![]() |
|
Ilość załączników: 7
Jakis czas temu zamówiłem 4 różne rodzaje płyt BR w morele.pl
Dziś napiszę o dwóch z nich. Pierwsza to "Primeon". Wg producenta z możliwościa nagrywania w zakresie x2 - x10. Płyta nagrała sie z realnie z x3,4. Załącznik 76453 Płyta po nagraniu nie przeszła testu jakości ani na iHbs112 ani na iHes112. Skopiowanie plików poprzez TC szacowane było na około 3,5h. Wygląda więc na to, że to śmieć. Druga płyta z tego zakupu to TDK. Załącznik 76454 Załącznik 76455 Wg producenta max nagrywania to x6. W rzeczywistaości Pioneer widzi ją x12. Nagrana została realnie z prędkościa x7.4 - ustawione było x12. Oto wynik: Załącznik 76450 Załącznik 76451 Załącznik 76456 Niestety nie było możliwości ustawienia testowania z prędkościa x4 w nero. Widoczne były tylko prędkości x21 i x52. Mimo wszystko płyty jendak nadające sie chyba tylko jako antyradar do BMW ;) Następne w kolejności do testów czekają Verbatim i MediaRange. Pozdrawiam |
Verbatim BD-R x6 Printable od CMC
Pioneer BDR-S09XLT Fw. 1.33 Nero 2014 Speed: x4 Verbatim BD-R x6 Printable sztuk 5 |
Millenniata DVD+R M-Disc 4,7 GB (MILLENIA 001)
Pioneer 209 EBK Fw. 1.33 Nero 2016 Speed: x2,4 Millenniata DVD+R M-Disc 4,7 GB (MILLENIA 001) - sztuk 5 |
Ilość załączników: 2
crowbme
chyba coś masz nie tak z kompem i moim zdaniem za szybko wypalasz :-) tylko 13GB ale u mnie wygląda to tak avarage 3,9x płyta bez problemu czytana w stacjonarnym BD jak i na S09XLT iHBS112 4x@ PIONEER BD-RW BDR-S09 1.33 ImgBurn 2.5.8.0 OPC: Yes Załącznik 76572Załącznik 76573 |
Fortis BD-R 25 GB od CMC
Pioneer BDR-S09XLT Fw. 1.33 Nero 2014 Speed: x2 Fortis BD-R 25 GB Verbatim BD-R x6 Printable od CMC Pioneer BDR-S09XLT Fw. 1.33 Nero 2014 Speed: x2 Verbatim BD-R x6 Printable |
Cytat:
Tak szybko wypalam. Robie to świadomie aby zobaczyc jaka jest deklaracja producenta, a jak radzi sobie nagrywarka. Następne palenia będą walniejsze aby spradzić jakość palenia. Może zmienie też soft do palenia, zwyczajowo korzystam z BurnAware ale mam tez Nero więc zobacze czy są zmiany po wypaleniu na innym sofcie. |
U mnie niestety ale napęd na sofcie 1.20, płyty Verbatim i napęd w samochodzie nie czyta płyty.Ciekawe czy po zmianie fw będzie lepiej ? Pierwsza fotka to po wypaleniu na pionku z fw 1.20.Druga z asusa.
http://images75.fotosik.pl/407/8bcbfe9fc755ef5cmed.png http://images77.fotosik.pl/407/132b24a7d59e7057med.png |
Panowie, witam wszystkich jako nowy na forum. Kupiłem opisywaną wcześniej nagrywarkę zewnętrzną na USB Pioneer BDR-X09T. Bardzo ładnie odczytuje ona płyty CD/DVD (nawet te starsze) i robi test jakości (Disc Quality) w OptiDriveControl. Natomiast w przypadku płyt BR (Panasonic od czary2mary) wypalanie przebiega gładko, test Transfer rate również ale nie mogę uruchomić testu jakości płyty (wywala, że urządzenie nie obsługuje tej opcji). Jest również problem z odczytem etykiety płyty BR w OptiDriveControl.
Czy to normalne, czy też potrzebne są jakieś dodatkowe sterowniki? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Żeby testować BluRay na Pioneer niestety trzeba kupić profesjonalną wersję dostępna tylko w Japonii Pioneer BDR-PR1ML\MC który jest w stanie przetestować BD \BD DL\ BD XL w programie Pioneer Utility Error Rate . Załącznik 76896 |
Czyli wszystkie testy nagrywarek Pioneera w tym wątku są robione na innych odtwarzaczach / nagrywarkach BR? To chyba dość spora wada Pioneera - oprócz dość drogiej nagrywarki muszę zainwestować w dodatkowy czytnik, żeby ocenić jakość płyty...
|
Cytat:
Niestety Pioneery BDR-20x \S0x to świetne nagrywarki ale nie testują discquality płyt BluRay w ogólnie dostępnych wersjach po za wcześniej wspomnianym profesjonalnym modelu ....:( |
Czy test transferu w OptiDriveControl może być uproszczonym sposobem na ocenę jakości nagrania?
|
Cytat:
Oczywiście wahania i słabsze wyniki mogą być możliwe\ dopuszczalne zwłaszcza na podłączeniu USB czy przy kontrolerze SATA 1 . |
Jaka wersje BD-ROM wg. specyfikacji ma ten napęd v3.0 czy v4.0. Idzie to sprawdzić gdzieś ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00. |