![]() |
Ilość załączników: 1
Autor programu jeszcze nie umieścił uzupełnionego spolszczenia na swojej stronie, więc wrzucam tutaj.
Plik kopiujemy do: mc0:/SMS/SMS.lng |
witam mam simple media system rev 2.9 i nie wiem jak wrzucic i gdzie zyby pyl jezyk polski bardzo prosze o pomoc
|
Cytat:
Cytat:
Było milion razy o tym... W tutorialu też jest. |
Witam!
Gdzie SMS szuka pliku ze swoimi ustawieniami?oprócz mc0:/SMS/ Jest możliwość zapisania(oczywiście z poziomu SMS) SMS.cnf na hdd albo mass? |
Z tego co ja wiem to tylko mc0:/SMS/ i ./
Sam to zapisuje -chyba- też tylko do mc0:/SMS/. Nie używam tego programu już od bardzo dawna. Najlepiej zapytaj na forum psx-scene.com, w dziale SMSa. |
Beeee :(
Hej,mam problem (to już wiadome xD) znalazłem poradnik jak zrobić żeby odpalać divx na mej ps2,zrobiłem co trzeba (mam SMS-a na MC) i wgrywam filmy -.avi na mojego pendrive , co się okazuje ?? że niezgodny format pliku
Czytałem na http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2divx/strona11.php że wystarczy przeciągnąć pliki na pendrive i wsadzić go do pleya i powinien uruchamiać się... czy może ktoś wie co zrobić ?? (nie chodzi o żadne USBIRX ani nic) tylko chcę uruchomić to !!! Peace |
Sam z siebie to się Tobie nie uruchomi plik z mass:/. To użytkownik wybiera, który chce uruchomić. Pomyśl, bez sensu by było inaczej.
Chyba, że masz na myśli rozpoznanie pendrive'a. Tego trzeba sobie włączyć w opcjach (jak i kilka innych mediów, które domyślnie są wyłączone). |
Troche cię nie rozumiem... porostu:
Wrzuciłem SMS i uElf na karte pamięci Daje R1 (Modbo760-DV1) Pojawia się uElf Wyszukuje na karcie pamięci folderu SMS/włączam na sms.elf Pokazuje się SMS Podłączam pamięć flash 2 sekundy czekania i pojawia się że dostępne Ustawiam (w moim przypadku shrek.avi) Daje X i jest że niepoprawny plik Więc o co chodzi ?? da się jakoś uruchomić plik avi ?? bo nie chcę tracić płytek na osobny film,i jednocześnie nie chce męczyć laserka Jak będę wiedział że divxy działają z usb to pobawie się we wrzucanie kilku filmów na płytke i bede odpalał Więc prosze Berion powiedz jak krok po kroku uruchomić plik avi z mass (co gdzie kopiować itp) - mimo że znam się troche na homebrew to się bawie i bawie i mi nie działa :( PS w poście #305 mks1948 opisał jak to zrobić ale nie do końca (tj mi pokazuje pendriva ale jest ten błąd z plikiem) |
Tak trzeba było zacząć swój pierwszy post.
*.avi to kontener. Widać SMS nie obsługuje tego kodeka video, który został użyty w twoim filmie (no właśnie, jakiego bo nie napisałeś ;]). |
Cytat:
Właśnie napisałem że DIVX=AVI ale chyba raczej nie xD Obsługiwane formaty :
--- Sry ale pisze z psp-berion czy uwazasz ze jezeli zkonwertuje moj avi na divx/xvid to zadziala na sms?mam nadzieje ze tak,ale sprawdze to dopiero jutro...dobranoc Zzz... |
Jeśli nie jest za duża rozdzielczość/bitrate to tak, uruchomi się i będzie się dać oglądać.
|
witam! pierwszy mój post na forum ;) zaczynamy!
przewertowałem juz chyba większość tematów dotyczących SMA'a i Samby. Ping mam, komputer odbiera i wysyła pakietu do konsoli. Adresy IP, brama itp więc jest ok. ALE W SMS'ie nie widzi mi ikonki hosta( komputera ) z udostępnianymi filmami. A folder jest udostępniony. Plik mam skonfigurowany w ten sposób: Kod:
192.168.1.2 SMB serwer jako MARIOLA-PC czyli niby ok. Nie wiem czy ten myślnik nie przeszkadza bo cos czytałem o znakach '-' i '_' ale nie zrozumiałem do końca o co chodzi. Login i hasło może i nie są potrzebne ale dałem bo gdzieś wyczytałem że Samba czepia się zwykłego udostępniania plików i trzeba stworzyć uzytkownika i hasło i w udostępnianiu dodać go osobno. Nie wiem, czytałem że innym działa i bez tego. Wyłączałem już firewall'a i też nic. Bez loginu i hasła też nie działało. SMS'a mam w wersji 2.8. Nie mam już pomysłu, nie wiem co robie źle... Niby wszystko jest ok i sieć pomiędzy konsolą a PC'tem jest... Ale SMS nie widzi katalogów z filmami... Czy może to byc wina tego że konsolę mam połączoną kablem ethernet zamiast zwykłym crossem? A może to jest główna przyczyna...??? Błagam o pomoc... EDIT: Mały błąd miałem. Jedna cyfra w IP serwera nie zgadzała się z IP komputera na którym udostępniam filmy. Teraz wykrywa sieć.Po włączeniu SMS'a miałem login error. Usunąłem hasło i login i teraz, gdy łączy się z kompem, to SMS mi się zwiesza na dobre... Zamiast pokazac nową ikonkę w Available Media... Jakieś pomysły? :( Może to faktycznie wina tego ze kabel to ethernet a nie cross... Nie mam w obecnej chwili innego aby sprawdzić. EDIT2: no dobra... widze ikonke... konsola wykrywa mi sieć... poradziłem sobie z udostępnianiem na Viście dla wszystkich... I teraz wchodząc w SMS'a i wybierając sieć jak odpalam jakiś film udostępniony na kompie SMS wiesza mi się na Detecting File Format... miał ktoś takie coś?? Widzi ładnie foldery ale nie uruchamia filmu. |
Oj z Sambą nigdy się nie bawiłem, nawet na Xbox'ie - nie potrafię więc pomóc. Zapytaj może na forum psx-scene.com w dziale SMSa. Jest to oficjalne forum tego projektu (i nie tylko tego).
|
mam male pytanko. jesli odtwarzam smsa z mp3 to moge z tej samej mp3 odpalic film?
|
Rozumiem, że przez "mp3" masz na myśli 'Player MP3'.
Tak, dlaczegóż by nie? :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:45. |