![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 26.12.2003
![]() |
Wiesz ja też gram dlugo może nie aż tyle ale myślę że od 15 lat tyle że zaczynałem od commodore, myślę że nie będzie to tak zauważalne, a w guitar hero raczej nie będę grał a już na pewno nie na najwyższym poziomie. czyli rozumiem że grałeś na b650 i jest to zauważalne tak?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla mnie tak. Choc tak jak mowie - nikt z moich znajomych tego nie widzi. Tyle ze oni graja okazyjnie.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 26.12.2003
![]() |
nic wezmę go potestuje 2tyg ostro jak nie będzie pasować to zwrócę i wezmę sony w5500.
dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Chipie zachwycają się telewizorem Sony kdl-40we5. Tani nie jest, ale na internecie też nieźle oceniany:
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...40in-LCD-TV/p1 Rzeczywiście ta seria taka dobra jest?
|
|
|
#5 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Ja mam podobny o tym samym typie matrycy z serii E KDL-46EX1 +bezprzewodowa jednostka sygnałowa BRAVIA 1080 Wireless umożliwiająca podłączenie wszystkiego również HD bez przewodów w promieniu ok.20m.
Jak najbardziej polecam-obraz HD jest super jak i DVD też niezłe na gorszym sygnale wiadomo rewelacji nie ma.Bardzo duże możliwości zmiany ,konfiguracji obrazu.Do końca roku 5lat gwarancji +Sony za darmo daje wieszak na ścianie +montaż . |
|
|
|
|
|
#6 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Zdarzy mi się kupić "raz na rok" "Komputer Świat". Jechałem akurat pociągiem i postanowiłem sobie poczytać.
Akurat testowali 32 calowe LCD w którym to zestawieniu znalazł się Samsung, którego planuje kupić (LE32B651) Telewizor zajął 1 miejsce w teście. Nie zaskoczyło mnie to bo wiem, że to dobry tv, utwierdziło mnie to tylko w takowym przekonaniu ![]() Ale co mnie OGROMNIE zaskoczyło to żenujące kąty widzenia. Aż nie chcę mi się wierzyć, że w takim telewizorze są one tak słabe. Telewizor będzie mi służył jako urządzenie podglądowe, będzie wisiał na ścianie w małym pokoju i przyznaje szczerze, że w takim wypadku kąty widzenia są dla mnie ważne. Co Wy na to? Czy to nie jest przesadzone? Zamieszczam stronę z gazety (na drugiej są jeszcze 2 telewizory).
|
|
|
#7 | |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
. Nigdy nie zwróciłem uwagi, że z obrazem dzieje się coś niedobrego siedząc nawet bardzo z boku (mówię o moim LE32B530, nie sądzę aby w wyższym modelu było gorzej). Jakby wyblaknięcie kolorów widać z naprawdę ekstremalnych kątów, z miejsc w których nigdy się praktycznie nie ogląda. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko plazma... Panasonica.
Mam 42" i za żadne skarby na LCD nie zamienię...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
a ja zawsze proponuje samemu zobaczyc na zywo w sklepie
ja np nigdy plazmy nie kupie, bo mi migocze sa ludzie, ktorzy nigdy nie kupia lcd bo smuza a ja nie widze smuzenia, a niektorzy nie widza migotania plazmy katy trzeba tez samemu zobaczyc |
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
100 Hz załatwia sprawę Cytat:
telewizor całkiem udany(bajerami na pewno wygrywa) ale są lepsze jak dla mnie (pod względem odbioru obrazu) Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 29.12.2009 o godz. 10:32 |
||
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Author
Zlotowicz
Cytat:
zalatwialo na CRT ale na plazmie to porazka dla mnie zreszta qwlasnie dlatego wiekszosc dem na plazmy jest ciemnych, a na LCD jasrawych - bo plazmy daja d. przy wyswietlaniu jasnych kolorow (migocza - jedni to widza, innych boli glowa, innym to nie przeszkadza) a LCD nie odda nigdy czerni (tu dopiero dynamiczne podswietlanie ma to zmienic - lepiej lub gorzej zaleznie od implementacji)
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 29.12.2009 o godz. 10:31 |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
Mam porównanie tego zwycięzcy komputer świata (sam le32b650) do plazmy (lg 42pq200r) jeśli chodzi o tv kablową i dvd (komp i HD nie było jeszcze okazji) - czyli to co najczęściej jest oglądane przez przeciętnego odbiorcę i... nie ma niespodzianki lcd się chowa, jest po prostu mierny
najbardziej mnie drażni w samie słaba jakość obrazu SD, ziarnistość obrazu, przerysowane kontury "przeostrzone" po prostu, o czerni i jej odcieniach nie wspominając. Dla mnie to dyskwalifikacja tego samsunga jak i lcd. Sam dobrze wypada jako monitor zapewne i przy oglądaniu kreskówek typu shrek itp ![]() Prawda - le32b650 bajerów trochę ma ale sporo dla mnie zbędnych... Jako stricte_telewizor wypada blado. Mnie plazma nie miga (nie spotkałem jeszcze osobnika, który by miał taką przypadłość... chyba rzadki przypadek...), podczas jej oglądania moje oczy odpoczywają od komputerowego lcd. Ogólnie dziwię się , że ktoś jeszcze kupuje elcedeki jako tv.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Author
Zlotowicz
Cytat:
NIEKTORZY LUDZIA WIDZA MIGOTANIE PLAZMY, INNI NIE sa tez stany posrednie - czyli nie widzi migotania, ale lep nap... po paru godzinach po prostu kazdy ma inny wzrok - jeden lepszy, inny gorszy nie jest to zaden zarzut czy nasmiewanie sie - po prostu tak jest |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja mam ustawiony tryb 'kinowy' w plaźmie - oszczędza energię, jasność jest mniejsza nie widać 'migania' ale obraz i tak jest rewelacyjny. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
@mensir - nimal ma racje. Kazdy ma swoje osobiste odczucia. Mnie osobiscie od plazmy zaczynaja bolec oczy po godzinie. Nie wiem czy bylo 100Hz na tej na ktorej gralem (spytajcie Demka), ale uznalem to za wystarczajacy powod by zrezygnowac z zakupu plazmy. Na moim LCD najdluzej gralem jak na razie 11 godzin - ani pol zmeczenia :-)!
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 13:14 |
| jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 09:38 |
| Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 13:47 |
| LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 10:41 |
| Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |