![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Ludzie ludzie a ca sadzicie o tych LEDowskich TV. bo juz wczesniej pytalem. CZy na nich o czym tu piszecie te migotanie czy smuzenie tez wystepuje czy wybor LED rozwiewa te oba problemy ?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Oprócz lepszej czerni to pozostałe wady LCD powinien mieć... IMHO LCD tylko i wyłącznie do sygnału HD. Plazma z SD o wiele lepiej sobie radzi. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sa chlubne wyjaki, czyli LCD z dobrymi upscalerami
w zasadzie dwa - Toshiba Regza cos tam cos tam z wbudowanym cellem z ps3 (chyab dwa modele, moze wiecej) niestety w PL brak oficjalnego importu, z nieoficjalnego bardzo drogie byly, pozostawalo sprowadzac prywatnie (co sie bardzo oplacalo) np z UK nie interesowalem sie sprawa juz jakis czas, wiec nie pomne ani modeli ani cen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wracając do tak zachwalanej serii B650
np.40" są produkowane na 4 rożnych matrycach w tym tylko 1 to oryginalna Samsunga praktycznie nie osiągalna ... wiec jak to się mówi papier przyjmie wszystko(testy) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Tak w temacie...
Opublikowano wymogi dla odbiorników TV cyfrowej Skan: http://infor.pl/skany/spis.php?rodza...=1742&str=0001 Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 29.12.2009 o godz. 22:00 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Plazma zawsze w pewnym sensie będzie migać. Jak dacie oczo***ną jasność/kontrast/kolory to migotanie będzie widoczne.
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Kris : 29.12.2009 o godz. 22:29 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
zaraz ide do sklepu zobaczyc te telewizory.
To w takim razie jak o tym Samsungu wypowiadacie się "różnie" to powiedzcie na jakie modele warto zwrócić uwagę?
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam ponownie !
Po ponad pól roku znów wraca temat zakupu TV LCD ... męczę się jakoś z tym moim starym Goldstarem CRT, ale ostatnio polega to głównie na tym, że ... nie oglądam TV ... był nawet w naprawie ale tylko niektóre usterki się dało usunąć - facet co naprawiał stwierdził, że TV jest wyeksploatowany i ma same zimne luty ..cóż 18 lat już ma ... teoretycznie może i dało by go jeszcze porządnie naprawić ale jak mam pakować w niego kasę ... sam już nie wiem ... I teraz kwestia ew. zakupu TV LCD - trochę poczytałem, pooglądałem w necie - i wybrałem takie dwa modele 19 LCD (większy nie może być - nie zmieści się - zresztą mam teraz CRT 14 więc 19 LCD będzie chyba wielkościowo dobrym "odpowiednikiem"): LG - LCD 19LH2000 - o tym modelu już kiedyś wspominałem - znalazłem kilka niezłych opinii ... choć trochę mało aby były obiektywne ... jego dane to: http://www.oleole.pl/telewizory-led-...tml#content_2c Zainteresował mnie też taki SONY - KDL-19L4000: http://www.video-top.pl/index.php?mo...&pid=996#tab-3 Krótkie porównanie: LG: + chyba nowszy technologicznie model + MPEG4 + czas reakcji 5 ms + mniejsze zużycie energii + cena niższa o prawie 200 zł - mniejsza moc głośników bo 3 W+ 3W - tylko 2 lata gwarancji SONY: + marka SONY + większa moc głośników bo 5W+5 W + 5 lat gwarancji - MPEG2 - czas reakcji 8 ms - starszy model chyba wyprzedawany (dlatego chyba niecałe 1000 zł) - cena około 200 zł wyższa niż LG Dodam jeszcze - TV będzie współpracował z analogową kablówką (może później także z DVD ale to uboczne zastosowanie) Co byście z tych dwóch wybrali ? Pozdrawiam ! Ostatnio zmieniany przez ro29 : 04.02.2010 o godz. 23:41 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Jeżeli ma współpracować z analogiem, to bierz model, który lepiej wykonuje upscaling analogowego obrazu.. Posiadam KDL-37S5600 który radzi sobie z tym znakomicie.
LG wygląda tu lepiej, ale go sprawdź przed zakupem, a najlepiej porównaj nie tylko parametrami na papierze ale w praktyce.
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o producentów LCD-ków to uważam że stawka jest wyrównana. No... może Samsung nieznacznie przewodzi stawce (duża możliwość opcji korekcji obrazu). Inna sytuacja jest w plazmach, gdzie zdecydowanie najlepsze (ale i najdroższe) telewizory produkuje Pioneer.
No ale wracajmy do tematu. Gdybym ja miał wybrać, to zdecydowałbym się jednak na LG. Choćby z jednej prostej przyczyny. Jeśli telewizor ma służyć dłuższy czas, to warto pomyśleć o cyfrowej telewizji naziemnej, która będzie nadawana w standardzie MPEG-4. Taki dekoder posiada właśnie LG. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
Masz rację ... też ten MPEG4 powoduje, że składaniam się ku temu LG ... tylko taka jedna kwestia mnie zastanawia - czy mając kablówkę to mi się w najbliższych latach przyda ? Bo jakoś wątpię abym na zwykłej pokojowej antenie (bo za oknem żadnej nie będę montował) z tej naziemnej cyfrówki uzyskał lepszy obraz niz z analogowej kablówki ? A po drugie - w tej naziemnej będzie kilka kanałów ... coś wątpię aby poza ew. testami pojawiły się jakieś takie, których nie mam w pakiecie pośrednim kablówki ? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zawsze obraz cyfrowy będzie lepszy niż analogowy
A poza tym nigdy nic nie wiadomo, co kiedyś może Ci się przydać. Teraz korzystasz z kablówki ale możesz przecież zmienić zdanie lub inne przyczyny skłonią Cię do podłączenia anteny naziemnej. Jak już kupować to wybrać model lepszy, przyszłościowy.
|
|
|
|
|
|
#13 | |||
|
Guru
![]() |
Cytat:
to raczej myślenie o TV na 10 czy 15 lat może niestety się nie sprawdzić ... Cytat:
i tym podobne ...Oczywiście są TV dobre, przeciętne i kiepskie ... ale opinia typu LG to złom to raczej mało wnosi konkretów - może masz na to dowody, porównania, wyniki fachowych testów ? Jak ponad 18 lat temu dostałem w prezencie TV 14 cali Goldstar to też koledzy się śmiali, że to badziewna marka - i owszem swoje małe wady miał ... ale przez ponad 15 czy nawet 16 lal bez żadnej naprawy ... a nie jeden lepszy TV już w tym czasie przeszedł ich kilka ... OCZYWIŚCIE - ja nie porównuję dziś Goldstara do LG (choć to przecież ta sama firma) bo czasy się niestety zmieniły .... trwałość 90 % sprzętu jest niższa albo nawet dużo niższa niż kiedyś ... ale nie bądźmy śmieszni i nie rzucajmy takich dziecięcych opinii ![]() A Sony - owszem - nadal uważam tą markę za jedną z lepszych - ale wiadomo przecież, że to nie ta Sony co kiedyś ... gdyby ten Sony co podawałem miał MPEG4 i czas reakcji 5 ms a nie 8 to bym go brał bez zastanowienia ... Cytat:
![]() Niestety nie mam możliwości pojechać aktualnie do sklepów, nawet jakbym się wstrzymał z zakupem to takie porównywanie w sklepach to jak dla mnie to g... warte - nie znam sklepu gdzie znajdziesz wszystkie albo nawet większość modeli zwłaszcza tych 19 calowych ... po drugie w sklepie masz inne oświetlenie, TV stoi na innej wysokości niż będzie stał w domu, masz inny sygnał ... nie wiesz jakie ma ustawienia, masz duże pomieszczenie więc dźwięk sie inaczej rozchodzi ... ja tam w sklepie takiej rzeczy jak TV wybrać na podstawie porównania nie potrafiłbym ![]() Mam jeszcze takie konkretne pytanie - według mnie różnica w czasie odświeżania pomiędzy 8 ms a 5 ms będzie chyba zauważalna - a według Was ? Pozdrawiam i liczę na jeszcze jakieś rady - ja wiem, wiem - że jakbym pytał o TV 32-37-42 cale to by się znaleźli użytkownicy konkretnych marek modeli ... ale cóż ... mam "niepopularne" wymagania
|
|||
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Cytat:
W praktyce z mojego punktu widzenia jest tylko dwóch producentów popularnych tv których warto rozważać: Sony i Sharp. Żaden Samsung nie dorównuje im jakością obrazu. A LG to złom. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
przyłączam się do opinii .... Sony te z niskiej półki [modelowej] tez badziew ...brał bym też pod uwagę Toshibe i JVC |
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Która konsole, jaki model itp... [?] | Mlody-San | Hardware | 98 | 22.01.2006 13:14 |
| jaki program uzywa portu 7200? | -Sid-The-Rat=> | Off topic | 5 | 30.01.2003 09:38 |
| Jaki Ups wybrać? | AS_Wywiadu | Off topic | 20 | 14.11.2002 13:47 |
| LAN w budynku. Jaki osprzęt ? | +++LeWaP+++ | Off topic | 18 | 29.10.2002 10:41 |
| Jaki kodek???? | Skoczy | DivX, Xvid, Matroska i inne | 4 | 02.08.2002 11:33 |