![]() |
Nie wiem gdzie jest temat o kamerach do auta albo go nie ma.Co mozna dostac za okolo 200-300zl - moge brac z ali lub ebay.
|
|
Wybierz coś co daje dobry obraz z nocnego kamerowania (Night: Good). Cała reszta to szajs.
https://dashcamtalk.com/ |
no co tam. brak zdarzeń drogowych? :szczerb:
pojęcia nie mam co wybrać http://www.aliexpress.com/item/Full-...779226877.html |
co dziś warto kupić w cenie ~300zl?
|
Ilość załączników: 1
Do dwustu złotych ciężko jest kupić przyzwoity rejestrator jazdy, chyba, że szukasz tylko kamerki z ręcznym nagrywaniem video. Kiedyś używałem takiej prostej kamerki. Miałem problem z jakością i odtworzeniem kolorów, co prawda było to dwa lata temu, może miała jeszcze słabszą matrycę. Teraz jeżdżę z rejestratorem WINYCAM V300 HD posiada rozbudowane funkcję przydatne przy kolizji takie jak GPS i czujnik przeciążeń. Zapis jest w jakości HD, co pozwala mi bez problemów odczytać tablice rejestracyjne z kilkunastu metrów. Polecam ten model z pełnym przekonaniem.
|
Może mnie ktoś uświadomić czym sie różni poza kształtem i brakiem baterii roadrunner hd1 od roadrunnera 300 ?
Finalnie i tak zamówię roadrunnera 300 , ale dziwi mnie że w okolicznych sklepach zalegają HD1 a 300 brak.. wczoraj w sklepie dla półgłówków sprzedawca uświadamiał mnie na 100 sposób że HD1 niczym się nie różni poza wyglądem, później wskazałem mu brak baterii dopiero dał mi spokój... |
Przerobiłem, jest już na przyssawkę. Gotowy, najtańszy uchwyt do jakiegoś telefonu, nożyczki, nóż, pilnik, wiertło 3.2 i gwintownik M4.
Da się tak ustawić (zresztą tak jest domyślnie ustawione). Ja sobie prędkość włączyłem, bo czasem chcę wiedzieć jak się szybko dało pojechać, a w miejscach trudnych na prędkościomierz nie patrzę. :D |
dzieki @joujoujou. nie moge dać zielonego:\
przerobiłeś mocowanie na przyssawkę? chyba, że można kupić jakiegoś gotowca pasującego pod kamere. da się ustawić tak by na materiale wideo nie była widoczna prędkość? |
Ale w sumie ja coś mogę dać. Chociaż już trochę stare (koniec stycznia). :zawstydz:
|
zgubił samochód z rejestratorem :D k***a
|
Pewnie zgubił, tak jak telefon ostatnio. :haha:
|
Cytat:
|
Kamerka była przypięta tie wrapem do nawigacji. :P
Minusem jej fabrycznego mocowania jest to, że jest ono na stałe (przyklejane do szyby), więc póki nie przerobię na przyssawkę, będzie prowizorka. |
- niezła jakosć
- zła pozycja kamerki, prawiepół ekrany zajmuje dash - rolling shutter (Roadrunner 300 też tak ma) - 100% czarna droga na górskim zadupiu, a w Lublinie są białe mimo tysięcy ton soli przeżerającej i auta i buty na wylot :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:37. |