerb: po prostu pytalem z ciekawosci bo to upierdliwe przy wiecej niz 5 plikach.

Berion 06.07.2011 14:22

Cóż... Managery plików na PS3 pozostawiają jeszcze wiele do życzenia, tak samo jak FTP.

Trochę to głupie, ale szybciej będzie zrobić to przez FTP - na PC sobie możesz zaznaczyć, które pliki i które foldery chcesz i gdzie dodając do kolejki.

Diabolique 06.07.2011 13:00

czy MM posiada opcje zaznaczenia wszystkich plikow z folderu?. potrzebuje przeniesc kilkadziesiad plikow z dysku usb. nie bede robil tego pojedynczo :O

Berion 22.06.2011 11:40

Dobrze mówisz. Bez emulatora nie będzie działać funkcja BD Mirror.

Aplikacja dla dongla Cobra podobno montuje obrazy płyt. Żaden otwarty Backup Manager póki co nie.

Diabolique 22.06.2011 10:29

nie da sie. na ps3 nie ma jako takich obrazow gier, poki co. po prostu jedne wymagaja oryginalu w napedzie i emulacji. inne tego oryginalu w napedzie niepotrzebują. mam tu na mysli foldery z grami. na pc sa obrazy tu sa ripy dyskow bd w postaci struktury katalogow. poprzez ladowanie obrazu w multimanie mam na mysli wybranie gry. i teraz jedne da sie odpalic z ikonki plyty w XMB i to chyba zawdzieczamy emulacji. a inne z opcji ktora jest nad instal package bla bla bla. niepamietam jak ona sie nazywa. niech ktos mnie poprawi jezeli sie myle.

DanteKH 22.06.2011 10:14

A to da sie zamontować obraz by działały bez płyty jak w Daemon na kompie?? Jak?

Diabolique 22.06.2011 10:09

bdemu to blueray disc emulator. cos jak daemon tools na pc. ale obraz laduje sie w multimanie. bez tego nie odpalą wszystkie gry.

DanteKH 22.06.2011 09:47

Wszystko działa, pytanie mi tylko jedno, po co mi w ogóle ten BDemu?? Co to daje?? skonfigurowałem Multimana tak, że wszystko działa, zainstalowałem BDemu i w sumie bez różnicy. Pojaśni ktos?? A wersja multimana najnowsza rzecz jasna

Mam jeszcze jeden problem, ale ten jest nieco inny. Chodzi mianowicie o przesyłanie plików z kompa na PS3, Używam (PS3) FTP server v1.2 i na kompie FileZilla (najnowsza werjsa). I problem polega na tym że jak juz wybiore pliki i foldery które chce przesłać do katalogu na Ps3 (bla bla bla i takie tam) To że tak powiem - nie chce rozpocząć przesyłania. Trwa rozpoczynanie czasami nawet do 5 minut, a potem się ukazują nieudane transfery... I tak próbuję 50 razy aż zacznie przesyłać, bo jak zacznie to już pliki idą, ale to się nei zdarza często, i muszę siedzieć przy kompie i czekać aż zacznie przesyłać(Denerwujace to jest bo nie raz czekałem z 20 minut:/) ma ktoś pomysła?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37.