Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.05.2019, 12:22   #1
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 14.08.2009
Lokalizacja: Polska
Posty: 83
habinka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Xbox classic problem przy soft modzie zagubiona partycja 4

Witam was serdecznie, naszla mnie ochota pobawienia sie xboxem i wgraniu mu softmoda z tego poradnika

https://youtu.be/nbSb7BFRQNo

Wszystko bylo fajnie, zrobilem backup partycji 3 i 4 nagle program xplorer360 mi sie zawiesil przy kopiowaniu spowrotem na dysk w xboxie wylaczylemgo, uruchomilem ponownie i zonk brakuje partycji 4 nie wiem jak ja odzyskac lub spowrotem utworzyć gdyz pliki z niej mam. Skopiowalem spowrotem oryginalne pliki na partycje 3, xbox sie uruchamia jednak nie uruchamia gier oraz na dysku pisze ze wolnych blokow 0 zajetych 0. Da sie to jakos odratowac ?
habinka jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.05.2019, 14:13   #2
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 226
Meanthord zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety nie pomogę (chociaż swego czasu też się pieprzyłem z softmodem i koniec końców **** z tego wyszedł - tylko chip, zero problemów z wymianą dysków itd.), ale miło jest poczytać, że ktoś zajmuje się jeszcze klasycznym Xboxem . Teraz miano najlepszej maszynki do emulacji przejął PS Classic, ale Xboxa miło wspominam. A już Doom 3 czy Half-life 2 to majstersztyki tego, ile można było wycisnąć na tym sprzęcie.
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2019, 17:32   #3
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,074
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Niestety ale przyznaję racje @Meanthord, najłatwiej z modchipem/TSOPem, pierdzielenie się z softmodem nie ma sensu. No ale jak musisz, sprawdź ten film i ten.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 08.05.2019 o godz. 17:36
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2019, 18:15   #4
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,906
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
modchip najprosciej , taz sie znecalem nad softmodem z dobry jeden caly dzien i stwierdzilem ze nie jestm wystarczajacym hardcorem i kupilem modchpa z alichinczyka za 5euro
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2019, 22:22   #5
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 14.08.2009
Lokalizacja: Polska
Posty: 83
habinka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teraz to mnie bardziej interesuje przywrócenie partycji i powrot do stanu uzywalnosci
habinka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2019, 21:14   #6
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 313
KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>KaiQ niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmm podpinam pod temat, mam dwa Xboxy które za miesiąc może będę odkurzał i mam nadzieję czynił cuda. A na trzeźwo... na obydwu softmody z tym że jednego samemu zrobiłem, ale dysk nadal 10GB a drugi nie przeze mnie przerobiony, ale ma dysk 300GB... więc będę pytał jak czegoś nie będę wiedział. (chip mi leży Alladin XT2, ma ktoś schematy czy inne chipy lepsze?)
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2019, 21:24   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,906
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
mam schemat do tego chipa
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Xbox EvoX i problem przy włączaniu smolarnik Hardware 3 19.06.2013 17:21
Problem przy zgrywaniu video z kamery/vhs na komputer Mściciel DVD-Video 6 24.04.2013 06:44
Problem przy nagrywaniu muzy Magda Napędy optyczne CD 6 04.01.2006 08:15
Problem z synchronizacją przy oddtwarzaniu filmów DVD cdrinfo888 Napędy optyczne DVD 0 20.07.2005 13:12
Problem z płytami DVD+R x8 przy wypalaniu DVD-Video hugson DVD-Video 2 08.02.2005 10:42


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO