![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt Blu-ray, HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DL BR-R czy DVD R ?
jak DVD+R DL tylko Verbatim BD-R DL nie wypalałem i nie mam żadnej więc się nie wypowiem co do panasonica BD-R 6x 25GB może nie szoku ale jakość jest na dzień dzisiejszy bezkompromisowa nie ma innego nośnika który by choć trochę zbliżył się jakościowo
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 21.02.2014
Mój będzie już ze 4 letni koncert na BD-R DL Verbatim Printable (dałem za nią wtedy koło 50 zł w detalu) do dziś śmiga w stacjonarkach u Sony/Panasonic oraz w PC, a innych DL nie posiadam (co prawda kupiłem od Czary2mary Verbatim i Panasonic BD-R DL, ale jeszcze nie miałem okazji nic na nie wypalić)
![]() W wolnej chwili jak płytka do mnie wróci zrobię test
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a w tej cenie nie lepiej kupić nagrywarkę 5,25", obudowę?
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
to drugie. Tylko może być problem z działaniem... nie może być zbyt pięknie...
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
Zlotowicz
@Lolek7825
Moim zdaniem sprawy mają się tak nagrywanie BD-R DL to narazie nowość dla każdego z nas mało kto ma zapotrzebowanie na takie coś. Ja sam nagrałem pierwsze płyty BD-R po 2latach od czasu jak maiłem nagrywarkę w kompie. jak pisał @Arepo ta nagrywarka nie jest za wysokich lotów ale na BD-R Panasonic 6x nagrywa dobrze jak nagra BD-R DL będziesz pierwszy który to zrobi i podzieli się opinią. co do twoich problemów z kompem system świeży czy sterowniki wgrane chipset itp. sprawdź wydajność dysku z laptopa jak i tego podpiętego do USB np. programem HD Tune czy dysk wyrabia nagrywanie BDR przy 4x to transfer 18mb/s czyli 70% mocy USB2.0 a to dość spore obciążenie dla twojego Della z C2D. wystarczy że będziesz coś w tle robił www itp. a wtedy transfer zwalnia i temu nagrywałeś płyty tak długo. tak wygląda u mnie Hitachi 320gb w obudowie Natec USB3.0 podpięta do USB2.0 ![]() do dobrego nagrywania to wydaje mi się BDR-X09T http://www.morele.net/naped-pioneer-...r-x09t-751830/ a tu trzeba by było zapytać @czary@mary czy to to samo co seria BDR 209
Every wish is only a journey away... Ostatnio zmieniany przez seku : 05.01.2016 o godz. 17:39 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
BDR-X09T - tak siedzi tam jakiś model BDR-209M z zależności od regionu...
http://www.techbang.com/posts/22390-...y-of-16x-speed http://www.techbang.com/posts/22390-...y-of-16x-speed |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() |
Cytat:
No cóż. Musze sie za tym pionierem rozejrzeć @Seku, stery zawsze wgrywam chyba ze winda nie chce. Generalnie jak nagrywam to sie na tableta przesiadam zeby nie przeszkadzać wypalaniu (kiedyś jak miałem pierwsze CD-R JVC bez buffer underrun który nagrywał tylko 2x były gazety.... Hihi.... Matko kiedy to było.... Sorry za offtop) I dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zamaskowany
Cytat:
Asus Impresario SBW-S1 PRO - to absolutna nowość\piękność \uniwersalny sprzęt może służyć jako zewnętrzny napęd \ jak również jako kino\ player itp itd....Szczerze nie wiem co w środku siedzi ani jak to się sprawuje ale wiem że jest piękny....jak na nagrywarkę ![]() PS . I na pewno dla @MAX-a się spodoba ![]() https://www.asus.com/pl/Optical-Driv...sarioSBWS1PRO/ Na pewno Pioneer BDR-X09T to sprawdzony sprzęt i model ....
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() |
Verbatim 50GB BD-R DL
Właśnie nagrałem na tym slimie SE-506CB płytki Verbatim 50GB BD-R DL z Mitsubishi Magaku Media Japonia. Nagrywałem z prędkością x4 i testowałem też x4. Proszę ekspertów o opinię.
![]()
Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 12.01.2016 o godz. 08:57 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zamaskowany
Całkiem dobrze..
biorąc pod uwagę że to model nagrywarki BluRay slim to nawet bardzo dobrze....
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Tak dobrego wyniku można się było spodziewać bo to MEIT02 czyli fabryka Panasonic.
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Zachęcony bardzo dobrym wynikiem płytki BD-R DL kolegi z posta powyżej, postanowiłem zaryzykować i sprawdzić jedną płytkę 50GB Panasonic***8217;a.
![]() Niestety u mnie tak dobrego wyniku już nie ma, choć płyta działa prawidłowo i jak na DL wyszło zupełnie OK.
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() |
Cytat:
Myślę że lepiej na tych plytkach Verbatim BD-R DL 50GB to już nie bedzie ![]()
Ostatnio zmieniany przez seku : 26.04.2017 o godz. 08:15 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderator
Zlotowicz
nikt tu cie nie zmusi do kupienia tego czy tamtego tylko wyrazi swoja opinie Sam nie wypaliłem żadnej BD-R DL chłopaki pojedyncze sztuki wiec ciężko coś powiedzieć na stacjonarnych nagrywarkach tj. PC 5,25"
na pewno staramy się doradzić najlepiej ale każdy ma prawo nagrywać na czym chce :-) nowa seria Pioneera 209 to świetny sprzęt i on ma największe prawdopodobieństwo dobrze nagranych płyt nie zawsze dobra nagrywarka + kiepskie płyty to dobry wynik. zobacz dział nośniki. p.s. dobry offtop zawsze jest mile widziany tez pamiętam czasy x2 Mitsumi za czasów Liceum nagrywałem wtedy cała noc z Tatą na zmianę zmienialiśmy płyty :-) co aby do rana się wyrobić :-) z zamówieniami
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Dziwny problemem z HUBem USB, Vistą i urządzeniami po odłączeniu HUBa | Smartek | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 10.08.2009 17:22 |
| Mobo Intel -szybkość transferu USB do różnych urządzeń zewnętrznych - dobra, czy nie? | joujoujou | Off topic | 2 | 18.05.2007 15:35 |
| Windows na dysku USB | mikas | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 3 | 25.01.2007 00:16 |
| USB 1.1 (komp) vs 2.0 (nagrywarka) | assim | Napędy optyczne CD | 2 | 21.08.2004 11:17 |
| USB 2.0 pod Win 98SE | Verdorn | Off topic | 2 | 27.11.2003 18:13 |