![]() |
mam problem włączam SMS i pisze cały czas "Locating USBD.IRX.."
chciałbym żeby wykryło mi odtwarzacz mp3 |
A masz gdzieś zew. moduły USBD.IRX? Bo na to wyglśda, że w konfigu masz przypisane do nich ścieżki, a nie ma ich tam fizycznie.
|
miałem skopiowane do
mc0:/BOOT/USBD.IRX mc0:/PS2OSCFG/USBD.IRX mc0:/SYS-CONF/USBD.IRX mc0:/PS2MP3/USBD.IRX mc0:/BOOT/PS2MP3/USBD.IRX mc0:/SMS/USBD.IRX i dalej nie działało ale usunąłem USBD.IRX z mc0:/SMS/USBD.IRX bo tak gdzieś przeczytałem że gościowi zadziałało jak usunął z SMS i rzeczywiście zadziałało i teraz śmiga :D thx |
Nie szkoda Ci miejsca na memorce? Zdecyduj się na jedna lokalizację. ;]
|
masz racje
można zostawić jeden folder np. mc0:/BOOT/USBD.IRX ? |
SMS i tak wczyta tylko pierwszy napotkany z listy alternatywnych lokalizacji, których szuka. ;]
|
Witam ponownie. Na wstępie dziękuję wszystkim za poprzednie odpowiedzi. Natomiast chciałbym jeszcze się zorientować w takiej kwestii. Przy odtwarzaniu filmu z USB na SMS wersja 2.9 (Rev.3) a także na wcześniejszych pojawia się problem z zawieszaniem odtwarzania filmu w momencie np. przewijania w przód w tył lub pauza i odtwarzanie. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być tego przyczyną że SMS się wiesza? Może to przez pendrive (Kingston DT 8GB) lub sterownik USB? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
|
Podobno właśnie Kingstony mają problem, ja mam Kingstona DT 2GB i przy włączaniu filmu, się przywiesza, ale po resecie jest okej, sądzę że to wina Kingstona, spróbuj na innym nośniku (odtwórz z Mp3/płyty) i zobacz czy "śmiga".
|
Wnioskując z kilku przeczytanym postów wydaje mi się że może to być wina zbyt wolnego złącza USB - 1.1. Czy mogę mieć rację?
|
Nie bardzo. Raczej bitrate filmu.
|
witam. zainstalowalem FMCB na karte pamieci ale sms player nie jest po polsku. mogby ktos dac linka do polskiej wersji i wytlumaczyc jak to wrzucic przez pendrive na karte pamieci i ustawic polska wersje w sms. z gory dziekuje
--- jak zmienic tlo w sms? mam najnowsza wersje i w jezyku polskim. zrobilem pare tapet i wrzucilem do folderu sms na karcie pamieci. kazdy plik ma rozserzenie *smi ale gdy uruchamiam sms player i wybieram ustawienia browsera to nie ma mozliwosci zmiany tla. W opcji Wstaw obraz jako tlo jest tylko opcja Brak i nie mozna jej zmienic. w poprzednich wersjach powinien byc X ktory sie zminia na "ptaszka". moze mi ktos pomoc??? |
./SMS.lng
./Skins/krysia.smi Było już o tym. |
dzieki. moze mogbys Berion uaktualnic swoj tutorial do sms'a bo jest juz troche nie swiezy :spoko:
|
W zasadzie przeterminowane informacje to tylko te o FAT16 i lokalizacji skinów. Reszta jest nadal aktualna. ;)
PS: to tutorial emcepl-a, nie mój. Ja dopisałem tylko stronę z płytami. |
witam. zainstalowalem fmcb na memory card i sluzy mi glownie aby uruchamiac sms bez zbednych dupereli ale troche to zajmuje na memorce. czy jest inna mozliwosc zainstalowania tylko sms na mc i bez uruchamiania z plyty pendrive itd. chodzi mi o to ze wlaczam konsole, uruchamiam sms'a i wsio bez zadnych zbednych plyt itd. moze mi ktos doradzic i pomoc??
ktos mi napisal tak: tak,wystarczy zainstalować ulelfa,wrzucić sms na pendriva,uruchomić ulelfa i zkopiować z pena na mc... tylko jeżeli masz chipa z funkcją DEV1 tylko jak wrzucic tego ulelfa bo sms'a to wiem? mam chipa ripper 2 gold. on ma taka funkcje tylko jak sie potem te programy uruchamia??? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34. |