Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV)

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.11.2007, 19:28   #121
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości
@czary2mary

mam dv-600 przywieziona z Niemiec wgrany polski soft i śmiga wszystko
trochę długo przebiegał proces aktualizacji już myślałem ze coś nie tak ale w info pisze ze do 2 min to trwa

miałem kilka stacjonarnych DVD wszelakiej maści MANTA,Bellwood WIWA,
i wszystkie to dno !!(dźwięk i obraz) tragedia dźwięk podłączony optykiem a słychać było jak by był z 10letniej kasety odtwarzany

miałem tez Pioniera Dv-696 ale miałem możliwość odsprzedaży i dołożenia do nowego DV-600 i nie żałuje jest wart swojej ceny ja dałem za swojego 175,-EUR

EDIT:

bez obrazy ale jeśli ktos podłącza dvd tylko do TV i tak ogląda (dźwięk) to nie zauważy różnicy szczególnie na standardowym TV 4:3
to w tedy brać co najtańsze i liczyć ze nie wykorkuje w czasie świat
Testuje już tego Pioneer DV-300 narazie na kinie Onkyo i LCD32 ,narazie odczucia pozytywne obraz bardzo dobry,jutro przetestuje audio na sprzęcie Denona który sobie zastawiłem do audio,ale po tym co słyszę na kinie jestem pewny że bedzie dobrze,choć jeszcze nie wiem pod co na co dzień podłącze bo mam kilka wzmacniaczy łączne z Unitra WS 503 z Altusami 140 z młodszych lat.
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2007, 22:08   #122
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://www.pioneer.pl/pl/products/42.../overview.html

niestety na stronie producenta nie wiele mo***380;na sie dowiedzie***263; tylko podstawowe info.

polecam ta stronk***281; na temat modyfikowanych fw do Pioneera
http://pioneerdivx.net/

jak dla mnie jako czytnik Audio CD jest nr.1
Stary 21.11.2007, 09:28   #123
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:

niestety na stronie producenta nie wiele można sie dowiedzieć tylko podstawowe info.

polecam ta stronkę na temat modyfikowanych fw do Pioneera
http://pioneerdivx.net/

jak dla mnie jako czytnik Audio CD jest nr.1

Dzięki za stronkę ze zmodyfikowanymi fw.
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2007, 13:56   #124
wrzal
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.11.2007
wrzal w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dvd

Siema, planuje kupic dvd do podlaczenia pod normalny telewizor a nie pod kompa. I tu pytanie, jaki proponujecie? Gora do 300zł, żeby nie bylo problemow z odtwarzaniem plyt roznych formatow i zeby odtwarzal napisy do filmow nawet wtedy jak jest nagranych kilka na plyte.

Z gory dzieki za odpowiedzi
wrzal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2007, 23:31   #125
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co myslicie o odtwarzaczu dvd Manta Emperor IV Neron DVD 030 ?
http://www.play.pl/sprzet/akcesoria_...ron-30887.html Opis
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2007, 09:10   #126
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wielu ludzi, na tym forum także, przejechało się na różnych Mantach, nie polecamy
Stary 26.11.2007, 09:28   #127
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
te***380; mi manty przesz***322;y jak sobie poczyta***322;em...

a znajomy w ci***261;gu 2 tygodni wymieni***322; 3 razy zanim trafi***322; na w pe***322;ni dzia***322;aj***261;c***261; sztuk***281;...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2007, 20:57   #128
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok Podgląd Wiadomości
Co myslicie o odtwarzaczu dvd Manta Emperor IV Neron DVD 030 ?
http://www.play.pl/sprzet/akcesoria_...ron-30887.html Opis
Im dalej od Manty jestem, tym lepsze mam o niej zdanie :lol:
Nie bierz tego złomu.. Przez pierwszy miesiąc, a czasem tylko tydzień, wszystko chodzi dobrze.. Potem.. Odtwarzacz się męczy.
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2007, 01:01   #129
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bierzta Fergusona 780 ... mam go już 3 miesiące i gra pięknie. Jeśli chodzi o sprzęt typowo do oglądania filmów pod TV to najlepszy na rynku moim zdaniem. Czytnik z Sony, reszta bebechów z Philipsa, bezgłośny, czyta wszystko praktycznie.

Wcześniej miałem Emperor'a III lecz się spalił ... Ferguson pokazał o wiele lepszą jakość obrazu jak i dźwięku ... fantastyczna obsługa.

Teść się uparł i kupił Pioneer'a DV-600 ... rozumiem niby, bo SA-CD i DVD Audio ... jednak do filmów się to nie nadaje ... menu woła o pomstę do nieba, napisów txt nie obsługuje, litery za małe ... no kiepsko .

Więc wrzal - zależy do czego chcesz używać - jak do muzy - Pioneer , jak do filmów głównie - to nic lepszego moim zdaniem niż Ferguson na dziś w cenie godziwej nie ma.
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2007, 14:04   #130
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian Podgląd Wiadomości

Wcześniej miałem Emperor'a III lecz się spalił ... Ferguson pokazał o wiele lepszą jakość obrazu jak i dźwięku ... fantastyczna obsługa.
Zgadzam się w 100%.. Bez porównania lepsza jakość.
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2007, 16:20   #131
adbok
Guru

Cytat:
Bierzta Fergusona 780 ... mam go już 3 miesiące i gra pięknie. Jeśli chodzi o sprzęt typowo do oglądania filmów pod TV to najlepszy na rynku moim zdaniem. Czytnik z Sony, reszta bebechów z Philipsa, bezgłośny, czyta wszystko praktycznie.

Teść się uparł i kupił Pioneer'a DV-600 ... rozumiem niby, bo SA-CD i DVD Audio ... jednak do filmów się to nie nadaje ... menu woła o pomstę do nieba, napisów txt nie obsługuje, litery za małe ... no kiepsko .

Więc wrzal - zależy do czego chcesz używać - jak do muzy - Pioneer , jak do filmów głównie - to nic lepszego moim zdaniem niż Ferguson na dziś w cenie godziwej nie ma.
100zl wiecej ;/ ehhh poczytam recki w necie
i jak cos to biere z allegro
Dzieki za info
Stary 27.11.2007, 18:27   #132
seku
Moderator
Zlotowicz

seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:

... jednak do filmów się to nie nadaje ... menu woła o pomstę do nieba, napisów txt nie obsługuje, litery za małe ... no kiepsko .
hmm.. mam dv-600 i menu jest takie jak powinno nic dodać nic ująć

odtwarza wszelakiego typu napisy.txt.sub. itp.

to fakt ciut małe nie ma tylu możliwości ich korygowania (kolor,wielkość, pozycja )

ale jakość dźwięku i obrazu powinna być wzorem dla innych producentów
Stary 27.11.2007, 20:12   #133
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
hmm.. mam dv-600 i menu jest takie jak powinno nic dodać nic ująć

odtwarza wszelakiego typu napisy.txt.sub. itp.

to fakt ciut małe nie ma tylu możliwości ich korygowania (kolor,wielkość, pozycja )

ale jakość dźwięku i obrazu powinna być wzorem dla innych producentów
DV-400 (bez SACD/DVD-Audio) i tylko to go rózni od DV-600

no no i tanszy

mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2007, 20:35   #134
seku
Moderator
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez mensir67pl Podgląd Wiadomości
DV-400 (bez SACD/DVD-Audio) i tylko to go rózni od DV-600

no no i tanszy
@mensir67pl

hmm.... ja bym wpierw zapoznał sie z tym potem wysuwał wnioski

jest kilka różnic

więcej wyjść np. 400 brak optyka

i z tego co wiem 600 jest oparta na innym chipsecie ale narazie szukam info. na ten temat

i to prawda cena bo za 600 można kopić kilak EMPERORÓW
Stary 27.11.2007, 20:54   #135
adbok
Guru

Cytat:
Bierzta Fergusona 780 ...
Wracajac do ferdka. Mozesz napisasc cos na temat odtwarzania filmow przez USB ? wiem ze jest w wersji 1.1 troche wolno ;/ i dlatego zastanawia mnie czy filmy nie przycinaja sie podczas odtwarzania ?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: