![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Odzyskiwanie danych Dyskusje poświęcone odzyskiwaniu danych z dysków twardych i pamięci flash |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2011
![]() |
Odzyskiwanie danych po formacie z ntfs do hfs+
Witam wszystkich.
Jakie byloby najlepsze narzedzie do odzyskania 200GB danych po formacie do hfs+ (osx) z partycji ntfs? Popieprzylem sobie nazwy dyskow, bo mam podobne i wywalilem ta, gdzie mialem mega cenne dane ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakim narzędziem zmieniłeś system plików i w jaki sposób: sformatowałeś partycję ntfs, czy tylko ją przekonwertowałeś?
Tablicy partycji raczej się w tym przypadku odzyskać już nie da (została zapewne skutecznie nadpisana nową), więc bez dodatkowego miejsca na odzyskane dane raczej się nie obędzie.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Zapewne nie, ale sprbowac musze, tzn na inny dysk
![]() ![]() Aha, format poszedl poprzez instalacje Mac OS X 10.5.6, distro iDeneb 1.4 :/ Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 14.05.2011 o godz. 20:40 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Przepraszam, ze nie edytuje, ale juz too late
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Directory Snoop pod Windows? Makowe narzedzia odzyskuja z HFS+, ty miales dane na NTFS wiec musisz dzialac pod Windows. I oczywiscie odpada odzyskiwanie w locie - musisz miec drugi dysk i liczyc sie z utrata struktury katalogow i oryginalnych nazw plikow. Dane odzyskasz, ale nie w formie i hierarchii w jakiej miales je dotychczas...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Bo z doświadczenia wiem, ze odzysk taki, po formacie na HFS jest bardzo trudny, i w zasadzie, nie ma takich programów które to zrobią. Dlatego, jeżeli są dla ciebie warte 2K+ , idź do firmy odzyskującej (z zaznaczeniem - większość nie potrafi odzyskiwać z partycji Macowych), jak mniej , walcz sam ![]() To jest kara, za piracenie systemów. Zemsta Jobbsa na Gatesie ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
M@X - zdaje sobie sprawe, ze bedzie to trudne. Moj znajomy mowil mi, ze jest jakies narzedzie na maca, ktore sobie poradzi w takiej sytuacji, ale jeszcze nie dostalem info z nazwa narzedzia. Sprawdze, co ma do zaoferowania programik, o ktorym piszesz. Dzieki.
yahol - Dane sa cenne, choc nie dysponuje taka gotowka, a kredytow nigdy nie biore ;P Ja chcialem tylko przetestowac dzialanie ![]() ![]() ![]() Powinna byc jednak mozliwosc odzyskania - skoro przy instalacji masz mozliwosc formata 35x, to chyba z jakiegos powodu ![]() Moj poszedl raz ![]() Panowie i Panie (sa tu jakies? ![]() Anyway dzieki za podjecie dyskusji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Nie rozumiemy się:
-ty nie potrzebujesz narzędzi do Maca!!! -ty potrzebujesz narzędzi do odzyskiwania plików z NTFS, na Windows. Taki program który będzie sekwencyjnie odczytywał dysk HFS z odzyskiem zapisu NTFS!!! Rozumiesz różnicę? Takie coś jak Data Rescue - co pracuje na Macu a odczytuje/zapisuje albo FAT32 albo HFS. Bo w NTFS nie potrafi. Żaden Macowy program nie zapisze plików w NTFS, co najwyżej FAT.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
yahol - Te narzedzia, ktore wykrywaja HFS+ pod winde nie widza starego systemu.
Widza obcy system i za cholere nie moga wykryc starej partycji z ntfs. Rozumiem roznice. Dlatego nadal nic jeszcze w temacie noe zrobilem, bo szukam narzedzia, ktore wykryje hfs+ i to, ze nadpisalo stary system z mozliwoscia odzysku. I tu jest peroblem. Mi to lata spod jakiego systemu. Mam chwilowo os x'a i moge na nim cos podzialac, bo dobrze smiga pomijajac obecnie nieistotne elementy - ethernet, audio i grafa. Ale jak jest narzedzie pod winde, to tym lepiej, tylko ktore da mi taka mozliwosc? I o to sie rozchodzi. Yahol - jeszcze raz dzieki za zainteresowanie temamtem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Sprobuj przeskanowac caly dysk za pomoca CnW...
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Dziekuje Wam. Zamowilem sobie z Allegro dysk zewnetrzny 1TB i wtedy sie okaze, co moge zrobic
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Głupi Yasio
Mam dość szalony i ryzykowny pomysł, ale napisze o nim jak już nie będzie żadnych szans
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Chyba nawet wiem jaki ;-P...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Zżera mnie ciekawość ![]() Dysk już mam i teraz tylko czekam na koniec pracy ![]() Ostatnio zmieniany przez wielkoduszny : 17.05.2011 o godz. 10:16 Powód: Zapomniałem coś dopisać ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Głupi Yasio
Poczekajmy na rezultaty pracy CnW Data Recovery lub GetData.
A poza tym jestem ciekaw jaki pomysł ma M@x, wiec może on pierwszy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
format, hfs+, odzyskiwanie skasowanych danych |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
pliki utracone po konwersji z fat32 na ntfs | souko | Odzyskiwanie danych | 2 | 29.10.2008 17:44 |
Odzyskanie danych po podwójnym formacie? | s1misza | Odzyskiwanie danych | 1 | 15.02.2008 18:46 |
odzyskanie danych po formacie dysku | mikobu | Off topic | 3 | 08.05.2002 17:26 |
W akcie desperacji, odzyskanie danych po formacie dysku | mikobu | Off topic | 2 | 08.05.2002 17:23 |
Ustawiania, ksiazka adresowa, listy w Outlooku - odzyskiwanie po foracie dysku | gAzZzZoR | Off topic | 4 | 25.06.2001 04:15 |