Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD

Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2017, 19:39   #1
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Błąd podczas nagrywania pliku iso na bd 50 GB

Witam
Nie wiem czemu ale nie mogę nagrać pliku iso filmu na płytę bd 50.
Film bd o wielkości 31,2 gb przerobiłem na iso przez imgburn. Następnie próbowałem nagrać to iso przez nero i po około 80% dostałem komunikat - błąd nagrywania.
Spróbowałem ten sam plik nagrać przez imgburn. Niestety podczas nagrywania wyskoczyły komunikaty:"Failed to Write Sectors 12625728 - 12625759 - Reason: Write Error".

Problem występuje na nowej płycie bd wielokrotnego zapisu verbatima.
Pomyślałem że może jest źle wykonany plik iso, ale gdy go zamontuje jako wirtualny napęd to film odtwarza się bez problemu.

Wcześniej filmy 23 gb nagrywałem bez żadnego problemu w tem sam sposób na płytę bd 25 wielokrotnego zapisu (robiłem obraż iso przez imgburn, a następnie przez nero - nagrać plik iso - nagrywałem).

Reasumując źle nagrywam bd 50 ? czy może jest problem z płytą bd 50 wielokrotnego zapisu? Plik z zapisu przesyłam w załączeniu. Przy próbie odtwarzania w odtwarzaczu blu-ray oczywiście film się zawiesza.

Dziękuje za pomoc
Dołączone pliki
File Type: txt 01.txt (3.6 KB, 147 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez dominikzw : 05.08.2017 o godz. 19:52
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.08.2017, 20:09   #2
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,337
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przyczyn może być wiele ..

Zaraz po przejściu na drugą warstwę zaczynają się problemu z zapisem i pojawiają się błędy .

Pierwszy i główny podejrzany to Samsung SN-506BB - to bardzo nieudane konstrukcje ,bardzo szybko lasery od BluRay tracą moc i często mają problemy z zapisem BD-R DL i BD-RE DL gdzie potrzebna jest bardzo duża moc i precyzyjna praca optyki .

Może być też problem z płytą BD-RE - zużywają się z każdym użyciem i kasowaniem i łatwiej o błędy , również są dużo bardziej awaryjne jak nośniki jednorazowe BD-R
Spróbuj pełnego całkowitego skasowania nośnika i potem spróbuj jeszcze raz nagrać .
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:11   #3
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problemem może być to że plik iso był na dysku zewnętrznym który jest podłączony kablem usb ?

Chciałem sprawdzić płytę czy przypadkiem nie jest uszkodzona. Nie znam żadnego programu więc wynalazłem taki: Opti Drive Control 1.7 - ale wyskauje mi błąd "No suitable disc inserted". Nie wiem co jest grane....

Skopiuje plik na dysk ssd komputera z z niego spróbuje nagrać jeszcze raz na bd 50.
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:18   #4
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,337
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Możesz wykonać pełne skasowanie w ImgBurn , Nero Speed Disc , czy Nero Burning ROM .

Jeżeli masz komunikat o braku , niewłaściwym dysku to wygląda na jakieś jego uszkodzenie lub niesfinalizowany nośnik lub błędnie zapisany .
Zacząłbym od pełnego wyczyszczenia nośnika BD-RE DL .
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:22   #5
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Programem imgburn zrobilem czyszczenie pelne, dam znac jaki efekt

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:34   #6
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,771
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Takie pytanie, ile razy juz uzyles tej plyty BD-RW DL ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:37   #7
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wczoraj kupilem, dzisiaj pierwszy raz nagralem przez nero i błąd. Druga próba przez img i błąd. Teraz mam włączone pełne czyszczenie

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:39   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,771
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie to zebym byl pesymista , ale u mnie plyta RW podzialala doslownie jeden raz i to markowa panasonica
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:40   #9
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam bd25 re maxell i jest nagrywana juz chyba z 20 razy i zero problemów

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:46   #10
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,771
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Hmm... no OK to jestes szczesliwiec , widac po logu ze jest problem juz po zmianie warstwy na druga, co mi przychodzi do glowy to wyprobowac na innym sprzecie wykluczysz w ten sposob plyte
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 20:47   #11
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wlasnie problem w tym ze nie mam gdzie. Jak wyzeruje plyte to tym programem opti drivd control albo innym moge sprawdzic czy to nie wina płyty?

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 21:00   #12
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podczas czyszczenia w 45% jest komunikat. Plik w załączeniu.
Hmmm co teraz?

Wysypało masę błędów. plik 03. To że nie może wykonać skasowania pełnego oznacza że płyta jest uszkodzona czy jest ryzyko że napęd nie odpowiada tej płycie? Bo nie wiem czy nie reklamować płyty, tylko nie chce wyjść na bałwana....
Dołączone pliki
File Type: txt -2.txt (3.1 KB, 113 oglądane)
File Type: txt 03.txt (13.9 KB, 127 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez dominikzw : 05.08.2017 o godz. 21:17
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 21:20   #13
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,337
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez dominikzw Podgląd Wiadomości
Podczas czyszczenia w 45% jest komunikat. Plik w załączeniu.
Hmmm co teraz?

Wysypało masę błędów. plik 03. To że nie może wykonać skasowania pełnego oznacza że płyta jest uszkodzona czy jest ryzyko że napęd nie odpowiada tej płycie? Bo nie wiem czy nie reklamować płyty, tylko nie chce wyjść na bałwana....
Bardziej to wygląda jednak na problem z napędem - te modele często maja problem z nośnikami BD-R DL i BD-RE DL ..
Najprościej było by sprawdzić płytę i całkowite kasowanie nośnika na lepszym napędzie - typu 5.25 LiteOn iHBS , Pioneer BDR , LG -BH\WH
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 21:28   #14
dominikzw
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.02.2013
Posty: 40
dominikzw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kupilem taki napęd bo tylko taki pasuje mi do laptopa, cena zewnętrznego na usb byla po prostu pozwalająca. Czyli muszę na innym napędzie sprawdzic te plyte, będę myślał.

Mam do Was inne w takim razie pytanie: do tej pory film nagrywaldm na bd i odtwarzalem na bluray na kinie domowym 5.1. Czy jak kabel hdmi podlacze bezposrednio zamiast do bluray tylko do laptopa i uruchomie film to jakosc obrazu i dźwięku będzie taka sama czy będzie gorzej i nie będzie dzwieku 5.1? Wiem ze pytanie z innej beczki no als moze będziecie wiedzieć. Dziękuję

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
dominikzw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2017, 21:48   #15
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,337
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez dominikzw Podgląd Wiadomości
Kupilem taki napęd bo tylko taki pasuje mi do laptopa, cena zewnętrznego na usb byla po prostu pozwalająca. Czyli muszę na innym napędzie sprawdzic te plyte, będę myślał.

Mam do Was inne w takim razie pytanie: do tej pory film nagrywaldm na bd i odtwarzalem na bluray na kinie domowym 5.1. Czy jak kabel hdmi podlacze bezposrednio zamiast do bluray tylko do laptopa i uruchomie film to jakosc obrazu i dźwięku będzie taka sama czy będzie gorzej i nie będzie dzwieku 5.1? Wiem ze pytanie z innej beczki no als moze będziecie wiedzieć. Dziękuję

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Jeżeli player PC BluRay obsługuje dźwięk 5.1 (np. nowsze pełne wersje Power DVD) to obraz i dźwięk powinien teoretycznie wychodzić w podobnej jakości .
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nagrywanie pliku z danymi 4,1 GB na nośnik DVD Karol1 Dane 11 11.09.2006 01:55
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi Ice Off topic 7 03.10.2005 01:41
pokazuje sie niebieski ekran podczas nagrywania na DVD Pomocy!!!!!!!! posaejdonwielki Napędy optyczne DVD 9 11.09.2005 10:53
Pomocy!Nagrywanie pliku ISO gry na nagrywarce DVD Liteon 16 DL Bicos Napędy optyczne DVD 3 08.11.2004 17:45


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.