![]() |
Uruchom PS3Gen jako administrator?
|
Ok z tym nie ma problemu, thx. Teraz jak stworzyć tego pendrive bo ps3gen wywala żebym użył innego narzędzia, sprawdzane na kilku pendrive'ach.
|
A przez recovery menu próbowałeś? I jako CFW 3.55 użyj "Rebug 3.55.4 '999' Downgrader".
|
Mam włączoną flagę QA i nie mogę zdowngradeować do 3.55 bo mi wywala że nie ma zastosowania - nawet toolbox mnie informuje o fladze i mam pod ustawieniami sieci debug options.
|
Załóż flagę QA i w Debug Settings włącz opcję "Debug system update".
|
Ok, a w razie draki będę mógł przywrócić konsole do życia? Dump flasha zrobiony na 4.30.2 - czyli teraz zjechać na 3.55 ale OFW czy CFW? Właśnie próbuję zejść do 3.55 Kmeaw i nie mogę - nie mam opcji Update via Hard Disk tylko System Storage ale z gwiazdką i informacje że aktualizacja nie ma zastosowania dla mojej konsoli.
|
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...ug/strona4.php
;) Ale można szybciej. Zrób dump swojego flasha (przy pomocy Toolboxa) Zrób dump eid_root_key (musisz być na 3.55) przy pomocy EID_root_Key dumper Przy pomocy CEX2DEX stwórz spatchowany dump flasha (czyli DEX). Jako flash podać swój oryginalny dump a jako metldr podaj eid_root_key. Kliknij CEX-> DEX i zapisz zmodyfikowany flash jako DEX-FLASH.EID0.NORBIN (lub DEX-FLASH.EID0.NANDBIN dla konsol NAND). Wrzuć na pena oryginalny, niemodyfikowany flash jako: CEX-FLASH.EID0.NORBIN (lub NANDBIN) oraz modyfikowany jako: DEX-FLASH.EID0.NORBIN (lub NANDBIN) Podłącz pena pod prawy port usb, uruchom Rebug Toolbox i wybierz opcję "Rewrite TargetID in flash". Posiadając dwa flashe ne penie możesz praktycznie w dowolnym momencie przełączać się miedzy CEX a DEX, dodatkowo będąc na DEX-ie możesz załadować także CEX-owe jajko gdyby coś nie chciało działać. Wiem, że to może wyglądać na trudną i poważną operację (i poważne jest) ale całość trwa 5 minut ;) TYLKO DUMPY FLASHA/WGRYWANIE ZMODYFIKOWANEGO RÓB NA 4.30.2 |
Potrzebuje do tego DEX czy może być ten REX od Rebuga? Bo już mi powoli napęd zdycha więc nawet jakbym musiał stracić na to pena to ok, tylko prosiłbym o tutek jak to bezpiecznie zrobić.
|
Musisz mieć DEX-a. Najszybszą metodą jest dumpowanie potrzebnych plików na 3.55 (jednorazowo) a później przechodzenie między CEX/DEX za pomocą Rebug Toollbox - wymaga pena ale całość trwa parę sekund.
|
Thx szczuru, ale nie bardzo widzi mi się coś nadpisywać w pamięci flash :). Ewentualnie krótki opis jak to zrobić ale bez wykorzystania pendrive'a, chyba że się nie da na stałe wgrać do konsoli.
|
Cytat:
Konkretniej poczytaj tu o "Dummy BDEmu": http://www.ps3news.com/ps3-hacks-jai...pport/page-76/ |
Pytanie odnośnie gier bez płyty w napędzie
Jak w temacie - czy istnieje możliwość uruchomienia God of War III i God of War Ascension bez płyty na Rebug 4.30.2 z najnowszym MultiMAN'em? Z InFamous 2 sobie poradziłem wywalając spatchowanego eboota i wgrywając orginalnego, ale czy można coś zrobić z tymi GoW'ami? Przy CobraCFW nie miałem takich problemów, bo miałem gorsze typu brak wsparcia PS2 Classics i PSP Remaster.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:04. |