Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV)

Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) Tematy poświęcone stacjonarnym nagrywarkom, odtwarzaczom audio/video oraz sieciowym odtwarzaczom multimedialnym.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.05.2009, 13:08   #1
Jakub566
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.04.2009
Jakub566 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Stacjonarny odtwarzacz DVD 200-400zł

Może ktoś mi doradzić jakiś fajny odtwarzacz DVD w cenie 200-400zł. Odtwarzacz musi obsługiwać jak największą ilość formatów, musi mieć skalowanie z DVD do HD, obsługę napisów z polskimi znakami, polskie menu i jakoś wyglądać.
Jakub566 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2009, 13:13   #2
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Poszukaj sobie Manty z HDMI. Calkiem dobry sprzet i door-to-door gwarancja.
Stary 31.05.2009, 14:02   #3
mdfire
Cogito ergo doleo

Data rejestracji: 24.04.2005
mdfire zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja z kolei mogę polecić Ci Philips DVP 5990. Sam korzystam z niego ponad pół roku i jak dotąd nie miałem z nim najmniejszych problemów - czyta wszystko bardzo ładnie, odtwarzanie z pendrive'a działa szybko i bezproblemowo. Zdecydowanie warto wgrać nieoficjalny soft, dzięki któremu uzyskuje się m.in. możliwość dowolnego sterowania wielkością i położeniem napisów + parę innych ciekawych funkcji.
mdfire jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2009, 14:10   #4
darolo1
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 14.09.2008
darolo1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
bierz lepiej Philipsa. Manty i inne takie to loteria. możesz trafić dobry egzemplarz, a możesz syfa co się będzie co chwilę psuł. w ogóle Philips to bierze nawet zajechane płyty bez problemu. manty się buntują.
darolo1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2009, 14:18   #5
Jakub566
Nowy na forum

A co powiecie na ten odtwarzacz i na ten:
http://www.allegro.pl/item601376437_...y_olsztyn.html
http://www.allegro.pl/item601955744_...estochowa.html

Zachęca mnie w nich skalowanie do 1080p, a fakt że ja mam telewizor Full HD 40 cali z wejściem HDMI. Więc przydałoby się.
Stary 31.05.2009, 15:15   #6
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Obawiam sie ze w Samsungach i Pioneerach jest problem z napisami tzn. prawie nie mozna ich dostosowywac.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2009, 15:22   #7
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To samo w philipsach - dziadowsko wyświetla napisy (na zielono i malutkie), dodatkowo
Cytat:
Obsługiwane są pliki z napisami dialogowymi o
następujących rozszerzeniach: .srt, .smi, .sub, .sami.
- nie obsługuje plików .txt.

Innym mankamentem philipsów (nie wiem czy wszystkich) jest dodawanie dwusekundowej przerwy przed każdym utworem podczas odtwarzania AudioCD.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2009, 15:33   #8
mdfire
Cogito ergo doleo

Data rejestracji: 24.04.2005
mdfire zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
To samo w philipsach - dziadowsko wyświetla napisy (na zielono i malutkie), dodatkowo - nie obsługuje plików .txt.

Innym mankamentem philipsów (nie wiem czy wszystkich) jest dodawanie dwusekundowej przerwy przed każdym utworem podczas odtwarzania AudioCD.
Philips, o którym wspomniałem zdecydowanie czyta format .txt (tylko w takim formacie mam napisy), a po wgraniu nowe softu rodzaj, wielkość i kolor czcionki można dowolnie edytować
mdfire jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2009, 17:01   #9
Jakub566
Nowy na forum

Ale przecież do Pioniera też można aktualizować firmware, oto co jest zmienione w fv 2.0

Lista poprawek w firmware:
------------------
- Oparte na oryginalnym oprogramowaniu YJB8507B !!!
- Poprawiony problem z dziwnym zachowaniem grafiki startowej (tapety) przy skalowaniu do 1080i w trybie NTSC
- reszta zmian w wersji polskiej tak jak w v.1.4.PL
------------------
- Oparte na oryginalnym oprogramowaniu YJB8223B
- Wymienione wszystkie czcionki Divx na Cp1250
- Dodane dwie czcionki z szarym tłem
- Wymienione grafiki startowe z oznaczeniem PAL i NTSC
- Wymieniona grafika przeglądarki
- Wymieniona grafika wygaszacza ekranu dla PAL i NTSC
- Poprawione kilka błędów w menu
------------------
- Możliwośc włączenia poziomu czerni w ustawieniach Obraz.
- Funkcja BNR w ustawieniach Obraz.
-------------------
- Nowa funkcja w ustawieniach zaawansowanych - TV-Type -> NTSC, PAL lub Multi, [by zaakceptować nowe ustawienia należy zrestartować odtwarzacz]
- Przemianowanie Display na DivX w menu OSD
- Przesunięte ustawienia Języka OSD do menu Język.
- Przesunięte Subtitle Display do menu DivX.
-------------------
- Przesuwanie napisów.
- Łamanie zbyt długich linii napisów.
- Poprawiona pozycja kursora w przegladarce.
--------------------
- Programowo przeźroczyste tło, biała czcionka z ciemną obwódką napisów Divx
- Poprawiony błąd domyślenego włączania się napisów
- Poprawiony błąd pozostawania śmieci z tekstu w przeglądarce plików.
---------------------
- Dodanie dodatkowej czcionki Divx do wyboru.
- Zmieniona domyślna czcionka dla Divx.
- Kursor wyboru plików pozostaje na ostatnim miejscu i nie jest resetowany po przejsciu w inne częsci menu.
- Zablokowana możliwość włączenia odtwarzania jednego pliku w trakcie przewijania przerwijania innego.
- Wyświetlanie roższerzeń plików.
- Region zero po wciśnięciu i przytrzymaniu klawisza ENTER, az do wyłaczenia się odtwarzacza. W Opcjach nadal jest wyświetlany nr regionu, z którym odtwarzacz trafił ze sklepu.
- Powrót do ustawienia blokady regionalnej klawiszem CLEAR - przytrzymać do wyłączenia
- Nowe ikony wykonane przez Dinderi - www.pioneerdivx.net
- Wyświetlanie wszystkich znaków zamiast "_" w nazwach plików, nazwach folderów i po wciśnięciu klawisza 'Display'
- Funkcja "Shuffle" po przyciśnięciu klawisza "Surround". Dla V.Surround trzeba przytrzymać klawisz dłużej!
- Naprawiony bład odczytywania czasów z plików SRT.
- Wyświetlanie wszystkich znaków CP1250 wszędzie
- Udeostępnione niektóre funkcje materiału DVD, które były zablokowane przez UOP!
- Wyświetlanie 42 znaków nazw plików w przegladarce.
- Poszerzona przeglądarka i nowa grafika, by wspierać dłuższe nazwy plików.
- Wyłączony podgląd JPEG - poprzez skalowanie dużych zdjęć do rozmiaru malego okienka podglądu, funkcja powodowała niekiedy bardzo powolna pracę odtwarzacza. Przez to, uzywanie go stawało sie mało przyjemne.
- Wymieniony wygaszacz - Screensaver
- Białe napisy DivX, cimna obwódka, szare tło
- Replaced Screensaver
- Zmieniona parametry okienka napisów.
Stary 31.05.2009, 18:22   #10
darolo1
Wyjadacz ;)

http://allegro.pl/item642920082_phil...u_pl_gwar.html a brat jedzie na takim, tylko chyba bez hdmi i czyta TXT, ale niestety nie czyta polskich znaków joujoujou, no to właśnie nie wszystkich bo na tym nie ma przerwy.
Stary 31.05.2009, 20:46   #11
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez darolo1 Podgląd Wiadomości
http://allegro.pl/item642920082_phil...u_pl_gwar.html a brat jedzie na takim, tylko chyba bez hdmi i czyta TXT, ale niestety nie czyta polskich znaków joujoujou, no to właśnie nie wszystkich bo na tym nie ma przerwy.
Nie pisałem, że na wszystkich.

Na moim złomie po 3 kolejnych upgrade'ach firmware wciąż AudioCD to...

Trzymam go jedynie w celu nagrywania, bo do odtwarzania czegokolwiek mam Bellwooda.
Stary 31.05.2009, 19:05   #12
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ja polecam Ferguson DVP868HD mam właśnie taki, sprawuje się super
Stary 01.06.2009, 11:12   #13
darolo1
Wyjadacz ;)

to to jest nagrywarka?
Stary 01.06.2009, 16:20   #14
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Mój tak, ale ja mam model 3380, czy jakoś podobnie.
Stary 04.06.2009, 09:54   #15
rakowianka79
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2009
rakowianka79 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanko o przenośne DVD - poszukuję takiego z dwoma monitorami. Może cos polecicie??
rakowianka79 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: