Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f107/)
-   -   LG GGWH20L (https://forum.cdrinfo.pl/f107/lg-ggwh20l-76411/)

pierrekubica 08.01.2009 23:59

Problem z zainstalowaniem

Witam wszystkich , nie wiem czy wybrałem odpowiednie forum lecz może ktoś może pomóc mi w rozwiązaniu problemu. Kupiłem ostatnio podzespoły na nowy komputer jednym z nich był LG GGC-H20L problem w tym że nie dostałem żadnych płyt instalacyjnych do tego urządzenia. Zainstalowałem LG FW update z nadzieją że zainstaluje nowe sterowniki ale nic z tego tymczasem obecna wersja to 5.1.2535.0 z 2001 roku i nie potrafię ich zastąpić nowymi. Do miejsca zakupu też nie pójdę bo mam całe [ 1400km] . Proszę o pomoc???

KarolluZ 09.01.2009 00:19

Cytat:

Napisany przez pierrekubica (Post 993963)
Witam wszystkich , nie wiem czy wybrałem odpowiednie forum lecz może ktoś może pomóc mi w rozwiązaniu problemu. Kupiłem ostatnio podzespoły na nowy komputer jednym z nich był LG GGC-H20L problem w tym że nie dostałem żadnych płyt instalacyjnych do tego urządzenia. Zainstalowałem LG FW update z nadzieją że zainstaluje nowe sterowniki ale nic z tego tymczasem obecna wersja to 5.1.2535.0 z 2001 roku i nie potrafię ich zastąpić nowymi. Do miejsca zakupu też nie pójdę bo mam całe [ 1400km] . Proszę o pomoc???

Może po prostu kupiłeś napęd w wersji OEM !? I tutaj kaprysem sprzedawcy było danie lub nie danie płytki z nero, bo tyle sadze, że byś tylko dostał. Jeżeli chodzi o FW to jest to Firmware nagrywarki, a nie sterownik. Nie napisałeś po co Tobie sterownik i co byś chciał osiągnąć po przez wgranie nowszego sterownika !?

pierrekubica 09.01.2009 00:35

Cytat:

Napisany przez KarolluZ (Post 993965)
Może po prostu kupiłeś napęd w wersji OEM !? I tutaj kaprysem sprzedawcy było danie lub nie danie płytki z nero, bo tyle sadze, że byś tylko dostał. Jeżeli chodzi o FW to jest to Firmware nagrywarki, a nie sterownik. Nie napisałeś po co Tobie sterownik i co byś chciał osiągnąć po przez wgranie nowszego sterownika !?

Wielkie dzięki za zainteresowanie,chcę w pełni korzystać z tej nagrywarki a w tej chwili ledwo otwieram filmy,chodzi również o lektor blu-ray

Trochę to dziwne z tą wersją OEM bo wydałem na kompa ponad 7000 tys więc chyba by mi nie wciskał tego.
Czy możesz mi doradzić co trzeba zrobić by usprawnić tą nagrywarkę

KarolluZ 09.01.2009 01:06

Cytat:

Napisany przez pierrekubica (Post 993968)
Wielkie dzięki za zainteresowanie,chcę w pełni korzystać z tej nagrywarki a w tej chwili ledwo otwieram filmy,chodzi również o lektor blu-ray

Trochę to dziwne z tą wersją OEM bo wydałem na kompa ponad 7000 tys więc chyba by mi nie wciskał tego.
Czy możesz mi doradzić co trzeba zrobić by usprawnić tą nagrywarkę

Znaczy ja przypuszczam, że może to napęd w wersji OEM skoro piszesz, że nie dostałeś żadnej płytki. Zresztą o ile się orientuje to LG GGC-H20L to jest nagrywarka cd/dvd z możliwością odczytu blu-ray i HD DVD. Także filmy nagrane na blu-ray'u i HD DVD powinny bez problemu być odtwarzane na przykład w jakimś power dvd. Ja mam wersje 7.3 i na ekranie powitalnym jest napisane, że generalnie to jest obsługiwane, chociaż przyznam szczerze, że jeszcze nic nie odpalałem. Jednak dziwi mnie, że w takim kompie masz combo, a nie nagrywarke.

pierrekubica 09.01.2009 01:27

Cytat:

Napisany przez KarolluZ (Post 993973)
Znaczy ja przypuszczam, że może to napęd w wersji OEM skoro piszesz, że nie dostałeś żadnej płytki. Zresztą o ile się orientuje to LG GGC-H20L to jest nagrywarka cd/dvd z możliwością odczytu blu-ray i HD DVD. Także filmy nagrane na blu-ray'u i HD DVD powinny bez problemu być odtwarzane na przykład w jakimś power dvd. Ja mam wersje 7.3 i na ekranie powitalnym jest napisane, że generalnie to jest obsługiwane, chociaż przyznam szczerze, że jeszcze nic nie odpalałem. Jednak dziwi mnie, że w takim kompie masz combo, a nie nagrywarke.

postawiłem na grafikę i procesor a czytnik blu-ray jest dla mnie wystarczający,gdybym dorzucił z 200 zł byłaby nagrywarka ale 7300 bez monitora to spory wydatek a reszty podzespołów nie chciałem zmieniać

obudowa-Antec Gamer Tvelve Hundred
płyta-Asus P6T WS PRO iX58
procesor-i7 920
RAM-Corsair XMS3 DHX 2*2GB 1600 Mhz DDR3
garfika -Asus EN 280GTX OC
zasilacz-Corsair 750 watt
HDD-WD Veloci Raptor 150GB +Samsung F1 1 tetra
i LG

sam widzisz że trochę niewypał z tą wersją OEM ale wielkie dzięki za pomoc.

czechoj 09.01.2009 12:02

tetre to miały bobasy miedzy nogami... || raczej chodziło o tera
trzeba było sobie jeszcze jednego Raptora kupić i w RAID połączyć !

pierrekubica 09.01.2009 17:12

Cytat:

Napisany przez czechoj (Post 994088)
tetre to miały bobasy miedzy nogami... || raczej chodziło o tera
trzeba było sobie jeszcze jednego Raptora kupić i w RAID połączyć !

Dzięki za poprawkę

KarolluZ 09.01.2009 21:51

Kurcze... to chyba miałeś tyle kasy zaplanwane na kupienie komputera... ale ja odkąd kupiłem ps3 to chyba już nie będę inwestował w PC zbytnio, bo dla mnie mija się to z celem... chyba jakiś off top się z tego zrobił :D

bongozul 10.01.2009 19:55

No... sprzęt niekiepski. Ale zamiast 280GTX, włoźyłbym HD4870X2...

Wildhoney 10.01.2009 22:52

Cytat:

Napisany przez KarolluZ (Post 993973)

nie wydaje mi się by te napędy występowały w wersjach OEM. Raczej sklep który składał zestaw nie dostarczył płytek, w sumie ciekawe dlaczego? Ja co prawda mam GGW-H20 ale to był extra BOX z wszystkimi możliwymi dodatkami, softem i czysta płytką RE 25GB

KarolluZ 10.01.2009 23:10

Cytat:

Napisany przez Wildhoney (Post 994539)
nie wydaje mi się by te napędy występowały w wersjach OEM. Raczej sklep który składał zestaw nie dostarczył płytek, w sumie ciekawe dlaczego? Ja co prawda mam GGW-H20 ale to był extra BOX z wszystkimi możliwymi dodatkami, softem i czysta płytką RE 25GB

Ja także miałem wersje box, ale wiadomo jak to co niektórzy robią w sklepach. Dlatego ja zastrzegałbym sobie prawo do każdego pudełeczka i woreczka po częściach :-)

czechoj 11.01.2009 12:20

wydaje mi się że występowały dwie odmiany tej nagrywarki jedna "ładniejsza" a druga typowa dla LG jeśli chodzi o wygląd panela zewnętrznego, być może ten "ładniejszy" jest wersją BOX (tak robił m.in. BenQ z modelem DW-1640). @pierrekubica wklej zdjęcie napędu :)

zorg 11.01.2009 18:15

moja wersja box

Ilość załączników: 1
nawet nie brzydko;)

czechoj 11.01.2009 21:28

no, to jest na pewno BOX, moja jest identyczna

draft 13.01.2009 14:30

Tez tak myślę moja również jest identyczna i trzeba przyznać, ze jak na nagrywarkę wyglada dość ciekawie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:00.