![]() |
Zrobiłem przed momentem aktualizację.
Czy potrzebuję coś ustawiać w Pioneer BD Drive Utility, cy nie potrzebuję tam grzebać? |
Nic nie musisz tam grzebać jak nie chcesz. Wkładasz płytki i palisz i skanujesz jak masz na czym i podajesz na forum ;)
pozdr, |
Udało mi się dostać używane iHOS104. Jak dojdzie przesyłka to będę mógł zrobić testy swoich płyt.
|
iHOS104 jest na chipsecie Sunex sc6300b3 i nie działa testowanie płyt BD-R w programie Opti Drive Control:ysz:
Na pocieszenie za to działa w programie Nero Speed Disc:) Takie dziwadło;) |
A to Ci.. :)
W jednym z tematów widziałem posta bodajże Twojego, że iHos104 też testuje płytki i jak takiego namierzyłem w dobrych pieniążkach od razu zakupiłem. Nero Speed Disc daje podobne możliwości testu płyt co ODC? |
Przez szkło musiałeś lukać;)
Z BD-ROM Liteon testują DH-4O1S, iHESxxx Więc łatwo się pomylić ;) bo oba modele DH-4O1S i iHOS104 to zupełnie dwa różne sprzęty:ysz::> Od biedy możesz testować w Nero Speed Disc -mimo ogólnych narzekań -wyniki są zbliżone do Opti Drive Control -tylko brak jitter. |
Znalazłem Twój post, którym się kierowałem :)
Cytat:
Teraz się doczytałem, że kolegę @dune2 interesowały testy przez Nero Speed. Moje niedopatrzenie! :) |
Cytat:
Chipsety Sunext (byłe Philips Nexperia) jako ostanie powstrzymywały technologię Walking OPC (jak BenQ DW1640).:spoko: |
Ilość załączników: 2
iHOS104 doszedł, więc mogłem zrobić test pierwszego wypału BD-R na S09XLT:
Esperanza BD-R 4x Nero 8 - wypał 2x (fw 1.20) Załącznik 66778 Załącznik 66779 Chyba nie wyszło najlepiej. |
Spróbuj przetestować wolniej x2 lub x4 :)
Esperanzy to marne płyty BD-R -wysypisko i śmietnisko;) nie licz na więcej na nich;) |
Ilość załączników: 1
Nie wiem czemu, ale mam możliwość wyboru tylko opcji maximum. Nie ma niższych prędkości odczytu dostępnych.
Zastanawia mnie też inna rzecz. Bardzo dziwnie wygląda ten ihos104 w ODC: Załącznik 66783 Wygląda jak by napęd czytał tylko CD/DVD-ROM/BD, a pozostałe opcje były zablokowane. Możliwe to? Z góry przepraszam, jeżeli post wyszedł jako OT poza tematem o S09 - bo miał głównie być do testu płyt BD. Jednak dało mi to do myślenia. -- Edit 2: Chyba ten model tak ma - na stronie producenta w specyfikacji są tylko dane na odczyt, bez zapisu. |
Tak chyba ten model tak ma-tylko odczyt:wow:
Może na innej wersji NeroSpeedDisc będziesz miał możliwość ustawienia prędkości testu? Albo inne stery do SATA albo pod inny kontroler SATA podłącz ?:) |
Dziękuję czary2mary za doradzenie nagrywarki Pioneer BDR-S09XLT ! Już jest zainstalowana w moim PC :D Teraz muszę pozamawiać płyty :D
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Fortis Printable BD-R 25GB x4 INFOMER30 CMC Made in Tajwan
Pioneer BDR-209EBK fw.1.20 Nero 2014 x4 Wszystkie napędy były kolejno podłączone do jednego kompa i tego samego kontrolera SATA za pomocą tego samego przewodu:>Rozrzut jittera ogromny:>:>:> Załącznik 66884 Załącznik 66885 Załącznik 66886 Załącznik 66887 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:48. |