Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 16.06.2013, 13:45   #1
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Pytanie odnośnie gier bez płyty w napędzie

Jak w temacie - czy istnieje możliwość uruchomienia God of War III i God of War Ascension bez płyty na Rebug 4.30.2 z najnowszym MultiMAN'em? Z InFamous 2 sobie poradziłem wywalając spatchowanego eboota i wgrywając orginalnego, ale czy można coś zrobić z tymi GoW'ami? Przy CobraCFW nie miałem takich problemów, bo miałem gorsze typu brak wsparcia PS2 Classics i PSP Remaster.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.06.2013, 14:56   #2
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
Jak w temacie - czy istnieje możliwość uruchomienia God of War III i God of War Ascension bez płyty na Rebug 4.30.2 z najnowszym MultiMAN'em? Z InFamous 2 sobie poradziłem wywalając spatchowanego eboota i wgrywając orginalnego, ale czy można coś zrobić z tymi GoW'ami? Przy CobraCFW nie miałem takich problemów, bo miałem gorsze typu brak wsparcia PS2 Classics i PSP Remaster.
DEX BDEmu

Konkretniej poczytaj tu o "Dummy BDEmu":
http://www.ps3news.com/ps3-hacks-jai...pport/page-76/
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 17:47   #3
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Thx szczuru, ale nie bardzo widzi mi się coś nadpisywać w pamięci flash . Ewentualnie krótki opis jak to zrobić ale bez wykorzystania pendrive'a, chyba że się nie da na stałe wgrać do konsoli.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 16.06.2013 o godz. 18:01
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 18:27   #4
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Musisz mieć DEX-a. Najszybszą metodą jest dumpowanie potrzebnych plików na 3.55 (jednorazowo) a później przechodzenie między CEX/DEX za pomocą Rebug Toollbox - wymaga pena ale całość trwa parę sekund.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 18:34   #5
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Potrzebuje do tego DEX czy może być ten REX od Rebuga? Bo już mi powoli napęd zdycha więc nawet jakbym musiał stracić na to pena to ok, tylko prosiłbym o tutek jak to bezpiecznie zrobić.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 16.06.2013 o godz. 18:43
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 19:40   #6
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...ug/strona4.php



Ale można szybciej.
Zrób dump swojego flasha (przy pomocy Toolboxa)
Zrób dump eid_root_key (musisz być na 3.55) przy pomocy EID_root_Key dumper
Przy pomocy CEX2DEX stwórz spatchowany dump flasha (czyli DEX). Jako flash podać swój oryginalny dump a jako metldr podaj eid_root_key. Kliknij CEX-> DEX i zapisz zmodyfikowany flash jako DEX-FLASH.EID0.NORBIN (lub DEX-FLASH.EID0.NANDBIN dla konsol NAND).

Wrzuć na pena oryginalny, niemodyfikowany flash jako:
CEX-FLASH.EID0.NORBIN (lub NANDBIN)
oraz modyfikowany jako:
DEX-FLASH.EID0.NORBIN (lub NANDBIN)

Podłącz pena pod prawy port usb, uruchom Rebug Toolbox i wybierz opcję "Rewrite TargetID in flash".

Posiadając dwa flashe ne penie możesz praktycznie w dowolnym momencie przełączać się miedzy CEX a DEX, dodatkowo będąc na DEX-ie możesz załadować także CEX-owe jajko gdyby coś nie chciało działać. Wiem, że to może wyglądać na trudną i poważną operację (i poważne jest) ale całość trwa 5 minut

TYLKO DUMPY FLASHA/WGRYWANIE ZMODYFIKOWANEGO RÓB NA 4.30.2
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 19:44   #7
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, a w razie draki będę mógł przywrócić konsole do życia? Dump flasha zrobiony na 4.30.2 - czyli teraz zjechać na 3.55 ale OFW czy CFW? Właśnie próbuję zejść do 3.55 Kmeaw i nie mogę - nie mam opcji Update via Hard Disk tylko System Storage ale z gwiazdką i informacje że aktualizacja nie ma zastosowania dla mojej konsoli.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 16.06.2013 o godz. 20:41
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 20:51   #8
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Załóż flagę QA i w Debug Settings włącz opcję "Debug system update".
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 20:54   #9
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Mam włączoną flagę QA i nie mogę zdowngradeować do 3.55 bo mi wywala że nie ma zastosowania - nawet toolbox mnie informuje o fladze i mam pod ustawieniami sieci debug options.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 21:38   #10
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A przez recovery menu próbowałeś? I jako CFW 3.55 użyj "Rebug 3.55.4 '999' Downgrader".
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 21:49   #11
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok z tym nie ma problemu, thx. Teraz jak stworzyć tego pendrive bo ps3gen wywala żebym użył innego narzędzia, sprawdzane na kilku pendrive'ach.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 16.06.2013 o godz. 21:59
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2013, 22:29   #12
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,486
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Uruchom PS3Gen jako administrator?
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2013, 07:31   #13
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Nie pomaga - use another tool.(5) Po wgraniu 3.55 Downgrader mam informacje - nie odnaleziono poprawnego HDD. Powrót do Rebuga 4.31.2 na szczęście pomógł, chyba nici z konwersji konsoli do DEX skoro nie mogę zejść do 3.55 i zgrać eid_root_key.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 17.06.2013 o godz. 08:42
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2013, 11:10   #14
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Może po prostu na tym 4.30.2 nie mam założonej flagi? Bo jak zaktualizuje do Rebuga 4.41, tam włączę QA to mogę bez problemu schodzić do innych niższych CFW. Szczuru, ty masz Rebuga 4.30.2, co masz w opcjach aktualizacji - Update via Hard Disk czy to co mam ja też na 4.30.2 Update via System Storage?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2013, 11:43   #15
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jak byś nie miał QA to byś wcale nie mógł schodzić niżej.

Ja mam z Rebugiem inny problem. Jeśli HDD nie jest rozpoznawany (jest czysty, pochodzi z innej konsoli itp.) to PS3 nie przyjmuje update'u, twierdząc że jest uszkodzony. Na szczęście miałem posektorowy obraz, więc wystarczyło go wgrać z powrotem. Może to jest podobny problem, to jest, jego przyczyny są podobne.

- - -

Możesz spróbować starej metody czyli odszyfrować Met Loader (pierwsze 48B to jest EID0 właśnie (czyli EID Root Key)). Ból w tyłku, ale może się uda (może się nie udać, to exploit dla 3.55). Czyli doprowadzasz do sytuacji, że PS3 uruchamia Petitboot i za jego pomocą odpalasz jakiś Linux LiveCD. Możesz się wspomagać (tylko wspomagać, nie rób dokładnie tego samego) moim poradnikiem.

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...-retail-debug/
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 17.06.2013 o godz. 11:47
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pytanie odnośnie SE K700i... Mily_ Off topic 2 12.10.2006 14:39
Pytanie odnośnie LiteOn 832S esiu_pl Napędy optyczne DVD 13 02.09.2004 18:45
lite-on, nagra czy nie nagra płyty 800 MB o to jest pytanie! sillon Napędy optyczne CD 5 25.04.2003 13:02
Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.64a VLuka FAQ 0 29.12.2002 18:43
Pytanie odnośnie Audio MaciejT Napędy optyczne CD 0 05.09.2001 12:43


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.