![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#286 |
![]() |
Ja posiadam wersje DVD FAB 8.1.3.6. i koimpresuje mi ok.kompresuje tylko filmy do straty 10% jakosci filmu potem nagrywam na plyty 50gb.z ciekawosci jeszcze.ile wam zajmuje czasu kompresja takiego filmu?mi okolo 45 min
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#287 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
Czy kompresowałeś konkretnie ten film, o którym piszę wyżej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
![]() |
Akurat tego filmu nie posiadam.wiec nie powiem czy dobrze kompresuje.ale ostatnio tez wywalilo mi blad 122 i plytka 50gb do kosza.kup moze plytke BD-RE i poprubuj.ja potem nagralem film na taka i ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
Nie mam problemów z nagrywaniem płyt 50GB. Skompresowałem około setki filmów i nie było żadnego problemu natomiast z tym jednym powyższym mam problem. Problem polega na samej kompresji, która się kończy w przypadkowych miejscach, nigdy nie doszła do końca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
![]() |
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i dopiero stawiam pierwsze kroki w kopiowaniu/nagrywaniu płyt blu-ray. Korzystam z nagrywarki LG BH10LS30. Zacząłem od programu DVDFab 8.1.3.6. Skopiowałem film kompresujac go z rozmiaru oryginalnego 32GB do 22,5GB (70%) - czas kompresji 2godz. 20min. Z własnego doświadczenia jaką wielkość kompresji uważacie za opłacalną, nie rzucająca się zbytnio w oczy przy ogladaniu filmu? Ile procent?
Druga rzecz. Jaki program jest najlepszy do kopiowania filmów? Na razie korzystam tylko z DVDFab. I trzecia sprawa. Jakie konkretnie płyty sa najlepsze do nagrywania tych filmów? Chodzi mi o kategorie BD-R 25GB i BD-R DL 50GB. Płyty bede odtwarzał na odtwarzaczu stacjonarnym Samsung BD-D6900. Wstępnie, jesli chodzi o BD-R 25GB to myslę o Panasonicach w cenie około 55zł./10szt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Kompresja przy Bluray.....
![]() Każda ta najmniejsza to mniejszy bitrate i niższa jakość. Przy LCD zaraz schody, brak plynności przejścia kolorów. Ja wycinam, zostawiam to co niezbędne i zapisuję bez kompresji. A póżniej 10 min. mkv.remux (1:1) --> dysk USB i oglądamy. ![]() DVDFab 8, BD-R Panasonic dobry wybór. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
![]() |
Cytat:
Ja natomiast nigdy nie miałem problemów z kompresją i wogóle encodowaniem. Za to z nagrywaniem BD50 - załama. U mnie Nero 10 nie ma nagrywania ISO 2x , tylko 4x - i tylko ten wybór jest. Nagrywanie DVD ISO jest do wybory kilka. Poszukam innego Nero. Nagrałem 3 bd-50 VERBETIMA. 2 ok - ale przy zmianie warstwy stają na 2-3 sek (oczywiście zawsze zmiana warstwy jest tam , gdzie jest zdanie jakieś i go nie pokazuje) 1 płyta : wkładam do stacjonara pokazuje"BD" , czyli ok , rozpoznał dysk , za chwilę pokazuje : "00:00:00" czyli czas i....tak zostaje na tym czasie dalej nie idzie. jak pisałem wyżej testy zapodam. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 27.12.2011 o godz. 11:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
![]() |
Cytat:
Przerabiam jeszcze teraz ten film do mkv. Zobacze co z tego wyjdzie. Też za pomocą DVDFab. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | ||
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
![]() |
Nagranie tego akurat filmu na BD-R DL byłoby nieopłacalne. Za film dałem 20zł. i mniej więcej tyle kosztuje płyta BD-R DL. Przy droższych filmach moznaby się zastanowić.
Zrobiłem przeróbke na mkv. Plik wyszedł troche mniejszy niż oryginał. Ale nie weszły mi napisy. W okienku napisy miałem zaznaczone, ale nie było zaznaczone okienko "Wyswietl tylko wymuszone napisy". Obejrzałem kawałek tego filmu wczoraj skompresowanego przeze mnie i nie zauważyłem żadnych problemów z kolorami, jakość też jest w porządku. Ostatnio zmieniany przez zoltan666 : 27.12.2011 o godz. 13:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
![]() |
Cytat:
Wiem że slawekj nie nagrywasz za pomocą tego , ale może to właśnie w Nero miało na celu jak najlepsze odtwarzanie w stacjonarnych? (idąc za tym jak nagrywa się DVD). Tym bardziej że ...jak w cytacie? No głupieję już z tymi BD-50 BD-25 czy Nero , czy IMGBurn , czy ISO czy BMDV i Certificete , obojętnie jak ,jak nie nagram tak na stacjonarnym LG lata. BD50 - nawet Verbatimy ... losowo : a to chodzi , a to nie chodzi , a to stanie przy zmianie warstwy na 2-3 sekundy ... przy BD25 to naprawdę losowość. Ostatnio zmieniany przez artur111bartek : 29.12.2011 o godz. 19:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
![]() |
Jak sobie poradzić z nastepujacą sytuacją:
Na płycie sa 4 odcinki serialu, każdy waży okolo 11GB, czyli w sumie 44GB. Chce to skopiować po 2 odcinki na płytach 25GB, tylko same filmy główne. W DVDFab mam mam taki wybór: a. film główny (czyli całe 4 odcinki) podzielony na 24 sceny z którego wybieram tylko 12 scen i wtedy kopiuja się 2 filmy b. pojedyńcze filmy, ale niestety zaznaczyć mozna tylko 1, więc to mnie nie urzadza Pasuje mi opcja "a", ale wtedy oba filmy są jako jeden tytuł z 12 rozdziałami, a wolałbym je miec jako 2 tytuły z 6 rozdziałami Czy da sie to jakoś zrobić? |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
![]() |
Cytat:
1. Każdy odcinek do mkv 2. Po 2 odcinki do muliAVCHD (menu sobie zrobię itd) 3. mam 2 płyty BD-25 (a wiec działają na bank ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
![]() |
artur111bartek właśnie bawię sie tym programem multiAVCHD, ale z racji tego, że ma on dośc sporo ustawień z których wiele na razie nie ogarniam to jeszcze się bawię, zamiast zmierzać do upragnionego celu.
![]() 1. wyodrębniam te dwa odcinki i zgrywam na dysk twardy DVDFabem, ale bez zmiany formatu 2. wrzucam je do multiAVCHD i tam kombinuje z tymi ustawieniami 3. potem zapisuje jako BLU-ray Disc 4. i na koniec to co wyszło nagrywam DVDFabem na płytkę Cos bys uprościł w tej mojej metodzie? Póki co nagrałem dwa projekty i w każdym cos było nie tak jak trzeba. Mam na szczęście płytke BD-RE, więc płyt nie marnuje, ale znów długo trwa nagranie takiej płytki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
![]() |
Chmm... zawsze do multiAVCHD pakowałem w mkv .... w innym formacie nie mogę więc powiedzieć.
sorki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja | tarnowitz | Napędy optyczne DVD | 28 | 27.05.2005 16:58 |
"zawieszanie sie" procesu nagrywania | Mjoker | Napędy optyczne CD | 5 | 12.06.2004 14:42 |
Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania | Radaar | Napędy optyczne DVD | 6 | 20.03.2004 17:10 |
restart komputera podczas nagrywania plyt | MiNos | Napędy optyczne CD | 3 | 29.02.2004 00:51 |
Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. | mrdeath | Napędy optyczne CD | 2 | 26.02.2003 11:07 |