![]() |
Cytat:
Tutuł ankiety to 'Jaką kupić nagrywarkę BLU-RAY 2023r.?' a nie 'Jaką dostępną kupić nagrywarkę BLU-RAY 2023' Istnieje jeszcze rynek poza ceneo , np import z JPN lub USA ,lub używki i nowe od sprawdzonych ludzi. Niestety temat nagrywania płyt to dziś nisza , w dobie VOD i chmur. Sam po nowym roku będę coś przywoził z USA ,może kupię kilka sztuk. Pozdrawiam |
Czy nagrywarki:
Asus BW-16D1HT i LG BH16NS40 potrafią nagrywać zarówno płyty M-DISC DVD jak i płyty M-DISC Blu-Ray o wszystkich pojemnościach (25GB, 50GB, 100GB) ? Czy ktoś te modele posiada i może się wypowiedzieć ? |
Nie posiadam ale Asus BW-16D1HT powinna obsługiwać wymienione przez Ciebie media.
|
BH16NS55 bez problemów wypaliła mdisc 50 GB. 100 GB nie testowałem.
|
Tylko pytanie , czy to się kalkuluje cenowo?
|
Generalnie czy to sie kalkuluje obecna cena 16TB to 199e, ale kto co woli ;)
44plyty to 1TB koszt ~25e a jakosc iscie watpliwa, nawet tnac do 20e za to, to i tak wychodzi 16x2=32, czyli 320e za 16TB i sterta plyt w postaci ~700szt :szczerb: |
Cytat:
|
Mówicie o opłacalności tych płyt M-DISC ?
|
O wszystkich plyt ;)
|
Dzień dobry, wracam po 6 latach z prośbą o poradę. od 6 lat jestem szczęśliwym użytkownikiem Pioneer BDR-209DBK, używany głównie do Audio CD i gier na PSX/PS2 (chipset Resenas, przekładnie zapisu CD x4). Z urządzeniem nic się nie dzieje, wszystko jest w porządku, jednak potrzebuję aktualnie drugiej do innego mieszkania, właśnie w tych samych celach i niestety na rynku jest jak jest i nic sensownego raczej nie znajdę. :-( Mam dwie możliwości - albo Pioneer DVR-S20BK - dużo tańsza opcja (50-100zł), ale mnożnik zapisu CD 8x no i Pioneer BDR-212V od VinPower - jedyny BDR od Pioneera który można dostać na Amazonie za rozsądną cenę w miarę (~400zł), lecz spotkałem się z wieloma negatywnymi opiniami dotyczącymi tej wersji - nie wiem czy uzasadnione, czy nie. Nie znalazłem też szczegółowych informacji o mnożnikach, ale zakładam że 212V jako klon zwykłego 212 ma podobne do mojego 209DBK. Proszę o poradę, która opcja jest lepsza, czy kupowanie 212V za 400zł ma jakikolwiek sens?
|
Cytat:
Pioneer zrezygnował z dystrybucji swoich napędów optycznych w całej Europie więc jedyna na dziś możliwość zakupu najnowszych modeli BDR-213/S13 to zamówienie z dystrybucji Japońskiej lub USA/Kanada. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:01. |