![]() |
Cytat:
Z takimi dwoma misiami (ich zeznania) przeciwko moim (brak świadka) chętnie bym się zabawił. Jeszcze bym odszkodowanie dodatkowo chciał, a jak, za krzywoprzysięstwo misiaczków. |
Głupio? Widzę, że twoja znajomość realiów bazuje na wyobraźni :O
Jakby ci ktoś skasował auto, to miałbyś czas i ochotę na takie podchody w sądzie? Przecież nie dostaniesz odszkodowania beż orzeczenia czyja jest wina. Zakładając, że jest to dyskusyjne i rozstrzyga sąd. Gratuluję pomysłu :sciana: |
Cytat:
pokazał to dopiero przy apelacji, tłumacząc początkową wiarą "w polską sprawiedliwość", ależ byłoby im głupio. |
@Smartek pochwal się nagraniem jak już go przetestujesz.
Cytat:
@Bartez na tym filmiku ten gościu źle to rozegrał. Na jego miejscu bym zjechał na pobocze, wezwał policję i poprosił o to aby tamte osoby pierwsze przedstawiły swoją wersję wydarzeń. Po wszystkim powiedziałbym jak było na prawdę i pokazał na kamerkę, że wszystko zostało nagrane :D Zobaczyć wtedy minę tych osób - bezcenne! :D Samo urządzenie niezwykle przydatne/praktyczne w codziennym życiu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Strasznie zamglony obraz: http://www.youtube.com/watch?v=TM0BHGSr-KA http://www.youtube.com/watch?v=FW7KSDcWWkU (tutaj warto przeczytać komentarz) Dla porównania - roadrunner, którego zamówiłem ojcu: http://www.youtube.com/watch?v=lvxXqUAaBFs Chyba mimo wszystko można sobie darować te kamerki do 100-150 złotych :-(. |
Ilość załączników: 1
Ostatnio też zacząłem myśleć o czymś takim. Nie muszę mówić, iż z powodu niebywałego chamstwa panującego na naszych drogach. Hitem ostatnich tygodni jest wściekłe hamowanie gdy na kogoś się zatrąbi. Przykładowo koleś wciska się bez żadnych ceregieli, często nawet bez kierunkowskazu na mój pas, ja trąbie a ten wtedy daje po hamulcach ;).
Wracając do tematu, teraz w Selgrosie jest jakiś Lark z trybem nocnym, nagrywający w 1280x720 w cenie 122,88 zł brutto. Załącznik 60859 Tutaj cala gazetka (strona 30 u góry). |
Tak w temacie mi sie przypomialo. Moze nie wszyscy widzieli.
|
Dowód przy wypadku? ;]
|
Ja tylko jako ignorant zapytam - czemu to urzadzenie sluzy?
|
Wiem, wiem, też właśnie zerkałem w ten przedział cenowy.
Jak się sprawdzi u ojca, to kupię sobie taką samą do Meganki :) |
Cytat:
Z YT. Ale to nie kamera do kręcenia (pół)profesjonalnych filmów, więc różnice z rekompresji nie będą istotne. Ważne, że obraz ostry, tablice rejestracyjne dosyć czytelne. Wcześniej się przymierzałem do kamerek z przedziału 100-150 zł i tam to porażka. Często nie da się odczytać nazwy miejscowości do której się wjeżdża. |
Cytat:
A dlaczego nie jestem. Obraz to nie jest HD (nie pamiętam rozdziałki, ale poniżej 720p). Bardzo ziarnisty. Filmy tnie na kawałki, nie wiem jaki to kodek ale jakiś lekki bo 15min waży blisko 400MB. W nocy dramat bo nie działa lampka mimo że powinna. ;) |
Można poszukać i pobrać pliki źródłowe, nieprzetworzone przez YT. Wówczas ma się już pełny ogląd. Choć uważam, że różnice nie są aż tak znaczne, żeby warto się było trudzić.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:45. |