![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Wolne nagrywanie - to normalne?
Witam.
Mam od wczoraj nagrywarkę Blu-ray ASUSa - BW-16D1HT. Nagrywarka teoretycznie szybka, do 16x, ale płytki są jakie są, więc nagrywam na 4x-6x. Problem w tym, że tak naprawdę płytki nagrywają się jeszcze wolniej - pierwsza jaką wypaliłem, Omega na 4x, tak naprawdę nagrywała się przez większość czasu na 1.6x (tak pokazywał Nero Express). Na koniec jeszcze wywaliła błąd i ostatni nagrany plik się nie włącza, ale to osobna sprawa. W tej chwili nagrywam Verbatima 6x (i z taką wybraną prędkością), czyli powinno być ok. 27 MB/s, a tymczasem program wyświetla, że nagrywa z szybkością... niespełna 4MB/s. Nagrywanie trwa już 1h 15 min i wg Nero potrwa jeszcze ponad 20 min. ![]() Czy to normalne, że przy prędkościach rzędu 4x-6x nagrywanie jest tak naprawdę jeszcze wolniejsze i tyle trwa? Czy coś może być nie tak? Nagrywarkę podłączyłem tymi samymi kablami SATA i zasilającym, którymi wcześniej miałem podłączoną nagrywarkę DVD, która raczej aż takich problemów nie miała (choć też zdarzało się, że nagrywanie trwało dłużej niż można by się spodziewać). Komp: Core i3, 4GB RAM, Radeon HD6850, Windows 8.1 x64 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Linux | andy | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 752 | 28.04.2017 16:57 |
Liteon SOHW-1633S - Skaczący bufor, tryb PIO, wolne nagrywanie | kpuchala | Napędy optyczne DVD | 7 | 03.01.2005 22:11 |
wolne nagrywanie ale inaczej | c97 | Napędy optyczne CD | 3 | 22.12.2003 13:19 |
Wolne nagrywanie plyt CD-RW | RaYell | Napędy optyczne CD | 13 | 07.10.2002 23:51 |
!!! WOLNE NAGRYWANIE !!! | Tom.O | Napędy optyczne CD | 18 | 27.05.2002 19:56 |