![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2011
![]() |
Aha
Czyli żeby zachować menu i usunąć niepotrzebne audio muszę użyć BDreb..... . Przynajmniej tak to zrozumiałem. Dziękuje. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2009
![]() |
No i wkoncu mam Aliens Anthology Napisy PL
Sam dodalem napisy PL do versji sciagnietej z ANG sciazka miodzio teraz kazdy film mozna miec z napisami pl super sprawa polecam tsxmuxera do tych operacji |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2011
![]() |
Witam. Czy ktoś miał taką przypadłość kopia zapasowa oczywiście oryginału prince of persia i na BD-RE Fortis ok wkładam w PS3 cieszę się kopią a płytka omega lub maxell BD-R te same czynności i już ps3 nie startuje z tym filmem mieli płytę potem jakby szarpnie laserem i koniec nie widzi płyt.
nagrywałem już DVFab8 i ImgBurm W czym tkwi kłopot pale pod xp prof nagrywarka liteon iHBS112 2 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Z ciekawych rzeczy to płyty startują na odtwarzaczach stacjonarnych - sprawdzane na kilku odtwarzaczach różnych marek - nie idą tylko na PS3 Czy potrzebny jakiś dodatkowy katalog do PS3 czy jakiś inny format tj.nie copy BD to BD? nie mam pomysłów proszę o podpowiedz bo od testów kupka z czystymi płytkami straszanie topnieje. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2010
![]() |
No to fakt -kilku moich kolegów tak się nadziało- PSP3 nie chce odtwarzać nagranych na kompie BD .Przyczym najlichszy stacjonarny odtwarzacz blu ray mieli wszystko
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Już chyba rozwikłałem zagadkę nie odtwarzania płyt BD-R problem leży w konfiguracji oprogramowania do palenia ale to jeszcze muszę potestować nim coś więcej napiszę wczoraj w nocy po pogrzebaniu w ustawieniach programu do palenia udało mi się wypalić płytkę omega 25G która wystartowała w PS3 jak uda mi się jeszcze z 3 to oznacza że to nie był fuks
a wtedy zamieszczę co jak z czym aby ładnie czytało wam/nam w PS3
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fortisy, omegi, maxelle verby i esperanze te BD-R nagrywałem i moja PS3 czyta bez problemów
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.08.2004
![]() |
Mam taki problem.Posiadam film na dysku który ma folder BDMV a nie ma CERTIFICATE czy można nagrac na plyte i odtwarzacze stacjonarne to odtworzą ?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2009
![]() |
tomjabco powinno pojsc zalezy tez od odtwarzacza jaki posiadasz a tak na marginesie to jak nagrywasz dvdfabem plytki to poprostu obok BDMV zrob nowy folder o nazwie CERTIFICATE i juz
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
ImgBurn po zaznaczeniu opcji w ustawieniach sam dodaje katalog CERTIFICATE.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jedną płytkę zmarnowałem dvdfab'em i to DL.Zamówiłem DL z wielokrotnym zapisem będę próbował , mniejsze koszta.Odtwarzacz mam LG BD 350V a nagrywarka LG BH10LS30 .Pierwszy film wypaliłem Cyberlinkiem tylko z obrazu iso i śmiga rewelacyjnie.Chyba nagrywanie z iso jest najłatwiejsze no ale nie zawsze się ma.
Zastanawiam się po co to wypalanie - duże koszta.Kupić było dysk 3,5" 1.5TB za 300 zeta na nim nagrać 30 filmów kopi 1:1. Wypalenie na płytach DL tych samych filmów to koszt 600-650 zeta.I gdzie tu mądra ekonomia. Wypalanie będzie opłacalne jak cena płyt spadnie do 2 zł za 25GB i 5 zł za 50GB.Ale człowiek zawsze chce być pionierem. Heh. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Cytat:
pozostaje tylko komp stacjonarny lub laptop i 0 wygody. Pozostaje jeszcze kwestia bezpieczeństwa. Jakie jest prawdopodobieństwo, że padnie dysk i pochłonie naszą kolekcje filmów, a jakie, że padną wszystkie zgromadzone płyty?
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Mam parę płyt DVD wypalonych 7 lat temu i już zaczynają się przycinać. Z BD będzie podobnie. Sprawdzicie za 10 lat.
|
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja | tarnowitz | Napędy optyczne DVD | 28 | 27.05.2005 16:58 |
| "zawieszanie sie" procesu nagrywania | Mjoker | Napędy optyczne CD | 5 | 12.06.2004 14:42 |
| Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania | Radaar | Napędy optyczne DVD | 6 | 20.03.2004 18:10 |
| restart komputera podczas nagrywania plyt | MiNos | Napędy optyczne CD | 3 | 29.02.2004 01:51 |
| Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. | mrdeath | Napędy optyczne CD | 2 | 26.02.2003 12:07 |