![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2006
![]() |
save z CD na memory card - Shadow of the Colossus
Dzień dobry wszystkim.
Mam świadomość tego, że temat, który poruszam jest już mocno wyeksploatowany ale po długich bezowocnych poszukiwaniach zdecydowałem się zadać pytanie. Od razu mówię, że program ps2 menu uruchamia się, kopiuje pliki saveów na karte pamięci ale gry ich nie widzą. Za każdym razem jak kopiuję pliki na MC tworzą się na niej wyglądające na poprawne pliki saveów i drugie o nazwie corrupted data. Aby wykluczyć błąd opiszę dokładnie jak to robię: - tworzę sobie plik system.cnf o następującej treści: BOOT2 = cdrom0:\PS2MENU.ELF;1..VER = 1.00..VMODE = PAL/NTSC.. tu pojawia sie moje pierwsze pytanie. Czy może być napisane PAL/NTSC czy też musi być napisana tylko jedna z nich? np: BOOT2 = cdrom0:\PS2MENU.ELF;1..VER = 1.00..VMODE = PAL.. - następnie dokonuje konwersji plików saveów na npo )save sciagam z gamefaqs (czy jest obojętne czy sciągne save US czy EU?) następnie - właczam cdgenps2 3.0 i ładuję do niego pliki: cfs, potem ps2menu.elf i na koniec plik npo (czy kolejność jest ważna?) - następnie tworzę obraz bin i nagrywam (próbowałem nero i alcoholem na profilu playstation 2. Jak już mówiłem programik się włącza ale gry nie widzą zapisanych saveów Zapisuje poprzez wciśnięcie R1 zmieniam na cdfs i wciskam trójkąt na wybranym sejwie. Czy jest coś co robię nie tak jak trzeba? Czy poprostu shadow of the colossus lub Ico należą do tych gier które nie przyjmują tych saveów? Bardzo proszę o poprawienie mnie i ewentualnie zdanie ludzi którym udało się odpalić sejwy na tych konkretnie grach. Z góry dziękuję i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|