![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Mam dwie manty I i II, obie nie mają DTSu po analogu
![]() Nie wypowiadam się jak u konkurencji, wiem z netu, że WiWa będąca odpowiednikiem Manty II wypuściła soft z nielegalnym dekodowanie DTSu po analogu ![]() Czyli szukaj wiedzy na stronie WiWa ![]() P.S. Mój synek nie jest w stanie zarżnąć Manty I a chodzi po kilka godzin codziennie ![]() Czyli mój plan aby mu przekazać Manta II a sobie kupić np. Manta V pali na panewce
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bellwood ma wbudowany dekoder DTS tak podaje producent
http://www.bellwood.pl/ ![]() no ale nie polecam go nikomu działa wolno filmy w div-x w DD dźwięk nie nadąża za obrazem przez USB divx tylko kiepskiej jakości idzie płynnie bo z wysokim bitrate zwalniają co do Wiwa HD 128 to jest tylko cyfrowe wyjście dźwięku DTS czyli trzeba mieć do tego cyfrowy dekoder no to trafiłeś na dobry egzemplarz Manty
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2008
![]() |
Dzięki wszystkim za inforamacje. Chyba będę musiał przeprosić się z moim starym Samsungiem i wymienić mu laser. Na stronie Wiwy nawet nie wspominają o DTS ( chyba,że najnowszy soft dekoduje DTS, ale nic otym nie piszą). Jak ktoś ma wiwę z najnowszym softem i płytę CD nagraną w DTS i jest mi w tstanie wyraźnie powiedzieć, że w tym momencie w analogu wychodzi dźwięk to będę mu niezmiernie wdzięczny. Poki co odpuszczam sobie Wiwy i im podobne.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@adbok, a dzia***322;aj***261; Ci napisy txt w formacie klatkowym (np. z serwisu napisy24)?
U mnie za nic w ***347;wiecie Musz***281; je przerabia***263; na format czasowy.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
dvd czy xbox
chciałem zakpić odtwarzacz dvd z divx i mam dylemat. Prawie zdecydowałem się na Bellwooda 301u , ze względu na niską cenę , dużą popularność oraz pozytywne opinie. Co wy myślicie o tym odtwarzaczu.
Co do dylematu , no właśnie. Pomyślałem, że można by zamiast tego kupić xboxa i używać xbmc. Ale gdzieś przeczytałem , że jakość divxów jest na xboxie wyraźnie gorsza niż na np. mantach czy bellwoodach. Bujda czy coś w tym jest? Co do xboxa - miałby on również pełnić rolę normalnego dvd. Czy xbox jest głośny / nagrzewa się ? Oraz jak wygląda odtwarzanie normalnych filmów dvd ? Elegancko odpala się je w xbmc czy są z nimi jakieś problemy (xbox ma podobno słabe czytniki czy coś)? Aha kupując xpudło na pewno byłoby ono bez gwarancji , stąd pytanie - czy jest to sprzęt awaryjny lubiący stroić "figle"? z góry dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
kup Wiwę 128 z USB,
stajnia Bellwooda ![]() PS. Smartek, ani słowa
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
A czym ta Wiwa różni się od Bellwooda ? Bo akurat wizualnie bardziej mi pasuje to drugie.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
ciutkę nowszy model,
łyka każde badziewne płyty
|
|
|
#9 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do Bellwooda - mam już kilka lat wersję 301A i chodzi dość dobrze. Czasem coś mu odbija ale rzadko. Wielką zaletą jest fakt czytania napisów wszelakich - tych z Hataka szczególnie. Nie kupowałem wersji 301U (z USB) bo moja chodziła dobrze. Teraz mamy 2 nowe wersje - 308 i 311 - z USB i HDMI ale to już nie ten konserwatywny, stary Bellwood. Obudowa slim (dwa typy - dluższy i krótszy), napęd slim, cienka, przezroczysta tacka. Nie bardzo mi się podoba. Nie wiem jak z napisami - podobno chodzą jak na starym ale pewnosci nie mam. Kiedy będę miał LCDka, bęe musiał dokupić chyba jednak tego Belka, dopóki nie dorobię się Media Centera. Żeby mieć TV połączony z DVD przez HDMI. Ale wygląd mi się nie podoba.
Co do Samsunga - nie wiem czy z napisami u nich tak dobrze jak w Mantach, Belkach, Wiwach. To są firmowe odtwarzacze DVD. Xvid jakby na doczepkę. Być może jakość skalowania do 1080p mają lepszą niż te wymienione poprzednio ale pewnie i tak nie jest to jakość Denona za 3000 zł. Poczytaj o Samsungu : http://www.samsung.com/pl/support/do...Type=D&vType=R Ostatnio zmieniany przez Reetou : 14.07.2008 o godz. 16:59 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.01.2007
![]() |
Trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, że odtwarzacze DVD takiej i siakiej marki to nic innego, jak gotowe zestawy czytnik + płytka drukowana + chipset. Obudowa z logo jest od producenta. Albo i też nie. Dlatego mamy na rynku coraz więcej odtwarzaczy o egzotycznie brzmiących markach, jakieś simbio, trak i inne.
Tu mamy przykład http://esstech.com/products/AVplayer...F%20080103.pdf Gotowe zestawy robią przede wszystkim 2 firmy: ESS i Mediatek. ESS najprościej rozpoznać po pilocie http://pclab.pl/art14625-6.html Właściciele Mant być może się teraz zdziwili, że ich pilot jest bardzo podobny. Mediateka poznaje się po charakterystycznym menu http://pclab.pl/art17942-2.html Są też inne zestawy: http://www.searchlores.org/DVDplayer...espondence.txt Tutaj gościu poleca zestawy Zorana http://forum.purepc.pl/index.php?act...&f=31&t=252233 Niestety, nie należą one do najtańszych. Dla zwykłych ludzi jest ESS i Mediatek. Jak widać z linków, odtwarzacze na mediateku mają sporo opcji. Naprawdę sporo. W większości są one nieprzydatne, ale czasem źle nagrany film można naprawdę poprawić pod względem jakości obrazu. Przestawianie czcionek też się przydaje. Poza tym zestawy mediateka mają pewną zaletę - dobre napędy. W przypadku ESS dostajemy ładne menu, mało opcji i napęd w stylu manty - najczęściej się psuje. Oczywiście powyższa reguła nie zawsze się sprawdza, ale warto ją mieć na uwadze
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2009
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Fajnie ale ja wolę Popcorna czy też egreata gdzie bez konwersji oglądam mkv 1080p i 720p oraz divx/xvid. No ale w taką przyjemność inwestujemy jakieś 800 zł plus HDD (co najmniej 120 GB).
A co do XVID HD - to w ogóle gdzieś leży na sieci MKV rządzi...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
za 800 to ja go moge sprzedac z dyskiem 500gb
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Ja mówiłem o nowym sprzęcie. A ponieważ posiadam eG, niestety nie kupię go od Ciebie
. Ale pewnie ktos kupi.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2009
![]() |
A co do XVID HD - to w ogóle gdzieś leży na sieci
MKV rządzi... MKV rządzi to prawda, jednak jak wejdziesz na wyszukiwarkę stron Txxxxxxch i wpiszesz DivX 720p to się zdziwisz... ![]() Oczywiście że w przyszłości nawet BluRay'e będą mieć DivX Plus, czyli suport plików natywnych MKV, ale dalej mówimy o cenie. Znam PopCorn Hour, KISS'a, Dune HD.. ale pokaż mi odtwarzacz dla "ludu" który pozwoli na czytanie plików HD natywnie oprócz Manty, Fergusona i LG (najdroższe w zestawieniu) |
|
|
|
![]() |
|
|