![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
![]() |
Jak skopiować film blurey, który posiada 2 różne wersje zakończenia? Czy da sie go skopiować na jedna płytę, czy trzeba kopiować każdą wersję osobno?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 18.07.2010
![]() |
Cytat:
Różne wersje filmu to sprawa odpowiednich komend a samo kopiowanie i nagrywanie nie ma tu nic do rzeczy. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
To może inaczej. Na oryginale jest wybór, albo wersja reżyserska, albo kinowa. W DVDFab mogę skopiować film główny wybierając ten w pierwszej wersji, albo ten w drugiej. Chciałbym skopiować sam film w obu wersjach tak, abym miał do wyboru podczas odtwarzania wersję pierwszą, albo drugą i całośc oczywiście na płycie 25GB. czy da sie tak zrobić i jak to zrobić?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
![]() |
Musisz najpierw skompresować dysk BD Rebuilderem, a potem nagrać na płytę.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
dziś dotarły płyty BD-R Verbatim x4 i x6 jako że jeszcze nie nagrywałem płyt BD-R to mam takie pytanie mam zamiar nagrać 2 pliki po około 10gb każdy w ImgBurn i pytanie jaki format UDF wybrać 1.02 1.50 itp. ma to jakieś znaczenie ? dodam że pliki to materiał Video h264 i chce to odtwarzać na stacjonarnym odtwarzaczu
|
|
|
#6 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Ja bym UDF 2.50 zostawił -w większości przypadków bardziej firmware odtwarzacza decyduje czy jakiś format odtwarza -jak nie testowałeś czy odtwarza te pliki odtwarzacz to ja bym najpierw sprawdził np. z pendrive
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
potwierdzam najlepiej UDF 2.50
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
tak odtwarza w/w pliki z USB :-)
ale postanowiłem po 1,5roku przetestować nagrywarkę BD-R i archiwizować materiał Video i zwolnić miejsca na HDD dzięki za odp.
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
Od około pół roku leżą u mnie dwie oryginalne płyty DVD Video. Mam pytanie co i jak zrobić aby te dwie płyty DVD wrzucić na jedną BD-25 tak aby po wrzuceniu do stacjonarnego odtwarzacza BD startowały jak nagrana płyta w formacie BD Video.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Musiałbyś zrobić reautoring BD, łącząc te dwa DVD, a to nie takie proste. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
![]() |
Czy aby nagrac plyte BD-R, ktora jest juz gotowa kompilacja [tsmuxer] KONIECZNE jest imgburn i udf 2.5? Czy np. dvdfab lub ashampoo maja jakos automatyczne ustawianie tego udf?
Chodzi o to, czy ta sama technika nagrania jest aby dzialalo na stacjonanrym co ps3? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() |
Darmowe narzędzie - Handbrake.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2006
![]() |
Nagrałem film na blu-ray DL w 3D problem polega na tym że ca jkieś 10 minut,klatkuje i zacina sie na chwile,dzieje się tak tylko na ps3,płyty nie zacinają się na laptopie ani na odtwarzaczu blu-ray,leczy tam mogę oglądać tylko w 2D
zabezpieczenia płyty usunołem dvd fabem i poprzez zamontowanie obrazu płyty skopiowałem płytę w locie wcześniej przegrywając płyty nie działo się tak,a teraz nie wiem czy to wina aktualnie posiadanego dvd faba,że ps3 zacina przez usunięte zabezpieczenia czy to ogólnie wina ps3? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Mam uszkodzoną płytę Blu-Ray -w stacjonarce zawiesza się na menu- w komputerze odtwarza się koncert główny bez problemu.
Problem polega na zgraniu -Fab wywala błąd przy próbie zgrania przy wszystkich ustawieniach i zgrywaniu tylko koncertu! Czym i jak można to jeszcze ugryźć??
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.02.2006
![]() |
Czy ktoś potrafi wyjaśnić mi taką przypadłość? Mianowicie. Nagrałem pewien film na płytce Verbatim BDR-DL 50GB i film jest odtwarzany na wszystkich sprzętach nawet PS3 natomiast na sprzęcie Panasonic (sprawdzałem na dwóch różnych) niestety nie. Zna ktoś przyczynę takiej sytuacji?
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blu-ray, nagrywanie, nagrywanieblu-ray, poradnik blu-ray |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| podczas nagrywania plyt dvd nagrywarki sie wieszaja | tarnowitz | Napędy optyczne DVD | 28 | 27.05.2005 16:58 |
| "zawieszanie sie" procesu nagrywania | Mjoker | Napędy optyczne CD | 5 | 12.06.2004 14:42 |
| Pare pytan na temat plyt DVD i ich nagrywania | Radaar | Napędy optyczne DVD | 6 | 20.03.2004 18:10 |
| restart komputera podczas nagrywania plyt | MiNos | Napędy optyczne CD | 3 | 29.02.2004 01:51 |
| Frustrujacy problem nagrywania plyt pod W2K Proff. | mrdeath | Napędy optyczne CD | 2 | 26.02.2003 12:07 |