![]() |
Lolek7825, dziękuje bardzo! :piwo: Twój eksperyment dał bardzo dużo pożytecznej informacji. :spoko::spoko::spoko: :uklon::uklon::uklon:
czary2mary, on wszedł do kernelmode, przy czym z pierwszego razu. Widzisz nawet w "additional info" w zamian "firmware type" pojawiło się puste pole? ;) Którą informację mamy z eksperymentu: - BDR-X09T jest w całości zgodny z kluczem "kernel mode" dla modelu BDR-209EBK. :spoko: - Wersja firmware po wchodzeniu tego napedu do "kernel mode" nie zmienia się na "0000" :wow: - toż program rozstrzygnął, że "drive is still in normal mode". Jednak, wszystko stało się poprawnie. :spoko: Wyznaczałem udane wchodzenie do "kernel mode" właśnie po obecności "0000" w zamian wersji firmware - teraz znamy, że z tej reguły istnieją wyjątki. :> W następnej odnowie programu będę uwzględniał tę właściwość, która może przejawić się i w drugich modelach. :) Lolek7825, Ci ogromna-przeogromna wdzięczność! :piwo: Leman39, u nas płyty z MCC 002 niektóre sprzedają za niemałe pieniądze - widziałem ofertę na 50 szt takich, bez wskazania ceny. Zadzwoniłem sprzedawcy - a on powiedział, że przez to, że płyty bardzo rzadkie, cena będzie 100 rubli za szt :wow: - po potocznym kursie to blisko 6 zł. :| |
@blackened2687
faktycznie ;) zasugerowałem się komunikatem programu .... Dobrze strzelałem po foto że napęd bazuje na BDR-209M .. Może jakimś problemem jest USB\elektronika kieszeni\Windows 10 ..? Mój BDR-209EBK na USB prawidłowo wskakuje w kernelmode i również wskazania programu są prawidłowe... Lolek7825 Bardzo cieszymy się że dzielisz się wrażeniami i wynikami Pioneer BDR-X09 i pomagasz w testach DVRTools....jesteśmy niezmiernie wdzięczni ....:spoko::spoko: |
Ilość załączników: 6
Cytat:
Cała obudowa jest metalowa, boki gładkie a góra i dół w ładną niesymetryczną kratownicę. Na jednej stronie (góra w orientacji poziomej) jedyna dioda niebieska sygnalizująca pracę (widoczna na ostatnim zdjęciu). Panel tylni jakże ubogi.... ale to w końcu USB. Niestety nie jest to Made in Japan, aczkolwiek jakość wykonania na 5+. Panel przedni plastikowy z logo oraz przyciskiem otwierania. W zestawie ładowarka z wymiennymi końcówkami, w komplecie wszystkie możliwe wejścia zapinane do samej ładowarki napięcie od 100-240 V czyli możemy zabrać ze sobą w dowolną podróż.... (tylko po co....:rotfl:). Całość dopełnia plastikowa podstawka z logo producenta, wewnątrz dwa kliny, które skutecznie blokują - napęd staje się bardzo sztywny, nie przesuwa się i nie buja w żadną ze stron. Dodatkowo wnętrze podstawki wyłożone gumą co dodatkowo wpływa na stabilność jak i podgumowana powierzchnia spodnia stykająca się z miejscem ustawienia. Tyle co do mojej subiektywnej oceny, teraz tylko palenie i testowanie jakości zapisu. |
Millenniata DVD+R M-Disc 4,7 GBPioneer 209 EBK
Fw. 1.33 Nero 2016 Speed: x2,4 Millenniata DVD+R M-Disc 4,7 GB (MILLENIA 001) Verbatim DVD-R Digital Movie Pioneer 209 EBK Fw. 1.33 Nero 2016 Speed: x6 VERBATIM DVD-R 16x 4.7GB |
Cytat:
Ostatni Japoniec to wersja Pioneer BDR-S08J w japońskiej wersji....dziś już na aukcjach biją się o niego jak na wojnie... Wiem że @Blackened2687 ma takiego.....może kiedyś jak znajdzie chwilę to pochwali się nam nim w http://forum.cdrinfo.pl/f107/muzeum-...-hd-dvd-94667/ |
Lolek7825, dziękuję bardzo za review! :spoko: Dobra nagrywarka!
Cytat:
Cytat:
Jeśli będzie jeszcze szansa - będę próbował licytować, chociaż nawet nie spodziewam się na sukces. :haha: Japończycy bardzo lubią nagrywarki Pioneer - bardzo szybko sprzedają się na aukcjach i dużo ludzi licytuje... |
Cytat:
Japońce kochają Pioneery ...wiedzą co dobre,....;) |
BDR-208JBK te***380; by***322; Chi***324;czykiem. ;)
http://homepage2.nifty.com/yss/bdr20...208jbk_top.htm A BDR-207JBK by***322;y i Japo***324;czykami i Chi***324;czykami :haha: |
Ilość załączników: 1
Ciekawe czy czymś te japońskie wersje różnią się od chińskich ? ;)
Fotka pożyczona z Twojego forum :haha:;) Załącznik 74886 |
może moja wypowiedź nie w tym miejscu.... ale
zauważyłem że img burn bardzo spowalnia nagrywanie sam z siebie np plyty rw wczoraj nie zapisał. zakupiłem dzis nero 16 platinium i powiem że niebo a ziemia, nie jestem fanboyem nero ale poradził sobie z blu rayem re 50gb (zapisu 32 GB) w godzinę i to z usb na usb.... pierwsze spostrzeżenia porównując pioniera do samsunga usb slim.... cóż nie ma czego porównywać. Zawsze miałem awersje do szajsunga we wszystkim co produkuje raz się skusiłem i to był chyba ostatni raz. Przede wszystkim pionier powala szybkością dostępu no jak błyskawica...:spoko::spoko::spoko: Czekam na nowy firmware żebym mógł testować płyty przez pionieera..... |
Zdarza się, że napęd przystaje w trakcie palenia, kwestia bufora bądź jakości płyty. :)
Na Esperanzach bywało, że się przystawał, ale jakość palenia - lux :) Dodatkowo mam różne dyski w sieci itp., w Nero bufor max 80 MB, biorąc pod uwagę zapis BD to nie dużo, ale jak ktoś zacznie jeszcze z dysku w sieci korzystać, to bywają przycinki, w ImgBurn (zakładka I/O w ustawieniach - strona 2) mam ustawione na 512 MB i to spełnia swoje zadanie w tym wypadku :) |
|
|
Verbatim BD-R 25GB 6x printable mat CMCMAG-BA5-000
4x@ PIONEER BD-RW BDR-S09 1.33 ImgBurn 2.5.8.0 OPC: Yes Załącznik 75425 |
Ilość załączników: 2
pierwsze palenie DVD+R DL na 209XLT :-)
4x@ PIONEER BD-RW BDR-S09 1.33 Verbatim DVD+R DL MKM003 Made in UAE OPC: On ImgBurn 2.5.8.0 Załącznik 75461Załącznik 75462 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:30. |