![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Poszukuje takiej nagrywarki...
Witam
Poszukuje nagrywarki BluRay obsługującej większość formatów płyt w tym BDXL 128GB. Zależy mi na technologi LightScribe. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ostatnimi modelami BD z LightScribe był Lite-on iHBS 212 (nie produkowany już ) i LG BH10LS30(również nie produkowany) oczywiście bez obsługi BDXL ![]() Najwięcej formatów płyt wspierają najnowsze modele ![]() LG BH16NS40/WH16NS40/BH16NS48 Pioneer BDR-209\S09 BD-R x16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
hmmm
Wielka szkoda, jak dla mnie ;/
Głupota lekka no ale cóż. W każdym razie najlepszym wyborem będzie chyba to co dawno już miałem na oku czyli LG BH16NS40 Kurcze szkoda, tylko, że na allegro te wersje bez opakowania czyli OEM chyba. Co oni z tym robią, opakowania i płytki dla siebie zagarniają czy jak to jest? Nie siedzę w tym temacie, ale to lekko nienormalne żeby na jednej aukcji w podobnej cenie była nagrywarka w foli i tyle, a na drugiej 10zł drożej już z kablami, programami i kartonem całym. tu? skroc.pl /lglglg Są też od 280, pomógłbyś mi wybrać? ![]() Cholera, szkoda, że nie będę mógł sobie na DVD nic "druknąć", taka fajna opcja, jakoś nigdy w życiu z niej nie korzystałem, a żałuję bo płytki z filmami byłyby teraz dużo ładniejsze hehe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zamaskowany
Cytat:
Ostanie BOX od LG z jakimi się spotkałem w tym napędzie są skromniejsze i zawierają oprogramowanie OEM PowerDVD10 lub coraz rzadziej OEM Media Suite 11,kabel SATA i adapter zasilania SATA i śrubki. W wersji OEM tylko nagrywarka w worku. Pytaj się przed zakupem sprzedawców co jest w zestawie bo LG zaczął oszczędzać i coraz mniej dodatków daje ![]() tui masz BOX na Allegro: http://allegro.pl/nowosc-najszybsza-...776593745.html Co do LightScribe kup sobie jakąś używkę LG lub Samsunga z LS za 10 zł i jazda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Cytat:
Ale co za problem kupic BD do nadruku i w drukarce plujce wydrukowac ladnie kolorowo na nosniku , stad zapewne lightscibe odchodzi bo technologia nadruku kolorowego na plytach wali drzwiami i oknami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Dzięki czary2mary.
Kto wie czy moja nagrywarka stara DVD nie ma tej opcji. Ok już wiem, nie ma : D Mam starego LiteOn'a DH-20A4P ![]() Chyba kupie tą wersję BOX, wolę już mieć wszystko w zestawie. Zapytałem jakie oprogramowanie jest dołączone i czekam. Chyba nic lepszego w tej cenie nie znajdę? Jest szybka, nagrywa M-Disc, Blu XXL-ki.... ![]() Nigdy nie interesowałem się takimi niby pierdołami jak lightscribe, ale teraz widzę jak zaje..fajnie mogły wyglądać moje wszystkie płytki heh. Misiozol w drukarce na nośniku? Nie za bardzo wiem o co chodzi, ale jak już mówiłem, nie interesowałem się nigdy tym tematem. Myślałem, że od tego jest specjalny laser i specjalna powierzchnią płyty? Przecież chyba nic się na płytkę nie nakleja ![]() Może chodzi o specjalne drukarki hmm? Edytowane: Sprzedawca pewien odpisał mi: " Jeśli chodzi o Lightscirbe, to od razu mogę Panu powiedzieć ***8211; żadna nagrywarka Blu-ray nie ma tej funkcji, technologia wymiera wraz z DVD. Pozdrawiam." O co w tym chodzi i czemu wymiera, nigdy nie zdążyłem nawet z tego skorzystać ; d Przecież fajnie w nagrywarce mieć bajer, który pozwoli bez zbędnych dupereli wypalić grafikę na nośniku. Chyba, że jakieś inne metody są teraz stosowane niż laser i spec. powierzchnia? Nie piszemy posta pod postem, do tego służy opcja edycji posta/grzeniu Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 13.12.2013 o godz. 18:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Na dzien dzisiejszy kazda drukarka ze srednio niskiej polki i w gore posiada mozliwosc nadruku na plytach printable
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Hmmm rozumem, ale czy nie lepiej zamiast dodatkowego kloca w postaci drukarki, mieć to wbudowane w napęd?
Rozumiem, że drukarki laserowe? Może jakaś różnica w jakości jest? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.07.2005
![]() |
No właśnie nie laserowe, a atramentowe - niby w jaki sposób laserem wypaliłbyś kolorowy wzór?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zamaskowany
Drukowanie na płytach do tego przeznaczonych(Printable)
![]() ![]() ![]() np.. http://www.sklep.platinet.pl/FOTO_PL...10298,%29.aspx Drukarka praktycznie każda atramentowa z minimum średniej półki . np. http://canon.strefamarek.allegro.pl/...ma-mg5350.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() |
Cytat:
Dzięki "stary" zielony w temacie byłem strasznie ![]() Sprzedawca coś nie odpowiada na pytanie jakie oprogramowanie dołączone do tego BOXA od LG, ale najwyżej i tak kupię. NA razie czekam drugi dzień na odp. biorę też pod uwagę, że jest weekend ![]() PS. Niezłe gówno mam, a nie drukarkę z tego co widzę, za przeproszeniem, ale tu się chyba nie dowiem na tym forum za wiele jaką drukarkę kiedyś wybrać? Dużo tuszu pożera taki nadruk czy "normalnie"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Proste drukarke najlepiej kupywac z glowica drukujaca ktora nie ma jej zintegrowanych z tonerami oraz w ktorej sie da zainstalowac CISS a reszta do wyboru oraz w/g portwela
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
" Witam.
W skład oprogramowania wchodzi: CyberLink PowerDVD BD CyberLink Power2Go CyberLink PowerProducer CyberLink MediaShow CyberLink Media Espresso CyberLink PowerBackup User Manual Pozdrawiam Com-Tel " Wszystko ok? ![]() Misiozol, wezmę sobie do głowy to co piszesz. Szkoda tylko, że nie wyjaśniasz, bo to czym najmniej się interesuje to drukarki i mimo, że nie raz kompy składałem to sfera drukarek jest dla mnie czarną magią ![]() Po prostu fajnie by było jak byś wyjaśnił, bo to troszkę tak jak byś po japońsku pisał (te skróty dla mnie). Dzięki jednak, że i tak się wypowiadasz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nie widać nagrywarki w niektórych programach | Janek55 | Napędy optyczne CD | 4 | 03.01.2005 15:29 |
Problem z wykryciem nagrywarki Nec ND-3500 | WILI_ | Napędy optyczne CD | 2 | 28.12.2004 12:33 |
Proszę o opinie na temat nagrywarki Asus DRW-1604P | Andrzej Nie | Napędy optyczne DVD | 1 | 07.10.2004 23:05 |
Nagrywarki DVD a zabezpieczenia | czero | Napędy optyczne DVD | 2 | 01.10.2004 16:23 |
POSZUKUJE BIOS 1.01 DO NAGRYWARKI LG 32X | sawcz | Napędy optyczne CD | 0 | 04.06.2002 20:31 |