Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Simple Media System - odtwarzanie DivX na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f106/simple-media-system-odtwarzanie-divx-ps2-69826/)

Desden 20.02.2007 20:36

Tak swoja droga zawsze najnowsze ***378;rodlo newsow mozecie szukac tu: http://sms.ps2-scene.org/eng/index.htm

ps.chociaz do dzis pozostalo stare info co do obslugiwanych formatow napisow :D

Berion 20.02.2007 10:14

Zmiany nawet spore bo przez ten czas dosz***322;a obs***322;uga samba'y i mpeg1/2 (na razie chyba tylko *.vob'y), zosta***322;y zmienione modu***322;y odpowiedzialne za host:/ (podobno jest teraz troszk***281; szybszy) i mass:/, update polskiej wersji ;] (ale nie wiem czy znowu nie dosz***322;y jakie***347; nowe strigi w 2.0) i jeszcze kilka pomniejszych fix***243;w zwi***261;zanych z suwakiem i odtwarzaniem audio.

darek p15 19.02.2007 22:23

sms 2.0 co nowego?

witam mam pytanko bo zatrzymałem sie na wersji 1.8 a dosyć słabo u mnie z angielskim jakie zmiany nastąpiły w wyższych wersjach a w szczegulności w 2.0,czy warto sie zaimteresować? pytanie przede wszystkim do kolegi beriona ale jak ktos inny już się bawił lub wie cos na ten temat również prosze o odpowiedzi

Berion 12.02.2007 21:29

Cytat:

Napisany przez stahn (Post 738428)
[...] mam na mc0 folder SWAPMAGIC a w nim SWAPMAGIC.ELF zmieniona nazwa z SMS.ELF jak odpalam swapa to mam to co zawsze czyli Load i pod nim MODE czyli NTSC, PAL , NORMAL nagralem na 2 sposoby i ten ze sam ma sie odpalac i 2 ze góra+..... ale jak mam z ekranu swapa wejsc do karty i odpalic SMS-a albo czegos nie lapie [...]

Nie masz wejdziesz bo Swap nie tego nie potrafi. Mając na MC0:/SWAPMAGIC/SAPMAGIC.ELF i wciskając tą kombinację w menu głównym swapa odpali się ten program. Tyle

Na Swapie 3.8 masz menu z wyborem SMBOOTów, w 3.6 nie ma!

Cytat:

[...] pozatym to co mam na karcie odpala sie smialo przez ULELFA ale ja nie musze ulelfa odpalac zeby odpalic sms [...]
Toć oczywiste, ale ulef Ci się przyda tak czy siak ;] Jeśli nie teraz to na pewno kiedyś.

Cytat:

[...] a plagiat to z nerwow bo na inny stronach jest slowo w slowo to co wy piszecie (kto tu sciaga od kgo :) ) [...]
Na jakich stronach jest słowo w słowo. Nom? Bo będzie dym :taktak:

stahn 12.02.2007 15:03

mam juz wszystko na memorce zmarnowalem wiele cd i wiele lez ale doszedlem jak to sie nagralo takze mam na mc0 folder SWAPMAGIC a w nim SWAPMAGIC.ELF zmieniona nazwa z SMS.ELF jak odpalam swapa to mam to co zawsze czyli Load i pod nim MODE czyli NTSC, PAL , NORMAL nagralem na 2 sposoby i ten ze sam ma sie odpalac i 2 ze g***243;ra+..... ale jak mam z ekranu swapa wejsc do karty i odpalic SMS-a albo czegos nie lapie

pozatym to co mam na karcie odpala sie smialo przez ULELFA ale ja nie musze ulelfa odpalac zeby odpalic sms

w skrocie jak z menu swapa mam odpalic SMS jak mm wejsc w memorke???

a plagiat to z nerwow bo na inny stronach jest slowo w slowo to co wy piszecie (kto tu sciaga od kgo :) )

pomocy czekam

Berion 09.02.2007 12:03

http://konsole.cdrinfo.pl/
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2dev1/index.php

cimer 08.02.2007 21:53

sorry ale jestem laikiem a sk***261;d to mam wzi***261;***263; i jak nagra***263; na p***322;ycie

!Pacior! 08.02.2007 17:15

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 736815)
Dla modbo to chyba będzie MC0:/BOOT/MANAGER.ELF, ale głowy nie dam.

mi na modbo działa MC0:/BOOT/BOOT.elf i uruchamiam przytrzymując podczas włączania czarnulki R1

Berion 08.02.2007 09:35

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2dev1/index.php

Dla modbo to chyba będzie MC0:/BOOT/MANAGER.ELF, ale głowy nie dam.

cimer 08.02.2007 00:35

divix na ps2

witam, zakupiłem sobie ps2 z mobbo760 i pomimo przejrzenia infozmacji za chiny nie wiem jak mam wgrać na memorkę sms lub jakiegoś innego programu próbowałem ale mi nie wychodzi proszę o wyrozumiałość i pomoc

Desden 31.01.2007 20:26

Cytat:

Napisany przez stahn (Post 733557)
sory ale z tych waszych tutriali nic nie mozna pojac czy moze mi ktos dac tu linka z gotowcem !!!!!!!!!!

google?
Cytat:

chce se nagrac tego sms-a na memorke i z nie odpalac za pomoca swapa

No to nic trudnego ale musisz miec swapa 3.6 i w gore.
Cytat:

czy moze mi ktos wreszcie pomuc, a nie dajecie mi tylko linki do tych tutriali i nie zwracam sie tu do adminow tego forum tylko do innych ktorym to dziala bo ja juz zaczynam watpic czy to wogole dziala??????

No to musisz zrobic np. tak: sciagasz program na ps2 w postaci *.elf'a Ulaunchelf(potocznie ulef) i sciagasz tez sms player'a. Potem robisz obraz np. CD np. wrzucajac do Cdgena30pl jak? Ano plik Ulef.elf musi byc zrobiony z cnf'em i razem cala paczke plikow; ulefa, cnfa i smsa wzucic do programu i zrobic obraz. Jak zrobic cnfa jest w tutorialach! Gdy to zrobisz obraz w Cdgenie wypalasz go uruchumiasz na swapie i masz ulefa i bawisz nim!
Dzieki nie mu przezucisz sobie smsa na memorke potem odpalisz swapem z memorki smsa ale najpierw sie bedziesz musial bawic z ulefa zby to przekopiowac to jest latwe,jak do tego dojdziesz odpalisz swapa i uruchomisz spokojnie smsa z memorki.
Cytat:

nikt poza adminem tu sie niewypowiada czyzby plagiat???

Jaki plagiat???

MarcinWiśnia 30.01.2007 19:34

Widzi go i otwiera bo nie mia***322;em pendrive i chcia***322;em sie upewnic dzi***281;ki za szybk***261; odpowiedz

Berion 29.01.2007 20:38

Tak, o ile codec filmu jest obs***322;ugiwany i o ile modu***322; odpowiedzialny za mass:/ jest kompatybilny z Twoim Pendrive'm (innymi s***322;owy je***347;li go widzi).

MarcinWiśnia 29.01.2007 20:03

Mam pytanie jesli wgram na pendriva film to odtworzy mi go sms z pendriva??

Berion 28.01.2007 19:57

Cytat:

sory ale z tych waszych tutriali nic nie mozna pojac czy moze mi ktos dac tu linka z gotowcem !!!!!!!!!! [...]

...

Cytat:

[...] chce se nagrac tego sms-a na memorke i z nie odpalac za pomoca swapa (jak dobrze czaje z tego waszego opisu) czy moze mi ktos wreszcie pomuc [...]
Dobrze 'czaisz', możesz Swapem odpalać progi z memorki. Jest to przedostatnia strona w tutorialu do którego podałem link.

Cytat:

[...] a nie dajecie mi tylko linki do tych tutriali i nie zwracam sie tu do adminow tego forum tylko do innych ktorym to dziala bo ja juz zaczynam watpic czy to wogole dziala?????? [...]
Adminem jeszcze nie jestem... może niebawem... ;)

Wystarczy, że mnie działa :D (żart oczywiście).

Cytat:

[...] nikt poza adminem tu sie niewypowiada czyzby plagiat??? [...]
No BA! Same plagiaty... 'to złodzieje jedne, no'

Dobra, do rzeczy:
Jeśli interesuje Ciebie tylko SMS odpalany z MC Swapem, to nazwij go sobie SWAPMAGIC.ELF, wrzuć do folderu SWAPMAGIC. Nagraj to na płyte z ulelfem, zaznacz cały folder i skopiuj do root na MC.

Ja [cenzura], przecież to samo jest napisane na stronie głównej. :sciana: Nawet są screeny z każdego kroku.

Zamiast nas posądzać o kradzież tekstu lepiej rusz głową....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:38.