![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
LG BH16NS55 dziwny odgłos
Witam. Ma w drugim komputerze napęd LG BH16NS55. Firmware 1.02.
I wydaje on dziwny odgłos podczas każdego uruchomiania PC/ budzenia z uśpienia (coś jak stacja dyskietek, której nie ma) Wcześniej tego nie zauważyłem gdyż ten komputer był używany może raz na dwa miesiące, a ja mam w zwyczaju często usypiać więc teraz dopiero zauważyłem. Wiem na pewno że to napęd gdyż po odłączeniu napędu odgłosu nie ma. Znalazłem takie coś: LG BD Drives - HORRIBLE NOISE FIXED forum.makemkv.com/forum/viewtopic.php?t=32424 ale nie jestem pewien czy dobrze rozumiem. Czy ktoś obeznany z napędami może potwierdzić że rzeczywiście w napędach LG jakiś kabel jest za długi i zakłóca laser? Wiem jak rozkręcić napęd itp. ale z drugiej strony nie chciałbym czegoś uszkodzić (nie był nigdy rozkręcany) Napęd oczywiście już nie ma gwarancji, na razie problemów z odczytem nie zauważyłem, jednak napęd działa zauważalnie głośniej niż Pioneer BDR207, specjalnie mi to nie przeszkadza, ale z drugiej strony obawiam się czy taka fabryczna wada może skrócić życie napędu? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze nagraj i wrzuc gdzies odsluchamy i doradzimy.
![]() |
#3 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
W tych konstrukcjach brak specjalnych amortyzatorów które dzięli którym napędy były ciche .
Stuki w tych modelach to standard jak pracuje laser / startuje laser. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Dopiero teraz odpisuję bo musiałem rozwiązać problem z nienagrywającym dyktafonem w telefonie
![]() Czyli ten dźwięk jest normalny dla tego napędu? załącza dźwięk z bluray orz odłączonym. (chodzi o głośny zgrzyt w czasie kiedy zaczyna już trzeszczeć hdd) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Ja tam nie slysze czegokolwiek nadzwyczajnego.
![]() |
Tagi |
bh16ns55, dziwny, lg, odgłos |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|