Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f107/)
-   -   Poradnik nagrywania plyt blu ray (https://forum.cdrinfo.pl/f107/poradnik-nagrywania-plyt-blu-ray-84381/)

slawekj 06.10.2011 16:35

Po kolei...
Co mamy w rozpakowanym obrazie... jakie foldery.

Reimer 06.10.2011 18:05

1. Struktura rozpakowanego obrazu :

ANY! [folder]
BDMV [folder]
CERTIFICATE [folder]
PS3_UPDATE [folder]
PS3_VPRM [folder]
PS3_DISC.SFB [plik]

Tak to wygląda. Zapewne wszystko oprócz BDMV i CERTIFICATE to pozostałości po programie robiącym obraz.
Obraz z taką oto strukturą u mnie nie chodzi. Natomiast u znajomych wszystko śmiga dobrze.

Stworzyłem także obraz w IMGBURN ( UDF 2.5 ) z samymi katalogami BDMV i CERTIFICATE. >> to samo, czyli nie odtwarza go.

Jedyne co rusza to :

1. W WinDVD wybieram konkretny plik z video >> wtedy odtwarza ten konkretny plik.
2. W VLC wybieram aby odtworzył cały folder BDMV >> odtwarza film + mam dostęp do wyboru ścieżki dźwiękowej i napisów, ale nie mam możliwości wyboru menu głównego płyty.

Inna wskazówka : W VLC wybieram aby odtworzył cały folder CERTIFICATE ( z nadzieją, że zatrybi ) >> wyskakuje błąd treści : Moduł dekodera nie nadaje się:
VLC nie wspiera formatu audio lub wideo "undf". Niestety nie ma na to sposobu naprawy.

-----------------------
Nie wiem co robić. Chciałem nagrać sobie ten obraz na płytę i odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu ale boję się, że tak jak i na kompie tak i na stacjonarce nie pójdzie i płyta za 20 zł do wywalenia:/

slawekj 06.10.2011 19:14

Czy Koledze zależy na całym obrazie czy wyłącznie sam film ?

Reimer 06.10.2011 19:25

Cytat:

Napisany przez slawekj (Post 1184686)
Czy Koledze zależy na całym obrazie czy wyłącznie sam film ?

Szczerze, zależało by mi bardzo na całej strukturze, ale jeśli nic się nie da z tym zrobić to oczywiście samym filmem również się zadowolę.

showtek2 08.10.2011 22:29

Mam pytanie bardzo wazne. Mam film BD, kopia 1:1 , na lapku mi ten film chodzi. Mam tez ps3, jak programem wyrzuce sciezki audio i napisow, ktore mi sa zbedne film zajmuje ok 20 GB . Czy jesli to nagram na plyte BD 25 GB to ps3 mi to odtworzy ?

borejek3 09.10.2011 21:33

Cytat:

Napisany przez slawekj (Post 1181888)
DVDFab 8.1.1.8 Beta pozwala na kopiowanie...

http://forum.dvdfab.com/showthread.php?t=14525&page=3

:)

Na kopiowanie może tak, ale na kompresję raczej nie. Mam najnowszą wersję 8.1.2.5 i znowu przerywa kompresję w trakcie pracy. Gdzie jest problem?

slawekj 11.10.2011 21:35

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Reimer (Post 1184674)
ANY! [folder]
BDMV [folder]
CERTIFICATE [folder]
PS3_UPDATE [folder]
PS3_VPRM [folder]
PS3_DISC.SFB [plik]

Cytat:

Napisany przez Reimer (Post 1184692)
Szczerze, zależało by mi bardzo na całej strukturze, ale jeśli nic się nie da z tym zrobić to oczywiście samym filmem również się zadowolę.

Plik ISO z taką strukturą plików nie będzie odtwarzany na WinDVD 10-11.

Plik ISO przerzucić do DVDFab 8 Qt i zrobić kopię całego nośnika.
Blu-Ray Copy --> cały nośnik.

Tak utworzony plik ISO ma strukturę plików:

Załącznik 58403

Teraz możemy zamontować plik ISO do Virtual CloneDrive i odtwarzać za pomocą Corel WinDVD 10-11.
Taki plik ISO wypalamy i odtwarzamy na dowolnym Blu ray odtwarzaczu.

Robroy2 15.10.2011 13:25

Cytat:

Napisany przez slawekj (Post 1185381)
Plik ISO z taką strukturą plików nie będzie odtwarzany na WinDVD 10-11.

Plik ISO przerzucić do DVDFab 8 Qt i zrobić kopię całego nośnika.
Blu-Ray Copy --> cały nośnik.

Tak utworzony plik ISO ma strukturę plików:

Załącznik 58403

Teraz możemy zamontować plik ISO do Virtual CloneDrive i odtwarzać za pomocą Corel WinDVD 10-11.
Taki plik ISO wypalamy i odtwarzamy na dowolnym Blu ray odtwarzaczu.

Jestem nowym posiadaczem nagrywarki BR i "walczę" z nagraniem pierwszej płyty BD-RE 25...
Mam program DVDFAB wersja 8.1.1.6, mam obraz płyty Indiana Jones 38 GB, tam są dwa pliki BDMV i Certificate. Powyżej piszesz żeby zrobić Blu-Ray Copy --> cały nośnik, co robię, ale po mpierwsze nie mam żadnego pliku iso ale nadal te dwa czyli BDMV i CERTYFICATE nie mówiąc że nie mam żadnego innego pliku gdzie według obrazka wklejonego są pliki w nazwie PS3 (pewnie dzieki nim można odtważać film na PS3 na czym mi właśnie zależy).
Czy może ktoś napisać co mam zmienić w ustawieniach DVDFaba żebym mógł stworzyć plik iso i żeby w tym pliku były foldery żeby film działał mi na PS3??
Czy może jest gdzieś jakaś szczegółowa instrukcja??
Próbowałem zgrać sam film poprzez opcę Blu-ray copy film główny, bezpośrednio z zamontowanego obrazu na nagrywarkę ale DVDFab też mi zrobił dwa pliki i moja PS3 filmu nie widzi... HELP :-(

slawekj 15.10.2011 20:00

Najnowszy to DVDFab 8.1.2.8 Qt.
Po "obróbce" i utworzeniu pliku ISO (mogą być tylko dwa foldery BDMV i Certificate).
Montujemy w Virtual CloneDrive i sprawdzamy odtwarzanie na WinDVD 10-11 (obowiązkowo).
Jeżeli tak utworzony obraz ISO jest poprawnie odtwarzany po nagraniu (ja polecam Nero 10-11) płytka Blu-ray będzie odtwarzana na dowolnym player'ze Blu-Ray i PS3.
Sprawdzane na PS3. :spoko:

Berion 16.10.2011 10:04

Cytat:

Napisany przez Reimer (Post 1184674)

ANY! [folder]
BDMV [folder]
CERTIFICATE [folder]
PS3_UPDATE [folder]
PS3_VPRM [folder]
PS3_DISC.SFB [plik]

Mógłbyś napisać co znajduje się w folderach "PS3_*"? Szczególnie interesują mnie PS3_CONTENT i PS3_VPRM.

borejek3 11.11.2011 09:37

Czy ktoś już wykonał z powodzeniem kompresje Star Wars na nośnik 25GB? Jeśli tak to jakim softem?

Ricki 12.11.2011 22:28

Cytat:

Napisany przez borejek3 (Post 1189222)
Czy ktoś już wykonał z powodzeniem kompresje Star Wars na nośnik 25GB? Jeśli tak to jakim softem?

Wszystkie sześc części łyknął BD Rebuilder w trybie Full Backup.

borejek3 12.11.2011 22:34

Czyli bez kompresji. Ja materiał full zrzuciłem bez problemu na dysk w dniu premiery filmu. Co zatem z kompresją?

Ricki 13.11.2011 15:28

Cytat:

Napisany przez borejek3 (Post 1189433)
Czyli bez kompresji. Ja materiał full zrzuciłem bez problemu na dysk w dniu premiery filmu. Co zatem z kompresją?

??? nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi, ale chyba zmiana materiału oryginalnego z 50 na 25 GB to jest kompresja, chyba że się mylę :spoko:?

latet 13.11.2011 16:38

Cytat:

Napisany przez Ricki (Post 1189488)
??? nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi, ale chyba zmiana materiału oryginalnego z 50 na 25 GB to jest kompresja, chyba że się mylę :spoko:?

Nie musi być kompresji, jeśli usunięcie zbędnych strumieni (i ew. dodatków) powoduje, że materiał się zmieści na 25 GB.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:47.