![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
![]() |
sacd dzieki za ten link. BD-Rebuilder juz mi działa. Widziałem wczesniej podobna porade co do tego pliku na innym forum, ale ktos tam zle to opisal i jego sposob u mnie nie zadzialal.
Ale wracajac do mojego problemu konwersji filmu. Zrobilem to tym BD-Rebuilderem. Trwala to znacze dluzej nic DVDFabem, potrzebowalo strasznie duzo miejsca na dysku (okolo 80GB lacznie ze zrobieniem obrazu filmu). Problem, ktory byl w DVDFab zniknal, film juz sie nie zacina, ale niestety zjadlo mi gdzies jedna scene. Dzwiek idzie normalnie, ale obraz w pewnym momencie przeskakuje o jakies 10 minut do przodu (mniej wiecej co tyle sa sceny). Film jesli chodzi o obraz konczy sie 10 minut przed czasem, a dzwiek idzie dalej, az do wlasciwego konca. W czym problem? jak ustawic ten BD-Rebuilder, zebu konwersja trwala krocej i dawala dobry rezultat, jesli chodzi o jakosc? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Pojemnosc plyt Bluray:
SL 23866MB/23,3GB DL 47732MB/46,6GB W DVDFabie idzie ustawic w ustawieniach pojemnosc płyty. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
Pomogła ponowna instalacjia AviSynth.
Ostatnio zmieniany przez zoltan666 : 09.01.2012 o godz. 22:51 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
Czy takim programem jak multiAVCHD lub jakimś innym da sie skopiować płyte z filmem, ale kopiując z niej jedynie film i główne menu, bez filmikow wstępnych dotyczących dystrybutora filmu itp.? Bez tych rzeczy, których nie da sie pominąć po włączaniu danej płyty z filmem.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
Hmm, spróbowałem tym programem, ale cos mi nie wychodzi. Być może złe składniki filmu wybieram. Po włączeniu płyty jest od razu animowane menu oryginalne, ale obraz jest zrąbany (poszadkowany i sie przycina). Poza tym z menu nie mozna wejść w film, choc sam fil jest.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
Jak w DVDfab można przy kopiowaniu oryginalnego BD wyciąć dodatki, zbędne języki itp. Chcę zostawić oryginalne Menu oraz potrzebne języki i napisy.
W zakładce Blu-ray copy jest tylko Cały nośnik, Klonuj, Zapisz dane, Film główny. W zakładce Film Główny można wyciąć języki, napisy ale nie można pozostawić Menu. Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
W DVDfab raczej nic takiego nie zrobisz. Spróbuj Clown_BD BD Copier 0.40, tam chyba powinno sie udać.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
Cytat:
nie mogę w ogóle postawić ptaszka przy filmie głównym/językach. Zaznaczając opcję Use tsMuxeR można wybrać języki tylko nie można nagrać a jedynie jest HDD Copy który tworzy batch file ![]() Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć obsługę tego programu ? Czy nie ma żadnego innego programu do kopiowania BD ? |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
Jakim programem najlepiej wypalać płyty BD? i czy materiał do wypalania przygotować w iso?.
|
|
|
#11 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() |
Jeśli chodzi o wypalanie np. filmów z własnym menu to robię sobie obraz i wrzucam go do jakiegos odtwarzacza na kompie, aby sprzedzić, czy wszystko dobrze wyszło. A potem wypalam to w ImgBurn. Jeśli np. kopiuje tylko film główny, bez dodatków i menu i bez kompresji to wszystko robię w DVDFab.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() |
Witam,dzięki za info z wątku.Potrzebuję pomocy,mam BDRemux filmu w 3D.Próbowałem go wypalić DVDFab-em versja 8 w opcjach Blu ray copy-zapisz dane.wszystko fajnie film się wypala ale jak w menu odtwarzacza stacjonarnego wybieram opcję Play 3D(jest też 2D w tym wydaniu płyty) to telewizor nie wykrywa sygnału 3D.W opcjach Tv jest Obraz 3D wył.normalnie jak wkładam płyte 3D to sam wykrywa sygnał 3D.Coś robię nie tak przy wypalaniu?A może popełniłem błąd zamieniając obraz płyty iso jaki posiadałem na strukturę BD katalogową?Pomoże ktoś jak to wypalić by było 3D ale bez żadnych kompresji jakości obrazu..Dzięki
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() |
Jakiego jeszcze programu poza PowerDvd i WinDvd mozna uzyc do odtwarzania filmow blu-ray? Chodzi o odtworzenie calej plyty razem z menu tak jak w odtwarzaczu stacjonarnym.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Cytat:
.
|
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja | tarnowitz | Napędy optyczne DVD | 28 | 27.05.2005 16:58 |
| "zawieszanie sie" procesu nagrywania | Mjoker | Napędy optyczne CD | 5 | 12.06.2004 14:42 |
| Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania | Radaar | Napędy optyczne DVD | 6 | 20.03.2004 18:10 |
| restart komputera podczas nagrywania plyt | MiNos | Napędy optyczne CD | 3 | 29.02.2004 01:51 |
| Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. | mrdeath | Napędy optyczne CD | 2 | 26.02.2003 12:07 |