![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Odtwarzacz Blu-ray i problem z napisami.
Philips BDP3280. Do wczoraj działał normalnie, dzisiaj od rana męczę się z napisami. Po prostu albo ich nie widzi, albo czyta pierwszą linijkę i tak mu zostaje do końca filmu. Próbowałem wszelakie konwersje (txt, srt) zmieniałem kodowanie (ANSI, UTF, Unicode) i nadal nic.
Wszystko zaczęło się od tego, że przestał czytać polskie znaki. No i potem się posypało. Jedyne co zrobiłem w tym czasie to zainstalowałem Win 8. Czy może to mieć jakiś związek ? Czy przypadkiem Win 8 nie pozmieniał czegoś w systemie plików ? Na komputerowych playerach działa wszystko normalnie.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Mam najnowszy, a niestety nie mogę go wgrać raz jeszcze. Odtwarzacz przyjmuje tylko "nowsze". Już sprawdzałem.
Edit: Filmy na płycie z napisami która była nagrana na Win 7 działają normalnie. Śmierdząca sprawa. Chyba że ten nowy "NapiProjekt" jest tak do dupy że masakra.
![]() |
#4 |
Zamaskowany
Oficjalnie NapiProjekt nie ma wsparcia dla Windows 8 a jedynie na Windows NT / 2000 / XP / Vista / 7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Znaczy normalnie napisy pobiera, i działają na komputerze. Natomiast na stacjonarnym albo się zawieszają, albo ich nie widzi. Sprawdzałem 3 wersje "NapiProjekt" i na każdej mam tak samo.
Nie pozostaje mi nic innego jak obwiniać integrację systemu Win 8 z plikami.
![]() |
#6 |
Zamaskowany
Będę miał chwilę to sprawdzę na moim W8 i napisy z Napi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sieciowe tez sie starzeja - chyba ze zbudujesz sobie jakies media centre ale to juz tez spory wydatek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zamaskowany
![]() ![]() ![]() ![]() Tak teoretycznie Napi powinno być ustawione do odtwarzaczy ale ......jak brak napisów to pobiera co ma pod ręką -U mnie na dwa jakieś losowe filmy napisy pod Win 8 pobrane i na pendrivie działają na Pioneer BDP 140 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Napisałem już w tej sprawie do "napiprojekt". Mają dać odpowiedź. Sami się zaoferowali.
Napisy pobrane ze starej wersji działają. Zainstalowałem starą na Win 8 - ta sama lipa. Jedne chodzą, inne nie. System kodowania zmieniałem, i nic. Zobaczymy co napiszą. Edit: Myślałem na Pionkiem 140 przed zakupem Philipsa, lecz z testów wynika że Pionek ma słabe filtry obrazu. Nie potrafi tak ładnie przekazać materiału video jak Philips. Za to lepiej gra. Akurat w tym przypadku dźwięk mnie nie do końca interesuje. Pioneer 150 ma tą samą przypadłość. Słabsze filtry video dają o sobie znać na tle konkurencji. Philips tutaj ma więcej do powiedzenia.
pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez rcobex : 02.08.2013 o godz. 23:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
rozwiązaniem jest nie korzystać z napiprojekt, są przecież inne lepsze serwisy z napisami no ale nie tak wygodne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Roman Barbarzyńca
![]() ![]() ![]() |
Sprawa trochę się wyjaśniła. Inne pliki "mkv" śmigają, po prostu coś się poknociło z formatem filmu prawdopodobnie. Na dzień dzisiejszy wszystko gra i buczy.
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z napisami...pomocy!!! | thomson315 | High Definition | 1 | 10.08.2013 22:43 |
problem z umieszczeniem obrazu blu ray na nośniku cd | Hektor666 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 3 | 26.11.2011 14:05 |
głośniki z kina domowego z dvd do odtwarzacza Blu Ray | serious | Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) | 4 | 19.03.2011 20:23 |
problem z napisami w Scenariscie ?? | jp44 | DVD-Video | 4 | 22.03.2006 21:07 |