Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Odtwarzacz DVD stacjonarny - pomoc w wyborze (https://forum.cdrinfo.pl/f108/odtwarzacz-dvd-stacjonarny-pomoc-wyborze-71087/)

mensir67pl 27.11.2007 20:58

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez seku (Post 864296)
@mensir67pl

hmm.... ja bym wpierw zapoznał sie z tym potem wysuwał wnioski

http://www.pioneer.pl/pl/products/42.../overview.html

jest kilka różnic

więcej wyjść np. 400 brak optyka

i z tego co wiem 600 jest oparta na innym chipsecie ale narazie szukam info. na ten temat

i to prawda cena bo za 600 można kopić kilak EMPERORÓW :D

to juz lepie bylo zapodac http://www.pioneer.pl/pl/product_compare.jsp

wy/optyk to szczegól -- wrecz drobiazg ( dla większosci)

szukaj szukaj ...na jakim chipie

dv-400 ma MediaTek 1389FE

Załącznik 43769

Dorian 27.11.2007 21:51

Cytat:

Napisany przez seku (Post 864232)
hmm.. mam dv-600 i menu jest takie jak powinno nic dodać nic ująć odtwarza wszelakiego typu napisy.txt.sub. itp.
to fakt ciut małe nie ma tylu możliwości ich korygowania (kolor,wielkość, pozycja

W jaki sposób? Masz wgrane to FW beta co na forum z modowanymi firmware do Pionków się znajduje? Nie miałem na myśli menu ustawień lecz menu, które wywołuje się po włożeniu płyty - to jakby 1/3 tego co widzę na Fergusonie .Wszystko max ściśnięte,że nie wiadomo co jest co ...
Jeśli chodzą txt to proszę o receptę,bo na teścia 600tce nijak nie działają.

adbok

Jeśli chodzi o USB to rzeczywiście przycinają się na wolniejszych pendrive'ach ... jeśli zainwestuje się w coś szybszego to to 1.1 pociągnie - czasem gdy akcja żywsza to się przytnie, ale nadgoni. Jednak ja i tak wszystko w z płyt oglądam, a pendrive tylko sprawdziłem, czy gniazdo działa. Nie używam gniazda USB w tym odtwarzaczu.

adbok 28.11.2007 14:35

Cytat:

Napisany przez Dorian (Post 864321)
W jaki sposób? Masz wgrane to FW beta co na forum z modowanymi firmware do Pionków się znajduje? Nie miałem na myśli menu ustawień lecz menu, które wywołuje się po włożeniu płyty - to jakby 1/3 tego co widzę na Fergusonie .Wszystko max ściśnięte,że nie wiadomo co jest co ...

adbok

Jeśli chodzi o USB to rzeczywiście przycinają się na wolniejszych pendrive'ach ... jeśli zainwestuje się w coś szybszego to to 1.1 pociągnie - czasem gdy akcja żywsza to się przytnie, ale nadgoni. Jednak ja i tak wszystko w z płyt oglądam, a pendrive tylko sprawdziłem, czy gniazdo działa. Nie używam gniazda USB w tym odtwarzaczu.

kurde ;/ wlasnie o to chodzi ze 80% filmow szlo by przez takiego pendrive http://www.allegro.pl/item269718424_...a_wysylka.html
Tylko dlatego ze siostra w domu nie ma nagrywarki dvd :(
to sprawa sie komplikuje ;/ ;(

seku 29.11.2007 13:03

Cytat:

Napisany przez Dorian (Post 864321)

pobierz ta caly FW wersji beta nagraj na CD i nazwij plytke PIONEER

powlozeniu zatwierdz ENTER i czekaj u mnie to trwalo ponad 3 min. jak wyjedzie szflada wyjmij plytke i nadal czekaj

1. menu jest po polsku
2. sa polskie czcianki
3. wyswietla*.txt

jak ty juz wczesniej powiedziales menu jest ubogie ale jest bardzo przejrzyste
co do napisow trzeba je po zaladowaniu filmu wlaczyc z pilota "sub"

nie koniecznie nazwa pliku i filmu z napisami musi byc taka sama

Dorian 30.11.2007 09:35

Dziękuję za receptę :)

esem 30.11.2007 19:21

A jam mam dwie Manty:
cesarza 1 nie może zarżnąć synek - a to już chyba czwarty roczek leci :P,
cesarz 2 jest mnie eksploatowany,
ale obie sztuki są bezbłędne :spoko:
Podobno najgorszą opinię ma cesarz 3:>
a najlepszą 4 ;)

esem 30.11.2007 19:24

Forum Manty jest tu: http://www.manta.info.pl/index.php

Dorian 30.11.2007 21:43

EIII to kiszka jest lecz zakup modelu Prince II znacznie poszerza liczbę używanych przez człowieka przekleństw i powoduje dziwną agresję.
Wystarczy poczytać forum Manty. Kuzyn miał - po 1.5 tyg nadawało się to na śmietnik ... praktycznie każdy odtwarzacz z tego modelu miał wadę techniczną napędu - do czego przyznała się Manta - jednak wypuszczenie tego na rynek bez jakiegokolwiek wstępnego przetestowania (nie sprawdzenia czy działa przycisk on/off) to kpina.

adbok 09.12.2007 19:58

Zakupilem wlasnie fergusona na allegro za 319zl :)

mensir67pl 09.12.2007 20:59

Cytat:

Napisany przez adbok (Post 869792)
Zakupilem wlasnie fergusona na allegro za 319zl :)

czekam na opinie ,testy :spoko:

adbok 10.12.2007 13:57

Cytat:

Napisany przez mensir67pl (Post 869818)
czekam na opinie ,testy :spoko:

:)

k1krist 01.02.2008 16:11

Witam.
Czy ktoś jest mi w stanie pewniacko odpowiedzieć, czy wiwa hd-128 (lub 228) ma wbudowany dekoder DTS , czy jest to tylko wyjście, tzn. czy przy odtwarzaniu płyty CD nagranej w DTS na wyjściu 5.1 pojawi się zdekodowany sygnał analogowy i wtedy dekoder DTS w wzmacniaczu jest zbędny? Pytałem w kilku sklepach i serwisach i otrzymuję skrajne odpowiedzi.
Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.

Zetoxa 01.02.2008 17:07

aleś mnie zażył:sciana:
nigdy nie odtwarzałem płyt muzycznych w DVD
od tego mam wieżę tzw. stereo

seku 01.02.2008 17:28

@Zetoxa

tylko ze jemu chodzi o całkowicie coś innego

ma na myśli CD nagrana w formacie DTS

a tego raczej zwykły CD nie łapie bo do tego jest potrzebny cyfrowy dekoder

albo tak jak pyta @k1krist DVD z wbudowanym dekoderem DTS

moim zdaniem w 99% będzie działać bo wszystkie tego typu wynalazki WIWA manta etc. maja wbudowane dekodery

ale jakość takiego dźwięku zdekodowanego przez takie DVD jest tragiczna

esem 01.02.2008 17:42

Chipset ma wbudowany dekoder DTS. Pozostaje więc kwestia BIOSu.
DTS jest objęty licencją - więc producent sprzętu musi ją kupić.
Zarówno WiWa jak i Manta nie wykupiły licencji - bo wtedy sprzęt byłby droższy o parenaście dolarów.
Więc pozostają dwie drogi:
1. WiWa udostępniła firmeware ze sprzętowym dekodowaniem DTS a Manata konsekwentnie NIE,
2. Mijając licencję obie firmy wprowadziły wyjście optyczne do podania sygnału w DTS na zewnętrzny wzmacniacz. Zakłada się, że zewnętrzny wzmacniacz ma dekoder DTS i tym samym problem licencji jest u kogoś innego. :czytaj:

@Zetoxa: DTS to ile mnie pamięć nie myli to 24 kanały... Nieźle przywaliłeś z tym stereo - brakuje tylko koloru. Dla wtajemniczonych: w czasach komuny były programy z np. koncertami: obraz do odbioru w telewizorze kolorowym (np. Rubin) a dźwięk przez radio stereo np. Kleopatra. ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:04.