![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Przenośne dvd Overmax - firmware
Mam problem. Posiadam przenośne dvd z funkcją tv o nazwie Overmax OV-PDVD-102. Wg opisu odtwarzacz ten ma czytac polskie napisy do divxów itd. Mój egzemplarz tego nie potrafi. Ba, informuje w menu, że ta opcja jest niedostepna. Sprawdzonych było kilka płyt, które działają na stacjonarnym. Może jakieś przekłamania wdarły sie do firmware? Problemem jest znalezienie w necie odpowiedniego pliku, aby sprawdzić. Całe google milczą na temat firmware do tego modelu, a ogólnie rzecz biorąc tylko jedna strona wspomina o istnieniu takiego urządzenia.
Może ktos z Was zetknął się z firmware do tego modelu? Ostatecznie będe zmuszony oddać to to do MM. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wątpię, by ktoś się zetknął, ale cuda się zdarzają.
![]() Oddać możesz, przecież towar jest niezgodny z umową. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak pisali kiedyś...
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Formatów napisów jest mnóstwo. Może format jest zły
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
z pomocy technicznej overmania.pl przyszedł mail z firmware, się sprawdzi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
A jeśli faktycznie się sprawdzi, to podziel się nim z nami - może jeszcze komuś kiedyś się przyda?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Nie zadziałało. Sprzęt wraca do MiejskiejMacalni.
Nie mniej wrzucam pliki dla potomnych. Pociachane bo limit nie pozwala wrzucić na raz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a było możne w opcjach wybór kodowania ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Opcje znajdujące się we wszelakich menu jakie udało mi się wywołać nie uwzględniają zmian kodowania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
No cóż, szkoda.
![]() Tym bardziej, że miało być tak pięknie. ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2009
![]() |
Warto było dorzucić parę groszy więcej i wziąć Mistralka np. takiego jak tutaj...
To już sprawdzona firma, od 10 prawie lat na rynku, a sprzęcik śmiga aż miło i napisy polskie też czyta. adres sklepu dla zainteresowanych Polecam i pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez Reetou : 09.08.2012 o godz. 22:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
A w międzyczasie overmax wrócił do ... producenta (chyba) i okazało się, że jest jeszcze nowszy firmware i tam go wczytali. Teraz urządzenie działa bezproblemowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2009
![]() |
Tymczasem firma Mliarst właśnie wprowadza zupełną nowość czyli przenośny odtwarzacz z hybrydowym tunerem analogowym i cyfrowym DVB-T. Idealne rozwiązanie dla wszystkich pragnących oglądać TV w każdym zakątku Europy i w Polsce obecnie, a także po wprowadzeniu naziemnej telewizji cyfrowej.
Ostatnio zmieniany przez Reetou : 09.08.2012 o godz. 22:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
REKLAMIARZ! Czemu nikt jeszcze tego posta nie skasował ani warna mu nie dał?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.09.2009
![]() |
dvd mistral
Ludzie!!Błagam uważajcie na tego Mistrala.Ja z meżem straciłam 3 dni na ''to coś''...otóz zakupiliśmy wjednym supermarkecie model o którym jest powyżej napisane że moze odbeirać tv cyfrową w Polsce na MPEG4.Tak tez nas zapewnial sprzedawca oraz opis produktu zamieszczony zarówno na opakowaniu jak i w prospekcie reklamowym.Jakże wielkie było nasze zdziwnienie kiedy nasz kolega który jest akurat pasjonatem wszystkich nowoczensych rozwiazan technologicznych poprostu stwierdził ze nas oszukano ponieważ urządzenie nie zawiera tunerea MPEG 4 tylko jakiś tam inny MPEG.w każdym to coś zupełnie innego i nie pozwala na odbiór w TV cyfrowej w Polsce.
![]() Na następny dzień wrócilimsy do punkyu obsługio klienta.Zapewnano nas że to moze ''jakaś jedna pechowa sztuka ''.Otrzymalimsy na wymianę nowy(po awanturze).Niestety okazałao się ze to samo co pierwszy.Znowu na nastepny dzień do Punktu Obsługi Klienta.tym razem zaproponowano nam natychmiastowa wymiane i inny prostszy model ale z więszym ekranem też Mistral.Postanowlimsy zprswdzić na miejscu wszystkie głowne funkcje.Po włożeniu płyty dvd urządzenie nie czytało tejże płyty.I tak zakończyło się moje pierwsze i ostatnie doświadczenie z MISTRAL.Dziwi mnie tylko jak takie firmy istnieją?Nie ukrywam ze mialam zamysl złożyć takze skargę na Supermarket do Praw Ochrony Konsumenta ale pieniądze oddali i jescze bardzo przepraszali tak więc podarowałam sobie. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
102, overmax |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem:too high bitrate w MaestroDVD - tworzę własne DVD | Albi | DVD-Video | 5 | 04.03.2005 10:43 |
Lite-On SOHW 1633s i pytanie o plyty DVD i firmware | MarcinDH | Napędy optyczne DVD | 24 | 14.10.2004 23:56 |
Czy ktoś posiada firmware do DVD DRD-8120B w pliku .BIN? | Art75 | Napędy optyczne DVD | 0 | 12.10.2004 18:41 |
Firmware do napędu DVD Pionier 116 | halmar55 | Napędy optyczne DVD | 3 | 05.10.2004 12:53 |