Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f107/)
-   -   Poradnik nagrywania plyt blu ray (https://forum.cdrinfo.pl/f107/poradnik-nagrywania-plyt-blu-ray-84381/)

krzysztofx9 26.12.2012 13:44

Chyba nie rozumiesz albo ja nie właściwie się wypowiedziałem, jak chcę nagrać film za pomocą np; DVDFab HD Decryper to pokazuje się komunikat, że w napędzie nie ma płyty do nagrania, stąd jak już mówiłem nie widzi czystej płyty ani RW

borejek3 14.01.2013 21:00

A kto mi wytłumaczy taką rzecz. Dlaczego moja nagrywarka chrzani co którąś wypalaną płytkę dwuwarstwową? Niby Imgburn nagrywa nośnik do końca bez komunikatu o błędzie, a odtwarzacz BD stacjonarny zawartości płyty nie widzi. Płyta stosowana jednego producenta. Sprawa nieco mnie irytuje bo nośniki DL nie są zbyt tanie żeby co trzecia płytka lądowała w koszu.

ed hunter 14.01.2013 21:05

Płyta płycie nierówna. Z tej samej paczki. Takie czasy nastały, jest tanio i źle.

kristof61 24.01.2013 12:59

Autostart

Ja mam inny problem. Zaczynam dopiero bawić się w nagrywanie filmów.
Filmy i zdjęcia z urlopu montuje w Pinacle Studio 14 HD, tworzę projekt w formacie AVCHD, następnie wypalam to w Ashampoo BS 2012 jako dane z autostartem i tu pojawia się problem. Po włożeniu płyty do odtwarzacza BD film nie uruchamia się automatycznie, trzeba przejść kilka poziomów aby znaleźć plik m2ts. Próbowałem dodać plik AUTORUN, bez skutku. Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem.

- Deckard - 24.01.2013 14:46

Cytat:

Napisany przez kristof61 (Post 1239265)
Ja mam inny problem. Zaczynam dopiero bawić się w nagrywanie filmów.
Filmy i zdjęcia z urlopu montuje w Pinacle Studio 14 HD, tworzę projekt w formacie AVCHD, następnie wypalam to w Ashampoo BS 2012 jako dane z autostartem i tu pojawia się problem. Po włożeniu płyty do odtwarzacza BD film nie uruchamia się automatycznie, trzeba przejść kilka poziomów aby znaleźć plik m2ts. Próbowałem dodać plik AUTORUN, bez skutku. Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem.

spróbuj wypalić jak bdvideo w nero , chyba od nero 9 jest pełne wsparcie dla AVCHD

ew przekonwertuj do bluray np dvdfabem

big_bear 31.01.2013 08:37

Artur111Bartek czy możesz przesłać w wiadomości screeny jak należy ustawić prawdłowo multiAVCHD aby nagrać kilka plików mkv na jednym dysku blu-ray (np odcinki serialu gdzie każdy mkv waży około 2GB). Mam niestety z tym problem i potrzebował bym instrukcji krok po kroku co i jak robić w każdej zakładce tego programu aby nie pomarnować kilku płyt i wszystko działało w stacjonarnym odtwarzaczu Sony. Chciałem mieć na płycie najlepiej menu wyboru każdego odcinka.

zoltan666 04.03.2013 16:00

Jak skopiować film blurey, który posiada 2 różne wersje zakończenia? Czy da sie go skopiować na jedna płytę, czy trzeba kopiować każdą wersję osobno?

Ignatius 04.03.2013 19:26

Cytat:

Napisany przez zoltan666 (Post 1243580)
Jak skopiować film blurey, który posiada 2 różne wersje zakończenia? Czy da sie go skopiować na jedna płytę, czy trzeba kopiować każdą wersję osobno?

Kopiuje się i nagrywa tak samo jak każdy inny film w formacie BD.
Różne wersje filmu to sprawa odpowiednich komend a samo kopiowanie i nagrywanie nie ma tu nic do rzeczy.

zoltan666 04.03.2013 20:42

To może inaczej. Na oryginale jest wybór, albo wersja reżyserska, albo kinowa. W DVDFab mogę skopiować film główny wybierając ten w pierwszej wersji, albo ten w drugiej. Chciałbym skopiować sam film w obu wersjach tak, abym miał do wyboru podczas odtwarzania wersję pierwszą, albo drugą i całośc oczywiście na płycie 25GB. czy da sie tak zrobić i jak to zrobić?

Ignatius 05.03.2013 13:49

Musisz najpierw skompresować dysk BD Rebuilderem, a potem nagrać na płytę.

seku 11.03.2013 12:23

Witam
dziś dotarły płyty BD-R Verbatim x4 i x6 jako że jeszcze nie nagrywałem płyt BD-R to mam takie pytanie

mam zamiar nagrać 2 pliki po około 10gb każdy w ImgBurn i pytanie jaki format UDF wybrać 1.02 1.50 itp. ma to jakieś znaczenie ?

dodam że pliki to materiał Video h264 i chce to odtwarzać na stacjonarnym odtwarzaczu

czary2mary 11.03.2013 13:01

Ja bym UDF 2.50 zostawił -w większości przypadków bardziej firmware odtwarzacza decyduje czy jakiś format odtwarza -jak nie testowałeś czy odtwarza te pliki odtwarzacz to ja bym najpierw sprawdził np. z pendrive:)

seku 11.03.2013 13:17

tak odtwarza w/w pliki z USB :-)
ale postanowiłem po 1,5roku przetestować nagrywarkę BD-R i archiwizować materiał Video i zwolnić miejsca na HDD
dzięki za odp.

czechoj 11.03.2013 19:58

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1244312)
Ja bym UDF 2.50 zostawił -w większości przypadków bardziej firmware odtwarzacza decyduje czy jakiś format odtwarza -jak nie testowałeś czy odtwarza te pliki odtwarzacz to ja bym najpierw sprawdził np. z pendrive:)

:taktak: potwierdzam najlepiej UDF 2.50

borejek3 16.03.2013 15:32

Od około pół roku leżą u mnie dwie oryginalne płyty DVD Video. Mam pytanie co i jak zrobić aby te dwie płyty DVD wrzucić na jedną BD-25 tak aby po wrzuceniu do stacjonarnego odtwarzacza BD startowały jak nagrana płyta w formacie BD Video.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:59.