Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [PS3] Open Backup Manager, Multiman, Gaia itp. (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-open-backup-manager-multiman-gaia-itp-86865/)

frog 20.03.2011 20:46

Hmm a to multiman nie permisionfixuje sam ? No ale probuj i melduj Haker bo dziwna sytuacje masz...

A youkai of love 20.03.2011 21:24

Próbowałem i pomogło, ale bez Fix'ów też działa po prostu bdemu zainstalowałem przed multimanem, zrobiłem z nerwów format, zainstalowałem najpierw multimana 1.16.09 a potem bdemu i działa, nie wiem czy to miało znaczenie :D, choć bardzo dziękuje za pomoc, mój temat można uważać za wyjaśniony :)

Diabolique 20.03.2011 22:31

a uzywania konsoli mialo byc takie proste. put&play ;]

Berion 20.03.2011 23:14

Scena nigdy nie będzie prosta i przystępna. Używanie gołej konsoli jest, aczkolwiek coraz mniej (tydzień temu miałem klientkę, której kwadrylion razy musiałem tłumaczyć jak się zmienia płyty, włącza/wyłącza konsolę, kasuje save'y czy cache gry :sciana:).

M@X 21.03.2011 00:20

Od zawsze mowie, ze ludzie chca bez tlumaczenia "simple" to nikt mi nie wierzy... Steve wie to od zawsze...

A youkai of love 21.03.2011 08:50

Scena sceną ale to trzeba mieć naprawdę coś nie tak ze sobą żeby milion razy pytać o to samo :D, sam jestem początkujący na forum ale nie zadaje *****nych pytań, lub takich na które są konkretne faq'i, tutoriale itp. a tobie Berionie wielkie THX bo twoje tutoriale nie raz już mi pomogły :D (sorry za offtopa ale musiałem to napisać :) )

Berion 21.03.2011 11:54

Miło mi to słyszeć/czytać. :)

- - -

doszedł kolejny OBM - Venix Manager. Nawet ładnie wygląda. ;] Zastanawia mnie natomiast:

Cytat:

Features

Emulator Blu-Ray (no need for original disc)
Support for mp3
Support for different video formats
File Explorer compatible mouse
Remote control with a PSP
Support for FW 3.55 to 3.60 spoof
Support PSMove
Brak płyty w napędzie? Wszystkie gry? Na to czekałem, ale coś mi się widzi że to jakaś lipa.

- - -

Cytat:

Napisany przez M@X
Od zawsze mowie, ze ludzie chca bez tlumaczenia "simple" to nikt mi nie wierzy... Steve wie to od zawsze...

Jakby konsole nie miały żadnych zabezpieczeń to by były 'simple' jak to nazywasz. A skoro mają, to aby je obchodzić będzie coraz mniej 'simple' a bardziej 'difficulty', dla niektórych 'impossible to understand', ale za to też 'cool', 'trendy' i 'jazzy'. Czyż nie 'marvelous?'. :P //a sam nie tak dawno narzekałeś na makaronizmy i niepotrzebne przeplatanie języka polskiego z angielskim.

Po za tym ja nie neguję, tego że ludzie chcą aby było wszystko łatwe, lekkie i przystępne. Problem polega na tym, że kiedy takie jest to jest też ubogie, mało funkcjonalne. Ja po sprzęcie i aplikacjach oczekuję wszechstronności, stabilności i bezpieczeństwa, a to się kłóci z ideą 'simple'. I Jobs wcale tego nie wie, Jobs wie że reklamowanie tego w taki sposób przynosi krocie - jego interface'y nie różnią się niczym w stosunku do konkurencji i każdy kto jest "zielony" też będzie mieć problem z obsługą. Zaleta w jabłkach jest taka (dla początkujących, nie dla mnie), że wiele jeśli nie wszystkie podstawowe usługi są ze sobą pożenione, że aplikacje obsługują dwa formaty na krzyż i nie dają zbyt wiele możliwości dostosowania opcji do potrzeb użytkownika (bo ich tam zwyczajnie nie ma).

Obrzydzasz mi M@X wszystko co związane z Apple. Serio. Wchodzisz z butami w każdy temat gdzie tylko można szerzyć tę propagandę. :/

ynsiwy 21.03.2011 14:22

Czym się różni nowa wersja multimana w wersji base od full ? standardowa ma ok 4mb a full ma 40kilka mb ?

Berion 21.03.2011 14:31

W Base nie ma coverów do gier i jakiś tam skórek pewnie. Nie wiem, nie ściągałem nigdy.

frog 21.03.2011 14:37

Co do multimana to tak jak napisal @Berion ynsiwy.
Co do tego nowego managera to bardzo ciekawe ze sie pojawil. Bo byl jakis czas temu prezentowany przez Team VeniX razem z ich niby nowym CFW juz teraz nie pamietam 3.56 czy 3.60. Takze moze jesli manager ujrzal swiatlo dzienne to i CFW sie zbiliza :> W ogole ciekaw jestem czy nie kryje sie w tym teame jakas znana persona ze sceny.... Zauwazylem ostatnio ze to chyba nowa strategia wypuszac cos jako TEAM. Bo w krotkim czasie kilka teamow powstalo i z roznymi appzami wyskoczylo. No albo ja ich wczesniej nie znalem ;) No ale w sumie madra sprawa. Zawsze to troszku "bezpieczniej" tak teamem pracowac chyba niz po jednej ksywce sie oglaszac i cos wypuszczac...

Berion 21.03.2011 14:43

Dla przypomnienia:
http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=20997

Brzmi jak obietnice Team Jailbreak co do ich BM. Pożyjom, uwidzim. ;P

frog 21.03.2011 14:54

Nono wlasnie to. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Mam kilka osob ktore utknely przy 3.56 i czekaja na taki cud heh ;)

ethar 22.03.2011 15:36

"Obrzydzasz mi M@X wszystko co związane z Apple. Serio. Wchodzisz z butami w każdy temat gdzie tylko można szerzyć tę propagandę. :/"

Zgadzam się z tym...

chris996 22.03.2011 23:52

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1152151)
Dla przypomnienia:
http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=20997

Brzmi jak obietnice Team Jailbreak co do ich BM. Pożyjom, uwidzim. ;P

Poszła kolejna plota o złamaniu next FW i już się ludzie jarają :haha:
Zaraz założe temat, że robią CFW 3.60. Ciekawe ile osób w to uwierzy?:>

frog 23.03.2011 04:37

nie jaramy, raczej patrzymy z dystansu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:21.