![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
![]() |
HL-DT-ST BD-RE Slim Drive BP55EB40
Nie odczytuje mi ten napęd Płyt DVD (Filmy, Czyste Płyty,)' Pozostałe nośniki śmigają, bez problemu nie wiem czy to stało się po zmianie jednorazowej regionu DVD czy po zaktualizowaniu firmware. Czy jest mi ktoś tutaj z tym pomóc ? Szukałem na zagranicznych Forach, znalazłem wiele materiałów włącznie z instrukcjami flashowania ale chciałbym aby ktoś mi pomógł krok po kroku ożywić to urządzenie. Dodatkowe pytania: Po jakim przebiegu (tylko płyty CD były nagrywane) zalecalibyście wymianę nagrywarki Pioneer BDE-PR1EP2 ? Jaką nagrywarkę - tym razem stacjonarną SATA - Blu Ray Polecacie - tak widziałem ankiety - ale wole z człowiekiem porozmawiać. Budżetowo to myślałem o Asus Super Multi BW-16D1X-U i wyjęciu jej z Obudowy - czy tak się da i czy to dobry pomysł? Jaka nagrywarka DVD na USB C ? Dziękuje |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Jeszcze mam takie pytanie czy można wymienić laser w Pioneer BDE-PR1EP2 ? Kto się tym może zająć ? Jaki koszt i czas wymiany ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sprawie napraw pisz do admina @czary2mary on posiada zaplecze i czesci, co do flashowania LG to nic tam skomplikowanego nie ma.
|
|
|
#4 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pioneer BDE-PR1EP2 - na dziś laser do tych wersji Epson w cenie 300-400$ więc raczej mija się to sensem .
BP55EB40 - najpewniej uszkodzony laser od DVD |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bd-re, bp55eb40, drive, hl-dt-st, slim |
|
|