![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2009
![]() |
nagrywarka Panasonic DMR-EH57 - problemy
siema wszystkim! Niedawno kupiłem nagrywarke Panasonic DMR-EH57 i mam następujący problem - otóż, po pierwsze nie można kopiować zawartości płyt na dysk twardy nagrywarki, nie są to filmy z wypożyczalni czy też świeżo zakupione w sklepie, ktore mogą być jakos zabezpieczone,ale zwyczajne filmy w formacie divx, ktore nagralem na kompie. Po drugie nagrywarka nie chce czytac płyt DVD +RW mimo, ze w instrukcji pisze,iz mozna takie plyty odtwarzac. W przypadku wlozenia plyty pisze,ze dysk jest niekompatybilny. Po trzecie nie da sie nagrywac z twardego dysku nagrywarki na płyty dwuwarstwowe 8,5 giga DVD +R DL. Gdy probuje to zrobic kaza mi formatowac pusta plytke, po takim formatowaniu okazuje sie bezuzyteczna ( na kompie pisza,ze jest uszkodzona). Wszystko to wydaje mi sie bardzo dziwne,moze ktorys z Was miał podobne problemy i jakos sobie poradzil. Na razie jedynym rozsadnym wyjsciem wydaje mi sie zaniesienie nagrywarki gosciom z mediamarkt, bo tam ja kupilem. moze jest po prostu jakas *******. pozdrawiam i czekam na jakies sugestie.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za odp.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O, to może ja, tak ogólnie....
Cytat:
O, i tu poczułem się urażony tym uogólnieniem. Dlatego wyjaśniam, że wiem jak np. przyrządzić golonkę w sosie piwnym, rozebrać i co ważniejsze, złożyć parę urządzeń, a żeby było coś bardziej w temacie forum, wiem więcej niż mniej o budowie, programowaniu i działaniu DVD-Video. I nie uważam, że jest to gówno... A że przy okazji nie mam DMR-EH57 i przypadkiem nie pracuję w serwisie Panasonic Polska - to się dotąd nie odzywałem. Podejrzewam, że inni z tego samego powodu. Zauważ, że jest to serwis ogólny, a nie specjalizujący się i sponsorowany przez Panasonica. To co można doradzić (jeśli nie pojawi się tu ktoś z takim sprzętem): - oczywiście na początek RTFMF, - kontakt z serwisem Panasonica, który powinien rozwiać większość, jeśli nie wszystkie wątpliwości lub - zwrot sprzętu do MM. Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiedz mi tylko czy ogólnie rzecz biorąc nagrywarki posiadają funkcję zgrywania danych z płyt DVD na dysk twardy nagrywarki, bo wydaje mi się dziwne, że taka funkcja nie działa, bądź jej w ogóle nie ma. Nawet programów, które nagrałem z TV na dysk twardy i później skopiowałem na płytę DVD, nie da się powtórnie zgrać z owej płyty na dysk twardy. Nie chodzi już teraz o ten konkretny model, ale o nagrywarki w ogóle. A za to gówno przepraszam, chciałem rozbudzić dyskusję ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Instrukcja obsługi - czytać Ci się nie chce, a chcesz żeby mi się chciało sprawdzić i Ci opisać?
![]() |
#6 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam nie wiem: masz w instrukcji obsługi na stronie 47 tabelkę z której wynika, że można w trybie zaawansowanego kopiowania. Warto też zerknąć na stronę 49. Na stronie 51 czytamy:
Cytat:
Aha... RTFMF to taki akronim... Read the fu..ing manual (first) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dziękuje bardzo! Naprawdę nieoceniona pomoc! A pan oddwor niech się tak nie denerwuje, bo to piękności szkodzi ( że też chciało się panu w ogóle posta napisać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2009
![]() |
Można kopiować z DVD na HD bez problemu (ja mam DMR-EH50). Problemem jest tylko to w jaki sposób jak jest ta płyta kopiowana: nie otrzymasz kopii jak w oryginale (menu i inne pierdołki) tylko to co widzisz na ekranie, czyli jak masz np. płytę z gazety, to kopię bedziesz mieć z wszystkimi przydatkami czyli reklamy, opisy etc. Nie da się tego wyciąć. Chyba że później edytując plik na HD. Ale mnu nie masz.
To tyle ode mnie co wiem. -- EDIT -- Ooops.... widzę ze posta był stary... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie martw sie, 3 miesiące to jeszcze nie nekromancja, a "odświeżenie tematu"
![]() Znane są przypadki odkopywania tematów z 2002 roku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
nagrywarka - problemy | beata | Napędy optyczne CD | 14 | 18.02.2003 22:36 |
Problemy z CdClone z nagrywarka TEAC | Cin | Napędy optyczne CD | 0 | 10.11.2002 23:34 |
Problemy z nagrywarka NEC***39;a NR-7800B | VooDz | Napędy optyczne CD | 4 | 13.03.2002 01:21 |
Problemy z nagrywarka TDK CyClone 24x/10x/40x | jabadu | Napędy optyczne CD | 0 | 27.10.2001 00:32 |
Problemy z nagrywarka Yamaha 4416S - bledy po nagraniu plyty | OBcY | Napędy optyczne CD | 0 | 25.03.2001 12:36 |