![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Najlepszy naped BD do czytania plyt CD, DVD (gry PC)
Witam,
![]() Jestem kolekcjonerem, zbieram gry na PC. Kazda gre archiwizuje, zgrywam do plikow mdf/mds przy pomocy programu Alkohol 120%. Potrzebuje napedu, ktory dobrze poradzi sobie z plytami CD oraz DVD, najczesciej chronionymi zabezpieczeniami SafeDisc, SecureROM oraz StarForce (tfu, zlo wcielone ![]() Zalezy mi na dobrej korekcji danych, strategii omijania zabezpieczen oraz w miare dobrej predkosci odczytu. Raczej nie chce czekac godzinami na jedna plyte, jak to kiedys bylo. Ale czasem tez lubie sobie obejrzec film na BD wiec takowe plyty tez musi odczytywac - i zgrywac. Czyli wybor jest prosty - naped bluray. Nie ma jednak juz na rynku napedow combo, wiec mozna po prostu wziasc nagrywarke. Choc od razu uprzedzam ze sama funkcja nagrywania bedzie potrzebna raz na ruski rok. Z tego co czytalem, najbardziej popularnymi napedami sa Pioneer BDR209/S09 oraz LG BH16NS55. Oba modele podobno bardzo dobre. Ktory z nich bylby najlepszym wyborem w mojej sytuacji? A moze jest jeszcze jakis inny naped, ktory sprawdzil by sie lepiej niz te dwa? W kazdym razie, z gory dziekuje za wszystkie porady. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Napęd DVD w pc nie nagrywa ,nero zgłasza error | stahurski | Napędy optyczne DVD | 13 | 21.04.2010 23:31 |
przerobienie gry z plytki dvd na cd | picia136 | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.01.2005 12:03 |
Zielony pyta o naped DVD (nie nagrywarke) | stig | Napędy optyczne DVD | 4 | 16.01.2005 19:27 |
Nagranie filmu DVD na CD | KaPi | DVD-Video | 7 | 08.01.2005 13:42 |