![]() |
To wypal w nero,clonie itd. Mozesz przeciez zamiast pliku dummy dac inny np. muzyke/filmy, ***380;eby sie plytka tak ***322;atwo sie nie marnowa***322;a :D
|
Pr***243;buje to nagra***263; ale niemoge w z alkocholu mi jakis b***322;***261;d wyskakuje "b***322;***261;d w procedurze zapisu sprawdz plik z logiem i wyslij informacje o b***322;edach do pomocy technicznej"co mam z tym zrobic czy ja zrobi***322;em co***347; nietak?
|
Dummy to puste, lub poprostu nic nie znaczące dane. Kompilacja na CD dla PSX/PS2 musi mieć conajmniej trzy minuty. Jeśli tyle nie ma, dorzuć dummy (cokolwiek, np. film).
Tak, ale obraz zrób sobie CDGenPS2 w *.bin/*.cue |
Mo***380;na wiedzie***263; cio to jest plik "DUmmy"?Czy jest to potrzebne przy nagrywaniu tych save'off?
Czy potem obraz np ISO z tymi save'ami nagrywa si***281; Alkocholem 120% tak jak obrazy do PS2 jak w tutorialu? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wybacz za te pytania ale ja pierwszy raz sie w to bawie wiem że pewnie już miliard razy odpowiadałeś a program nazywa się PS2Menu dlatego się pytałem czy to tak ma być a ID swjwa jest taka jak podałem.A czy na jednej płycie można wrzucic więcej sejwóf?
BOOT2 = cdrom0:\PS2MENU.ELF;1 VER = 1.00 VMODE = NTSC czy tak wygląda to poprawnie jesli prograu nazwa to "PS2MENU" DZIĘKUJE ZA Pomoc wole się popytać 10 razy tak dla przyzwoitości i dam Ci już swięty spokuj. Berion czy można się z Tobą jakoś zkontaktować przez GG?Można poprosić numer?Czy raczej nie? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nazwa musi być taka jak ID Twojego save'a Cytat:
|
Witam to ja też mam pytanie w sprawie tego nagrywania na płyte sejfów :)
W tutorialu jest wyjasnione to wszystko ale ja mam pare pytań co do tego nagrywania tego wszystkiego: 1) BOOT2 = cdrom0:\NAZWA.ELF;1 VER = 1.00 VMODE = PAL/NTSC w miejsce "nazwa" wpisać nazwe programu w tym przypadku "PS2Menu" czy dobrze zakumałem? 2) Co dokładnie trzeba wrzucic do tego "CDGenPS2PL"? - SYSTEM.CNF BESLES-52585.npo (to przykładowy save czy musi mieć taką nazwe?Czy mozna zmenić?) To ps2menu też tak?Tylko czy w całym folderze gdzie są 3 pliki -LICENSE -README -PS2MENU.ELF Czy sam "PS2MENU.ELF" luzem? 3) Czy trzeba tam wrzucic coś jeszcze? Odrazu dziękuje za ewentualną odpowierz lub podpowiedz |
Cytat:
|
heheheh
racja racja jak mogłem nie zauwazyć braku tego pliku. Berion przez Ciebie mój budżet uszczuplił się o całe 50 groszy :] Po pracy potestujemy.
co do dummy file to poprostu byle jaki plik tam wsadzić na koniec obrazu żeby płyta miała więcej niż 3 minuty? |
@nimnul
Nie ponieważ wina jest po mojej stronie. Najmocniej przepraszam, ale zapomniałem o system.cnf. Rozbierz obraz, dodaj ten plik i zbuduj na nowo (CDGenPS2). Tu masz jego zawartość: BOOT2 = cdrom0:\BOOT.ELF;1 VER = 1.00 VMODE = PAL http://www.cdrinfo.pl/artykuly/PS2bin2cdvd/index.php Dodaj też dummy na końcu (ja dałem 100MB bo mi się nie chciało liczyć :P - ale wystarczy zająć 3min.). Możesz fizyczny lub jako falseLBA. Jeszcze raz przepraszam za narażenie na koszty. Ja bootuje programy z PenDrive'a i poprostu zapomniałem. :( PS: zmodowanyh, ale ulelf normalnie odpala się na swapie, także to nie jest jego wina. |
Cytat:
|
Berion, Rdg dzięki
za te rozważania - po pracy zagłębie sie szczegółowo w wasze rozważania natomiast was dobije :) nagrałem pierwszy obraz który zamieścił Berion i nic! normalnie wypakowuje obraz wypalam w nero poprzez cue sheet i jazda do konsoli. Wyskakuje mi no ps2 disc. Na płycie wykazuje mi 3 MB a nie 100.
Zaraz zaraz a czy z tych 3 rarów ma powstać jeden czy to są osobne rary z różnymi saveami? Czy wy to testujecie na SM 3.6 czy na konsolach zmodowanych? Ja mam SM 3.6 |
Cytat:
Swoja droga teraz mysle nad tym czy nie zarequestowac u Vectora (developer PS2 Save Builder) opcji, ktora bylaby automatyzacja podanej przeze mnie metody (extract/budowa wlasciwego TSP - ta moze byc zbudowana na podstawie metody emcepl). Pierwsze musze jednak zabrac sie za PoP-TT i jesli wyjdzie odpowiednio w testach to wyskrobie jakiegos maila do Vectora. Jak zwykle - pozdrawiam. UPDATE: Zrzucilem save'y z gamefaqs, wrzucilem na flasha i pozniej na mc (z uzyciem paste, a nie mcpaste) i wszystko dziala - wiec to nam nie pomoze. Wlasnie odwiedzialem stronke PS2 Save Tools i w jednym newsie natrafilem na to czego szukamy - GTA:SA wymaga zrzucania save'ow z uzyciem mcPaste (m.in. po to powstala ta funkcja w uLELF jak wynika z newsa). Teraz tylko chwilke czasu i mozna bawic sie w testowanie. UPDATE nr 2: Rece opadaja - GTA:SA nie sprawilo zadnego problemu nawet przy olaniu TSP. Coz - moze znajde w koncu jakis tytul, ktory powie mi stanowcze: NIE :) |
Hmm... ano w tym, że:
kiedy kopiujemy plik z MC na PD ("paste" nie "mcpaste") lub z MC na PC HDD (FTP) zmieniają się daty utworzenia pliku. Nie dowiemy się już wtedy jakie były pierwotnie. A więc save będzie się nadawał do śmietnika. -------------------------------------------- Skoro masz PoP-TT proponuję zrobić tak: skopiować save na PD ("copy/paste") i z powrotem. Jeśli gra oznajmi save corruted (lub coś w tym stylu) oznaczać będzie, że gra korzysta z "TSP Protection". Jeśli odczyta, trzeba będzie poszukać innej gry :| |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04. |