![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Qrcze
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#3 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czy ten alkohol blurejowy 5.0 to jest oficjalna dystrybucja,
czy jakaś amatorska produkcja garażowa?
|
|
|
#4 |
|
Guru
Wygląda jak by wyszła z ''firmowego baru''
ale jest mało przydatna-posiada mało opcji i profili dvd(chodż mogę się mylić , bo zainstalowałem tylko na chwilę)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Nówki Alcohol 120% i 52% 1.9.8.7612
Changes in version 1.9.8.7612, 2009-04-24: - NEW Supports Windows 7 Beta versions - UPDATE SPTD to 1.58 - UPDATE Read and Write engines - UPDATE Language files - UPDATE Devsupp.dll offering support for more drives - FIX User reported bugs http://www.alcohol-software.com |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2005
![]() |
Witam
Jest już dostępny trial nowej wersji Alohol-a o numerze 2.0.0.1331 (screeny można zobaczyć na dobreprogramy.pl). Na oficjalnym forum nie ma jeszcze żadnej wzmianki. Nie można też pobrać wersji retail. Wczoraj dostałem maila z wiadomoscią, że soft będzie wydany w ciągu kilku dni. Ciekawą opcją jest konwerter formatów audio, dostępny jako plugin do Alcohola. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Pierwszy raz sie spotykasz z falszywym alarmem ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
W przypadku kaspra nie. Ale w przypadku instalki alcohola tak
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
a gdzie rodzynek
|
|
|
#11 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2010
![]() |
Mam program Alcohol 120% 2.0.1. Build 2033 (legalna, zarejestrowana wersja). W jego skład wchodzi A.C.I.D. w wersji 1.2.10010. Mam taki problem: po jego (A.C.I.D) uruchomieniu pojawia mi sie okienko w którym zaznaczone są opcje: SafeDisc 4.x Cloaking, SafeDisc 4x Intelligent Cloaking, Securom 7.x Cloaking. Znajdują się tam również nieaktywne dwa butony: Cloak i Uncloak. Ikona w trayu jest czerwona -nic się nie dzieje (maskowanie zabezpieczeń nie działa). Kiedy odznaczę i ponownie zaznaczę SefeDisc Cloaking lub Securom Cloaking wtedy buton Cloak jest aktywny ale po jego wciśęciu nic się nie dziej. W okienku programu jest raport -widac w nim że nic się nie dzieje. Te butony są bez sensu -ani nie mogę włączać cloak ani tym bardziej uncloak. Dlaczego o tym piszę -otów w starszej wersji po uruchomieniu A.C.I.D. pojawiał się w tray'u z z czerwoną ikonką. Po wybraniu opcji cloak -faktycznie maskował dane zabezpieczenie -w zależności od zaznaczenia (SafeDisc albo Securom albo obydwa). Efekt był zarówno w raporcie (wyraźne komuniakty że opcja została aktywowane, deaktywowana itp..) oraz poprzez ikonkę w tray'u która po włączeniu cloak robiła się zielona. Analogicznie po wybraniu opcji uncloak robiła się znowu czerwona. I maskowanie naprawdę działalo! Teraz dla mnie to ta aplikacja najzwyczajniej nie działa. Nie wiem dlaczego -co jest tego powedem. To jakiś bug? mam prośbę do posiadaczy Alcohola 120% -sprawdźcie działanie A.C.I.D. -jak się zachowuje? Aha -żeby jeszcze uzupełnić. Alcohol 120% był zainstalowany na nowiutko postawionym XP HE SP3 ze wszystkimi poprawkami itp (system również legal). A teraz A.C.I.D nie działa nawet na tych grach które pozwalał mi uruchamiac z własnoręcznie robionych kopii w swoim starszym wydaniu.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Sprawdziłem działanie A.C.I.D na A120 2.00 v.1331. (Tak naprawdę odpaliłem ten ACID po raz pierwszy - jeszcze nie był mi potrzebny).
Działa to dokładnie tak jak opisałeś, że kiedyś ci działało. Coś masz chyba w systemie - jakiś inny program ci bruździ? - ja mam stary i zasy...iony XP HE SP3. A sprawdzałeś to w "Pomocy" - bo ja szukając ACID-a w Alc i nie mogłem go znaleźć, dopiero wklepałem w "Pomoc" frazę A.C.I.D i tam jest info gdzie uruchamiać, na jakich wersjach Alc działa, na jakiej był testowany. Ostatnio zmieniany przez marekzi : 07.10.2010 o godz. 14:04 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Ja mam tą samą wersję co marekzi
i wszystko działa tak jak opisałeś-ja też myślę że masz coś w systemie-sam nie dawno miałem problemy z Securomem , wyskakiwał komunikat że nie można ukryć napędu,i gry z obrazu nie działały.Teraz po formacie jest wszystko ok' mam zainstalowany tylko Alcohol , wcześniej miałem też inne programy.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2010
![]() |
No to nie wiem. W takim razie co? Wyłączyłem nawet antywirusa -comodo -też żaden efekt. A jak macie z usługą starwindservice (to usługa instalowana z programem alcohol) ?
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| a.c.i.d alcohol, acid |
|
|