![]() |
Cytat:
Musiałbyś zrobić reautoring BD, łącząc te dwa DVD, a to nie takie proste. |
Czy aby nagrac plyte BD-R, ktora jest juz gotowa kompilacja [tsmuxer] KONIECZNE jest imgburn i udf 2.5? Czy np. dvdfab lub ashampoo maja jakos automatyczne ustawianie tego udf?
Chodzi o to, czy ta sama technika nagrania jest aby dzialalo na stacjonanrym co ps3? |
Darmowe narzędzie - Handbrake.
|
Nagrałem film na blu-ray DL w 3D problem polega na tym że ca jkieś 10 minut,klatkuje i zacina sie na chwile,dzieje się tak tylko na ps3,płyty nie zacinają się na laptopie ani na odtwarzaczu blu-ray,leczy tam mogę oglądać tylko w 2D
zabezpieczenia płyty usunołem dvd fabem i poprzez zamontowanie obrazu płyty skopiowałem płytę w locie wcześniej przegrywając płyty nie działo się tak,a teraz nie wiem czy to wina aktualnie posiadanego dvd faba,że ps3 zacina przez usunięte zabezpieczenia czy to ogólnie wina ps3? |
Ilość załączników: 1
Mam uszkodzoną płytę Blu-Ray -w stacjonarce zawiesza się na menu- w komputerze odtwarza się koncert główny bez problemu.
Problem polega na zgraniu -Fab wywala błąd przy próbie zgrania przy wszystkich ustawieniach i zgrywaniu tylko koncertu! Czym i jak można to jeszcze ugryźć?? Załącznik 62345 |
Czy ktoś potrafi wyjaśnić mi taką przypadłość? Mianowicie. Nagrałem pewien film na płytce Verbatim BDR-DL 50GB i film jest odtwarzany na wszystkich sprzętach nawet PS3 natomiast na sprzęcie Panasonic (sprawdzałem na dwóch różnych) niestety nie. Zna ktoś przyczynę takiej sytuacji?
|
Albo firmware-lub chipset nie rozpoznaje poprawnie płyty albo niezgodność wersji nośnika BD albo tandetna optyka z czego Panasonic jest znany .
|
Ilość załączników: 2
Komp przez ponad 10h męczył się z robotą a nie widać efektów:>
Pliki w folderze są nie widoczne i Eksplorator Windows raportuje że foldery są puste . Natomiast we właściwościach i w NERO tylko że po przeciągnięciu do okna wyboru zapisu widzi pliki BDMV i można bez problemu nagrać. Foldery również widoczne w CDCheck . Wszelkie zmiany ustawienia widoku ,wyświetlania folderów nic nie dają . KI diabeł? Załącznik 63682 Załącznik 63683 |
p.s. co zajmuje tyle czasu na przekodowanie ?
|
Cytat:
|
nie wiem nie robiłem jeszcze nigdy :-)
na Jakim CPU i GPU czyli będzie strata taka sam jak na DVD-5 do DVD-9 ? u mnie na i7 950 z GTX 580 DVD-9 do DVD-5 jakieś 5-7min. |
Cytat:
no i dekoduje Ci też strasznie długo , u mnie schodzi tak max 3h z włączona cudą [kodowania oczywiście wolne i dokładne jakość przede wszystkim] |
Czy ktoś może potrafi zaprząc do BDRebuildera CUDA? Ponoć można. Jak puszczę komputer na idle, podwójny przebieg, najwyższa jakość, to trwa zabieg około 30h. Niespecjalnie to mi nawet przeszkadza, bo i tak chodzi 24/7, ale jakby się dało...
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Na nowszym oczywiście da się zejść z CUDA do ok 2-4h. Załącznik 63685 Załącznik 63686 Cytat:
Po nagraniu plików płyta działa normalnie -najwidoczniej tylko Eksplorator Windows ich nie widzi - Długo bo na wolnym kompie akurat szło;) |
upsss to faktycznie temu taki wynik...
zastanawia mnie czy takie kodowanie wykorzystuje HT bo CUDA na pewno jeśli ma w systemie czy np. u mnie będą tylko 4 rdzenie a HT będzie się obijało :-p |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:05. |